Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 45 592
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Според мен пък, ако са само българите (или част от тях). Точно заради някои малцинства, които превземат много села, градове и цели софийски квартали, съответните райони стават ужас за живеене, дори и за преминаване и българите се изселват.

# 391
Според мен пък, ако са само българите (или част от тях). Точно заради някои малцинства, които превземат много села, градове и цели софийски квартали, съответните райони стават ужас за живеене, дори и за преминаване и българите се изселват.

Тях не ги споменавам, защото се подразбират. А и не ги срещам често, та не с ами на топа на устата.

# 392
То и аз, но не може централни софийски райони да са гъсто населени с тези, села и градове също. Оттам и инфрастуктурата, и всичко започва да куца.

# 393
Нека са ни разбити улиците и целия списък негативи и минуси. България е рай!
Дали някоя българска агенция за недвижими имоти би си окачила този лоузунг на входа да посреща бъдещите клиенти? 😁

# 394
  • София, Bulgaria
Няма пълно щастие, по-добре добре познато старо, от колкото ....

# 395
То и Ссср едно време е било рай … като не са виждали и не знаят друго хората, ще се радват на това което знаят. България е рай за българина, защото от малък е закърмен с родолюбие и национализъм. Но действителността е друга. Не че няма хубави неща в България, но нито природата ни е най-величествена, нито градовете, нито икономиката, нито манталитета (макар че тук има значително подобрение в последните десетилетия). Услугите също са се подобрили последните 20г, но пак сме много назад от сходни държави.. Образование, здравеопазване западат. Българското село вече не е това, което беше. Лично за мен един от основните плюсове в България са природата и най-вече климата.

# 396
Няма пълно щастие, по-добре добре познато старо, от колкото ....
Да разбирам ли, че препоръчваш старо строителство пред ново?

# 397
  • София, Bulgaria
Eфибуш, имах предвид друго, не става въпрос за имоти.

Гого, какви ги говориш, моето мнение е точно, защото нямам граници. И виждам и Европа и Америка.
И не само аз. Българинът отдавана има възможност, светът е отворен, който има очи вижда. Да не говорим, че имаме контакти с хора от цял свят и общуваме, споделяме...
Нашите негативи са бели кахъри в сравнение с това, което се случва и което ще се случи в Европа. Дано да греша, но Европа не е това, което беше. Европа я превземат, отвътре ... с малки стъпки, които вече май не са толкова малки.
Но така или иначе, който, както го вижда, така е.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 07:17 от tomeva

# 398
То тук е точно такива, именно защото Българите са тук. Ако ни нямаше, щеше да е твърде хубаво и прекрасно, и щеше да се напълни със сирийци и бежанци. Добре че сме ние, да ги държим по-настрани Simple Smile

# 399
Да, всеки има право да изказва мнение. Някои негативни, някои по-оптимистични, според това кой, как вижда живота си и средата си.
Сега ще ви шокирам, но според мен да живея точно в България, в съвременния свят днес, за мен е " баси якото и голям късмет"! Не им ща ни Европа, ни Америка. Не ми харесват, нито обществата, нито гетата и придошлите общества,  който превземат Европа, нито политиките, които се водят. Не им ща и прехвалено здравеопазване, което става все по-недостъпно. Нека са ни разбити улиците и целия списък негативи и минуси. България е рай!
Съгласна съм с отбелязано то от следващите коментатори - още не е рай, защото е населена с българи. Но сме се запътили. Както казва ММ - България ще стане рай. В идващите десетилетия ще останат само едно дърво и двама голи! 😜

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 13:45 от dariVale

# 400
Томева, Америка и Европа са доста големи територии, има хубави, има и лоши места. Има интегрирани етноси, има и гета. Но посоката е ясна - мулти културно съжителство. Това ще дойде и в България, даже го има отдавна с етноса на циганите. България е част от Европа, каквото става там, това ще стане и тук. Не може да искаш позитивите н Европа, но да не приемаш негативите й. Нашите продажни и безгръбначни политици изобщо няма да се съобразят с теб.

# 401
Технически има ли възможност да се строи метрото без да се затварят улици? Затворили са един възлов булевард в София заради метрото...

# 402
Всичко има, въпрос на пари и икономическа целесъобразност.

# 403
Аха, точно както и предполагах - темата е пълна с хора с розовите очила. България била рай, ама кое точно й е райското? Разбира се, че тук има и хубави неща, спор няма, но това прехвалване ми идва малко в повече.

Здравеопазването ни е на дъното на всички евопейски държави, а даже и тези в Азия започват да ни изпреварват, например в една Турция. Тук става дума не само за запуснатите болнични заведения, ами и липсата на професионални кадри. Има няколко професори, които са на наистина високо ниво, но обикновените хора не могат да се доредят до тях така или иначе. Масата я виждате какво представлява - пресен пример от съвсем скоро с най-голямата болница за спешна помощ в София. Ами, пестят се пари от изследвания и диагностика, претупва се и после "опаа, изпуснахме работата". На някого не му ли се е налагало да търси специалисти по спешност по празници? Такива в действителност липсват, да не му се налага на човек!

Да отворим темата и за градовете и селата (за да сме по темата) - ами няма градоустройствено планиране и стратегия за развитие на други региони освен столицата! Самата ни столица е толкова неподредена, а зимата да не говорим и че не може да се диша. В една съседна Румъния дръпнаха и вече са години пред нас, зимата може да се диша, дори в малките населени места не се отопляват на твърдо гориво! Погледнете София на сателитни снимки - всичко е строено на парче, съответно жителите понасяме неудобствата на това да няма нормална инфраструктука (не само улици, ами и училища, детски градини и т.н.), градът прилича на една циганска махала погледната отгоре в сравнение с други градове в западна Европа.

Да, природа имаме много хубава.

Относно миграцията - да не би пък ние да си нямаме вътрешен проблем с един определен етнос? Та ние вече си имаме предостатъчно такива циганьори, какво толкова се стряскате на мигрантите в западна Европа? Положението е "присмял се хърбел на щърбел".

Дайте малко по-реален поглед над обстановката, а не толкова емоционален, макар и да сме в женския форум!

# 404
Технически има ли възможност да се строи метрото без да се затварят улици? Затворили са един възлов булевард в София заради метрото...
Ако строят метростанция няма начин да не затворят, все пак се трупат машини, материали, работници, не става да се мешат с движението.
България била рай, ама кое точно й е райското?
Може открито да псуваш разноцветните граждани, както и да заобикаляш всякакви правила защото си глас народен, животът е един такъв лежерен. А в чужбина аха си гъкнал и някой доносник ще те натопи, стресиращо е. И с имотите е много зле там, задушават се от правила, правилца, разпоредби, мерки, проверки, същевременно живеят в апартаменти по 7кв.м. и това се счита за нормално, шашава работа.

Общи условия

Активация на акаунт