Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 721
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
Моят е с много развинтено въображение Grinning Искал да става пилот на военен хеликоптер или изследовател и да откриел гориво, с което да може да се пътува на по-големи разстояния в космоса Smiley За тези две мечти му трябва математика, така че учи и решава задачи Grinning Но пък е разсеян като творческа натура. Прави винаги елементарни грешки от разсеяност или бързане. Сравнявам го със сестра му, която според мен е с повече пропуски тук и там, но пък грешки от невнимание не допуска.
Качвам пак отговорите от изпита от НПМГ. Добавям и тези на втората част. Извинявайте за грознописа на синковеца. Естествено 21 първа задача само а) подточка е вярна. Един минус му е изял главата при заместването... 22ра е напълно вярна, а на 23та е частично -  оценена е на 11т  от 12
Скрит текст:

# 346
Може би ще ви скандализирам с кариерната ориентация на моята девойка - иска да стане татуист 😁

# 347
Мами, пращахте ли някое дете на пробен в Образователни технологии, та да видим какво са дали там като трудност.

# 348
  • Sofia
Може би ще ви скандализирам с кариерната ориентация на моята девойка - иска да стане татуист 😁

Laughing Ах, и на двете ти момичета съм фенка. Sparkling Heart

# 349
  • при моите любими
Аз на моя син съм му измислила професия. Леко я прокрадвам, но за нея си трябва освен английски и доста добра психика. Да са здрави децата, ще си открият пътя по един или друг начин.

# 350
Аз имах ученик, умно момче, но единствено рисуването в стил татуировки му беше в главата и това правеше нонстоп.
И това е професия като всяка друга, изисква умение, артистичност и едва ли липсват клиенти. Защо не?

# 351
  • София
Чета ви, но не мога да смогна да пиша....

При нашата драма с физическото ще се окаже, че не е лично. Той се държи лошо с всички момичета. Но ще си поговорим на родителската среща през февруари.

Много пприятно съм изненадана от резултата от пробния изпит по БЕЛ. За мен това е резултат не само от един тест, но и от сериозното усилие, което положи през последните две години и половина. Надявам се да задържи и подобри това ниво до края на юни.

Ноеми, радвам се да те видя и тук!

Мартеа, аз ще съм първият клиент!

Шапка свалям на всяко дете, което на тази възраст знае каква професия иска и осъществи мечтата си! Аз, освен седмокласничка, имам и абитуриентка и като гледам тя колко е ориентирана, ме хваща леко страх.

Моето дете ще почива ваканцията. Не може само да се учи. Трябва и почивка, и социален живот...

# 352
  • European Union
Знаете ли, че по оценка на Министерството на труда на САЩ децата, които днес са в училище, ще сменят работното си място между 10 и 14 пъти преди да са станали на 38 години.
При нас все още е останало убеждението, че професия се учи за цял живот. За нашите деца няма да е така.
Някои от най-търсените сега професии не са съществували преди 10 години.

# 353
Честно казано, все ми е тая какво ще работи, то звучи тривиално, но се надявам, да открие тази работа, която му носи удоволствие, все повече се убеждавам, че това е най- важно.

# 354
  • София
Моята няма идея, Joy ...по ирония 1, 2, 3 ти клас повече имаше някакви желания за професия ( учителка, художник ) После 5 и 6 сти клас искаше да стане... как да кажа точно.. "Мамо, ще тествам матраци !  Има такава професия !" Joy
Сега нищо, Confused не желае много много да излиза от София, не иска даже от квартала да излиза, не иска да сменя училището.. такова дете.. Консерва е, като баща си ! Cold Sweat Мрази промените, трудна е на новости

# 355
Моето дете иска да стане полицай. От втори клас. Допускала е да бъде съдия и медицинска сестра, но винаги в разговори казва "като стана полицай....". Нас това не ни радва.

# 356
И това е професия като всяка друга, изисква умение, артистичност и едва ли липсват клиенти. Защо не?

Аз нямам никакъв проблем, стига да си обича работата.

Артистичност да искаш у нас, рисува в мивката, по музикални плочи, по стените. Ръцете са й плътно изрисувани всеки ден, учителката по математика от уроците ми се обади специално да й обърна внимание в час по математика в училище да пише, отворих тетрадката да видя за какво става дума - 3 страници рисунки, 2 задачи, после пак 3 страници рисунки. Последно си беше "татуирала" с черен маркер стъпалата отдолу и седнала с качени стъпала (нормално сядане на стол при нея няма, не знам как седи в училище) на чисто белите трапезарни столове. Черен маркер от бял стол се трие за 20 минути с мокра кърпичка и дезинфектант, да знаете. Като по-малка, на 7-8, нарисува белите плочки в банята с гранофурин, намаза радиатора в кухнята с Нутела, за да мирише добре вкъщи - идеята взела от сестра си, която си слагала обелки от мандарини върху радиатора, но тя ПО обичала Нутела. Настърга си сапун в гардероба, за да мирише добре. Какви ли щуротии не съм мила и чистила. Артистите са така, цапат 😁

# 357

Аз нямам никакъв проблем, стига да си обича работата.

Артистичност да искаш у нас, рисува в мивката, по музикални плочи, по стените. Ръцете са й плътно изрисувани всеки ден, учителката по математика от уроците ми се обади специално да й обърна внимание в час по математика в училище да пише, отворих тетрадката да видя за какво става дума - 3 страници рисунки, 2 задачи, после пак 3 страници рисунки. Последно си беше "татуирала" с черен маркер стъпалата отдолу и седнала с качени стъпала (нормално сядане на стол при нея няма, не знам как седи в училище) на чисто белите трапезарни столове. Черен маркер от бял стол се трие за 20 минути с мокра кърпичка и дезинфектант, да знаете. Като по-малка, на 7-8, нарисува белите плочки в банята с гранофурин, намаза радиатора в кухнята с Нутела, за да мирише добре вкъщи - идеята взела от сестра си, която си слагала обелки от мандарини върху радиатора, но тя ПО обичала Нутела. Настърга си сапун в гардероба, за да мирише добре. Какви ли щуротии не съм мила и чистила. Артистите са така, цапат 😁
Не знам какви са ви плановете у вас, ама аз бих пратила такова дете да учи рисуване и бих го насочвала после към художествената академия, надявам се, че съществува още. Дали ще учи анимация, дали ще стане илюстратор, дали ще се занимава с графичен дизайн, реклама или ще стане татуист, имате дете, което живее, за да рисува. Доколкото разбирам не липсва и талант, така че всичко в тази насока е добре дошло.

# 358
Такива са плановете, ама много я мързи да рисува по задължение, а с това се кандидатства. Дано й уври главата до лятото.

# 359
мартеа, това с нутелата ме разби. Момиче с талант и въображение имаш, дано успее с рисуването  Simple Smile

Моята девойка иска графичен дизайн, ама само с искане не става. Обещала съм ѝ да я срещна с дъщерята на позната, която работи това, и наистина има талант, да си поговорят и да прецени. Засега планът е да си остане в сегашното училище и евентуално да кара другото лято първия курс по графичен дизайн към СофтУни, за да прецени дали ѝ харесва и дали наистина иска да се занимава с това.

Днес едни специални джудждета на Дядо Коледа ме изненадаха с два билета за Ед Шийрън (играли си да правят дизайн, персонализирали с имената, разпечатвали на картон, панделка) и тя е много щастлива, защото ѝ е любим певец.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 18:27 от merilen

Общи условия

Активация на акаунт