Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 617
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
Много благодаря за споделянето на този сайт, изключително полезен и удобен!

# 541
За Варна:

Открих още едно място на което може да се записваме за пробни изпити:
https://balgarche.eu/bg/gimnazialen-etap/
Нямам отзиви.

А във Вектор е месец за месец, дано да има места през април, май...аз по-рано не мисля, че моята дъщеря ще е готова да се яви.
А моето е зле хем с МАТ ,хем с БЕЛ - в момента е с твърда 4 ,но се надявам  да качи резултата във втори срок.
Засега на частни уроци само по МАТ..

Аз записах във Вектор  по математика ,февруари ще го запиша за изпит по БЕЛ .
Март -почивка ,април и май пак ще го запиша.

За други школи във Варна засега не съм чувала,сигурно има..
И Регалия са обявили пробни изпити за Варна, Пловдив и Стара Загора

https://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/probni-izpiti_7kl_varna.html

# 542
Благодаря на всички за коментарите!

@Cabo San Lucas 40, това ми направи и на мен силно впечатление, когато се вълнувах от резултатите със синами. Четейки данните, за мен извода е, че е от съществено значение да се направи правилна подредба за 1во класиране.

@sanaka, благодаря за сайта. Ще прегледам публикуваните данни, за да преценя колко време би отнело. Недостатъка е, че няма стандартизация на формат и данни не само между градовете, дори за София между различните години има разлики, които изискват допълнително внимание и работа.

# 543
Благодаря на всички за коментарите!

@Cabo San Lucas 40, това ми направи и на мен силно впечатление, когато се вълнувах от резултатите със синами. Четейки данните, за мен извода е, че е от съществено значение да се направи правилна подредба за 1во класиране.

@sanaka, благодаря за сайта. Ще прегледам публикуваните данни, за да преценя колко време би отнело. Недостатъка е, че няма стандартизация на формат и данни не само между градовете, дори за София между различните години има разлики, които изискват допълнително внимание и работа.
За Пловдив също би било хубаво ....
За БЕЛ и при моят не е лесно, ще е с 5 за срока, но има голям напредък.
Започна да се справя вече с тезите за 4т., правят всеки час и за домашна се дават всеки час. Там предават и на всяка има точки. Започна да му ги оценява на 4т, а в началото бяха 0. Преразказите-там има и хубави и лоши. Има и 32т, 30т., има и 27т., зависи от текста.
Записах го на пробни в ОТ и в Регалия за сега. В ОТ го записах за януари, март и май. Там повече няма да хид, в Регалия забравих кога бяха датите🤔🙂😬.

# 544
  • София
3-то/4-то класиране на практика са като първо - отново се редят желания /в рамките на останалите свободни места/ и няма гарантирано място от предходно класиране. Но за разлика от първо класиране, за тях няма никакви данни колко кандитати ще участват и какъв е техният бал, поради което са абсолютно непредвидими. Затова и понякога се случва балът на тях да е по-висок от този на второ, че и на първо класиране. Подредбата на желанията на първо класиране е много важна, но нищо сложно няма в нея - реди се от най-желаното към най-малко желаното, като накрая винаги трябва да има 1-2 паралелки, чийто бал от предходната година е доста по-нисък от бала на детето.

# 545
Нямам търпение да идва моментът да редим и да се свършва 🤣

# 546
  • София
Ще почакаме, има няма 5 месеца...

# 547
Ще почакаме, има няма 5 месеца...
Уфффф ....😢😢😢😢😢😲😁

# 548
Аз искам да минат НВОтата и да са излезли резултатите. Да видим как ще се прeдставят. Защото то желанията са едно, но ако нещо се разсеят като моя отиват желанията по дяволите. Ще ги редим желанията, но като няма шанс трябва много, много желания да добавяме.
Купих аз днес и едно помагало за преразкази на Скорпио. Вместо да чете комикси, ще го накарам него да разгледа, че нещо се притесних от усилията му да "научи" текста и да предаде по абсолютно същия начин нещата включително и как се стичали сълзите по бузите на детето .... Иначе на класното по БЕЛ е с Отличен. Само 2 деца в класа имали шестици. Не съм го видяла, но с тези преразкази определено не е за 6ца по БЕЛ.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 15:00 от jsed

# 549
Според мен е безсмислено да се редят желания, за които няма шанс да стигне балът и то с много, не говорим за 1-2 дори 10 точки. Не е ли по-добре да се редят желания, за които детето има шанс?

# 550
Mama Ru,  желаните паралелки се подреждат по реда на желание, от най-желаната, към най- нежеланата, колкото и да Ви се струва, че няма шанс да е прието в най- желаната. По- добре подредете повече желания, не 10, а примерно 20. Така ще можете да включите хем тези паралелки, които най-много иска детето, хем тези в които приема му е сигурен.

# 551
Според мен е безсмислено да се редят желания, за които няма шанс да стигне балът и то с много, не говорим за 1-2 дори 10 точки. Не е ли по-добре да се редят желания, за които детето има шанс?
Защо?
Никой си няма идея какви ще са желанията на децата тази година.
Може да се окаже, че таз годишният набор не иска да учи италиански. И бала да падне с 15 точки от миналогодишният.
Затова винаги се казва, че паралелките се редят по желание, а не по вероятност.

# 552
  • Пловдив
Gossipss каня се да ти отговоря от няколко дни за Ив.Рилски. Понеже спомена, че детето ти е с 55 т, а аз си играх да ги правя по пол и по низходящ ред, та детето ти, понеже знам, че е момче, е на 10-та позиция от 140 явили се момчета. Аз за това харесвам така показаните резултати от това състезание, тъй като виждаш къде се позиционира детето ти. Знам, че е рано, знам че нямаше и преразказ, но проследявай натам и следващите етапи, и ще видиш, че обикновено се запазва подредбата.
Скрит текст:
Това състезание е масово, и все пак ходят най-мотивираните деца. Това, което искам да ти кажа, че с този резултат и ако продължава така, момчето ти може да е в първите 10%, което освен ако не се бори за СП и КГ в МГ осигурява прием навсякъде. Не разбирам учителите в училище, които ще му оставят 5...Но подозирам кое е училището...
Иначе и моят юнак за сега записан в Регалия, и тези дни ще го запиша и в ОТ, за сега само за януари. Много се засичат натам различните пробни. Сега ще кача за Пловдив, някой ако му е интересно.
Скрит текст:

# 553
Аз искам да минат НВОтата и да са излезли резултатите. Да видим как ще се прадставят. Защото то желанията са едно, но ако нещо се разсеят като моя отиват желанията по дяволите. Ще ги редим желанията, но като няма шанс трябва много, много желания да добавяме.
Купих аз днес и едно помагало за преразкази на Скорпио. Вместо да чете комикси, ще го накарам него да разгледа, че нещо се притесних от усилията му да "научи" текста и да предаде по абсолютно същия начин нещата включително и как се стичали сълзите по бузите на детето .... Иначе на класното по БЕЛ е с Отличен. Само 2 деца в класа имали шестици. Не съм го видяла, но с тези преразкази определено не е за 6ца по БЕЛ.
Здравейте! Може ли да споделите кое е помагалото с преразкази?

# 554
Добре, де. Моето иска АЕГ, обаче там минималният бал е над 370. Или ще поиска МГ с минимален бал  над 420, а събира бал 220-250, примерно. Какъв е смисълът изобщо да ги реди?

Общи условия

Активация на акаунт