Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 45 535
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Е то пък друг проблем. У нас холокухнята - 36 кв., съответно един мощен климатик сложих, прави ураган, около него не се стои в началото, щото малък не смогва да охлажда тая квадратура (ползваме само за охлаждане). Съответно за такова голямо пространство трябват два по - малки на по-  ниска мощност, но пък нямам място къде да сложа втори. Та и големи стаи са си проблем.

# 586
Не са ти липсата на стени проблема, а липсата на ОВК от което обикновено в нашите жилища присъства само О-то и около 20% от В-то. Просто не е предвидено да се климатизираш.

# 587
Е то пък друг проблем. У нас холокухнята - 36 кв., съответно един мощен климатик сложих, прави ураган
Трябва ти климатична система, не просто кутия качната на стената. Ползваш неподходящи уреди затова е проблем, пространството хич не е голямо.

# 588
Е то пък друг проблем. У нас холокухнята - 36 кв., съответно един мощен климатик сложих, прави ураган
Трябва ти климатична система, не просто кутия качната на стената. Ползваш неподходящи уреди затова е проблем, пространството хич не е голямо.

Е чак климатична система ... То няма височина (2,60 м) само за тръби ми е над главата. Пространството и аз мисля че не е голямо, просто първоначално създава дискомфорт докато свали температурата. То има къде да се качи вътрешно второ тяло, но е далеч от прозореца-терасата, и трябва да се прокарват канали, иначе от двете страни има помещения, съседи и няма как да се качи друго външно тяло.

# 589
  • Бургас
Seiko7075
Скрит текст:
https://vimax.bg/podovi-klimatici/podov-klimatik-mitsubishi-heav … 0-btu-klas-a.html
С такъв сме вкъщи, холокухнята е около 40 кв.м, перфектен е и за отопление, и за охлаждане.

# 590
Seiko7075
Скрит текст:
https://vimax.bg/podovi-klimatici/podov-klimatik-mitsubishi-heav … 0-btu-klas-a.html
С такъв сме вкъщи, холокухнята е около 40 кв.м, перфектен е и за отопление, и за охлаждане.

Диаманта е най-добрият климатик за мен. Друг е въпросът, че подовият климатик е подходящ основно за отопление. На нас ни трябва само за охлаждане. Проблемът е, че на охлаждане не работи постоянно, а само за 4-5 часа. И в най-отдалечения край на стаята докато се усети го надуваме доста, после е добре.

# 591
Просто извън тези 5 часа не го спирай, а вдигни с 3-4 градуса температурата, а най-добре да не се променя  изобщо.
Разхода за ток ще е същия  или много близък, ако помещението е с нормални дограми и изолация.

# 592
  • София, Bulgaria
Колко е готино, че има разнообразни предпочитания и всеки си храесва нещо от ранообразието на сгрдания фонд, който е на пазара.
И е ясно, че ако хареваш НС, няма нужда да се оплюва СС. Просто го харесваш,  със своите си доводи и толкова!
Както и обратно.
Самото рапределение на жилищата също е ранообразно и всеки харесва различни... И пак не ок да се обобщава.
Аз например харесвам НС, последни етажи с голяма тераса... Е преди 4 години успяхме!!! Относно коридора, за мен не е място за минаване, а част от цалята композиция, дори го правихме още по-щирок, а вратите към спалните и бяните ги направихме до тавана. Еееее... такава илюзия за простор се получи, че нашите 95 кв. изглеждат с още 10 отгоре, спрямо идентичен апартамент на съседите. Така че рабрах, че колкот по нацъкани помещения има и тесни коридорчета токова по-тясно изглежда. Ама нали съм минала през стотици, ако вече не и хиляди апартаменти, преди ремонти, след ремонти и все съм се научила да преценявам, какво би се получило на финала.
Стара тухла единствено би ме изкушила локацията и многооо високите тавани.
Относно отоплението слагам ТЕЦ и Термопомпа на първо място. Термопомпата е най-икономиното за нашия опит.

# 593
От петък ,от приятелчето дето работи в банката....Одобрен и отпуснат кредит за цитирам-"кокошарник(луксозен) в Кръстова вада(не го знам де е),за 3150 евро м2"...The show must go on.....

# 594
Ако е около южния парк и мол Парадайс не ме изненадва цената. Те са си скъпи в тази част, а кокошкарник може да е за един, докато за друг да е нещо търсено.

# 595
  • София, Bulgaria
.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 08:45 от tomeva

# 596
  • Бургас
И аз днес четох подобен анализ - липсата на сериозно предлагане и завишено търсене продължава да вдига цените...

# 597
Колко е готино, че има разнообразни предпочитания и всеки си храесва нещо от ранообразието на сгрдания фонд, който е на пазара.
И е ясно, че ако харесваш НС, няма нужда да се оплюва СС. Просто го харесваш,  със своите си доводи и толкова!
Както и обратно.
Мислех да не пиша нищо за това, ама тъкмо започнах работа по една стара къща от 1920 год. И си мисля, ОК добра е еднофамилна, добро строителство, поддържана по моите разбирания на централно място, някакъв архитект учил в преднацистка Германия я проектирал . И ето гледам сега двуетажна къща по 110 кв. на етаж - една баня има няма 3-4 квадрата с преддверие. не съм сигурен дали това е било по първоначалния проект или е преустройвано и правено през годините. Е това по съвременните изисквания и разбирания харесва ли ви? И ще кажете - ремонтира се преустройва се - е какво да му правиш на гредоред? То не можеш да го пипнеш - една треска да преместиш ще заскъца ... абе пътници са си.

# 598
  • София, Bulgaria
И аз днес четох подобен анализ - липсата на сериозно предлагане и завишено търсене продължава да вдига цените...

Нов термин в психиатрията: Имотна депресия. JoyJoyJoy

Няма да се дигат цените, сделките основно не се случват, защото имотите на пазара не покриват изискванията на купувачите, а едно от основните е ЦЕНА!  Другото е, че довършителни, ремонтни дейности много поскъпнаха и това прави финалната цена, за да влезеш в имота непостижима.
Продавам един 3-ст ап. в Оборище, много добра локация. Апартаментът е за тотален ремонт. Една купувачка идва 2 пъти с майстори, съветници и т.н.. Изводът, които сподели тя, а дали е точно така, не знам: много добра сграда, конструктивно и т.н., апартаментът е за ремонт, то е ясно и ремонтът ще струва 150К евро...за 84 кв.м. На мен ми се струва много тази цифра, но не мога да споря, а пък не ми е това идеята.

# 599
Абе, какви са тези преходни спални? Аз не мога да си ги представя...
Преходен хол мога - от антрето влизаш в хола, прекосяваш го и влизаш с спалня. Ама някой да минава през спалня за другаде не съм даже и чувала. та какви са тези преходни спални?

Общи условия

Активация на акаунт