Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 630
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря jsed и cydonia. Знам, че е добре да се харесат с учителя, но се страхувам, че само това няма да свърши работа при нас. Не знам какво да го правя младежа вече, някъде кардинално греша в това да му обясня какво трябва да прави. Много са разглезени с тази тестова система сега и не разбират как се учи. Едно време ние правихме тестове с отворени отговори - ако не си прочел урока как ще го решиш теста. От началото на годината му обяснявам, че първо трябва да чете уроците, после да пише домашните. Сто пъти съм се карала за направено домашно без да е отворен учебника. Уж разбира. И днес пак - гледам го  как решава домашното по български и го гледа като голям камък. Случайно му подхвърлих "Ти прочете ли урока?". Познайте - не го е отворил даже. Побеснях. На теория е сериозен, по цял ден е над учебниците, чак жал ми става колко е натоварен, но на практика - изобщо не учи като хората. Има една страничка урок по български, от 1 час го чете, още не е дошъл да ми го разкаже. 
Затова си мисля, че ни трябва по-стриктен учител, не само готин. Ако може някой за Бойка Антова да се включи ще е супер.

П.С. В същото време на английски ходи на Аво бел, домашни не съм го видяла да пише изобщо, а дръпна страшно много в езика - доста над очакванията ми. Та не знам - аз ли съм в грешка като го натискам толкова....

# 511
meksito,
като гледам форматирането, госпожата си е го правила, може и да е взела въпроси от някоя книга за учителя към някое издателство, но това е много времеемко занятие да се открие точно коя.

Учебникът по история на кое издателство е?

# 512
meksito,
като гледам форматирането, госпожата си е го правила, може и да е взела въпроси от някоя книга за учителя към някое издателство, но това е много времеемко занятие да се открие точно коя.

Учебникът по история на кое издателство е?
На Просвета е учебника сега ще го отворя да погледна!

# 513
Честито на имениците.
По отношение на скрит текст от телефона - най-отдолу може да мине на пълната версия и тогава се появяват всички опции.

# 514
И в двете книги за учителя няма тестове Sad
Само това откривам на сайта на Просвета

# 515
И в двете книги за учителя няма тестове Sad
Само това откривам на сайта на Просвета
Благодаря и аз нищо не намерих!

# 516
  • European Union
Аз не съм много за Илиев. Малко ми е като университетски преподавател. Подготвил си е материал и си го преподава. Обяснява добре, но не увлича. И дава идеална възможност на скатаващите се да минават с минимум усилия.

# 517
За Варна:

Открих още едно място на което може да се записваме за пробни изпити:
https://balgarche.eu/bg/gimnazialen-etap/
Нямам отзиви.

А във Вектор е месец за месец, дано да има места през април, май...аз по-рано не мисля, че моята дъщеря ще е готова да се яви.

# 518
  • Варна
За Варна:

Нямам отзиви.

А във Вектор е месец за месец, дано да има места през април, май...аз по-рано не мисля, че моята дъщеря ще е готова да се яви.
Малко странно частно училище, което приема само по документи, да прави пробни изпити.

# 519
  • София
Здравейте, честито на всички именици!
Вчера помагах на моята по литература и съм отчаяна. Толкова да не й върви този предмет. Кръгла нула откъм разбиране и усет към нещата. И с преразказите се справя зле. Иначе в училище по БЕЛ ще бъде с 5 за първия срок, което дава надежди дори за 6 за годината, ако стане някакво чудо втория срок. Храня малки надежди да компенсира с висок бал по МАТ, ама и за това си трябва май малко чудо. Като цяло се справя с математиката, но е разсеяна и не мисли достатъчно. И ако не схване от първия път се отказва.
Оплаках се да ми олекне малко Simple Smile

# 520
  • Варна
За Варна:

Нямам отзиви.

А моето е зле хем с МАТ ,хем с БЕЛ - в момента е с твърда 4 ,но се надявам  да качи резултата във втори срок.
Засега на частни уроци само по МАТ..

Аз записах във Вектор  по математика ,февруари ще го запиша за изпит по БЕЛ .
Март -почивка ,април и май пак ще го запиша.

За други школи във Варна засега не съм чувала,сигурно има..

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 12:14 от Velina_p

# 521
  • София
Ahoney, и в "наше село" същото по Бел. Уморих се. Моята само да не учи това което трябва сега, учи по Химия, за олимпиада. Решава задачи, като не може сама пита ChatGPt... Спори с програмата даже... Йон или ион е правилно ? ... Веселба   Joy  баш на Ивановден се спори по това... Joy

# 522
Здравейте, дали някъде има програма с разписани часове по отделните предмети по класове и училища? На сайта на МОН виждам програми само по предмети и класове, но не и за всяко училище. Благодаря и хубав ден на всички Simple Smile

# 523
  • София
Моята плака, че я накарах да прочете Една българка. Това дете като му кажеш да прочете нещо реагира все едно си го напсувал. А аз цял ден преглъщах сълзите си и се опитвах да й помогна. И аз никога не съм обичала литературата, но се стягах и се справях доста прилично. А тя казва "не мога" и край, а най-лошото е, че наистина не може.

# 524
Моят е уж само с шестици по БЕЛ, но и той е зле. Вчера направи един преразказ и се хванах за главата. Поне се оплака от какво се притеснявал и разбрах защо са му такива безкрайни изреченията. Било подробен преразказ и се опитва човекът всичко да запомни и предаде с думите на автора... Обяснявах му основни неща. Стресна се още повече, че не се справя добре и сме се разбрали в неделя да прави преразкази. Пак имахме мотивационни речи, че с упражнение нещата се оправят. Иначе пробвахме тези карти, които бяхте споделили с цитати от произведенията. На всичко учено - нямаше пропуск. Даже и главите ми цитира Flushed Явно се старае детето, но не му идва отвътре да пише. А и четенето не е в количеството, което беше по наше време. Оплаква се, че и тезите са му трудни, но там не смея да се "намесвам".
Задачите засега са добре - нямал проблем със задачи за движение, работа. Притеснявал се от геометрията, която идва. Класното ни по математика е в петък.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 10:13 от jsed

Общи условия

Активация на акаунт