Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 47 298
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Разпиляна във въображението
А за хора, които не знаят историята, дали става?

# 151
Лошото е, че хем е по детско филмче, хем има сцени неподходящи за малки деца - сега разбирам защо в някои ревюта го сравняваха с Игра на тронове; режисьорът е постигнал резултат, който изглежда странно както на възрастна, така и на млада аудитория Sad

Ще излезе, че Уан пийс наистина е бил успешен, само защото Ода е следил изкъсо целия процес (по създаването на сериала). А тук изгониха създателите на начален етап - нещо стана - не се знаят подробности, но си тръгнаха обидени. От Нетфликс твърдяха, че те искали да променят прекалено много историята, вече се съмнявам дали е било така.

# 152
Aватар 2 и 3 епизод.
Продуцентите твърдяха, че ще следват историята правилно…сигурно са гледали друга анимация.
Можеше да бъде страхотно. Имаха всички предпоставки за това и то напълно наготово. Накрая получавам това - блудкав диалог и лоша актьорска игра.
Толкова съм разочарована.

# 153
  • София
Изгледах епизод 1 на Аватар, за който толкова много пишете от много време насам.
Ами сори ама не съм никак впечатлен. Не казвам, че е лош. Даже си ми харесва като за едно гледане ей така. Ама претенциите са за много повече от това, поне така си мисля. Най-големия минус е наивниа сценарий и посредствения каст, а.к.а. лошата актьорска игра.

# 154
Гледай анимацията, но да знаеш, че има филъри.

Започнах трети епизод и спрях, защото ме подразни и реших, че в момента не ми се гледа Joy
Какъв беше този тъп бунт?! И Огненият лорд лично го прекрати - много смешно... 5 човека, сред които преобладават жени и деца, са решили да освободят огнената нация от тиранията? При положение, че огнената нация просперира и Озай е обичан от народа си...

# 155
Ние сме упорити и гледаме Joy

# 156
И аз мислех днес да упорствам с Аватар, но видях, че последния епизод на Хало е добър колкото очаквам и ще  видя него. Това не означава, че няма да го  догледам. Толкова го заках и ще го направя, дори само, за да измрънкам накрая.Blush

# 157
Аз май ще се откажа от Аватар - не ми харесва, историята е прекалено променена, според мен промените са тъпи и нелогични.

Дано поне Шогун да ми хареса. И Трите тела, в края на март. Макар че за него имам големи съмнения, а и начинът по който изглежда една от актрисите в трейлъра, е отблъскващ за мен. Ако не я снимат твърде много в устата, не ми пречи... Примерно ако е някъде в задния план, или й дават тила...

# 158
И за Шогун (видях,че има своя тема) и за 3-те тела се вълнувам, но не съм напълно сигурна дали моите очаквания ще бъдат покрити. Аз съм лесен зрител Grinning  ако следват сюжета, играят прилично и няма огромни разминавания с визията на героите... аз съм доволна.

Halo епизод 4
Точно това, което очаквах. Мисля, че това е най-добрия епизод и не само от този сезон, но и от предишния.
Беше толкова експлозивно, страшно и вълнуващо.

# 159
Ние си подкарахме анимето, малко е детско, но пък какво, синът ми е огромен фен, като го гледам как с умиление си го гледа, и гледам и аз Joy
Игралния е много красив, може би трябва да се гледа без звук обаче, защото диалозите са абсолютно много много зле Joyама много зле Joy

# 160
Аз още гледам реакции, а после може да си пусна и сериала.

Не мога да издържа, твърде много неща ме дразнят. Буми е психопат; във втори сезон имаше един генерал от земната нация, който застраши живота на главните герои, уж за да направи Енг силен - сигурно от него са взели идеята за промяната в характера му (Буми само си играеше, в нито един момент не ги е застрашил наистина). Обаче там просто го набиха, събориха форта му и си тръгнаха. А тук режисьорът изглежда си мисли, че тази тактика е правилна Rolling Eyes

# 161
Изгледах първи епизод на трети сезон на Местен извънземен - добра премиера, утре ще гледам останалите излезли.
Скрит текст:
Радвам се, че Захар (приятелката на Макс) се маха - много любезно от страна на сценаристите да я оставят в един епизод, за да обяснят изчезването й. Ужасно дразнещо момиче, дано не се появи подобно на нейно място!
Сега обаче Дарси е дразнеща. Не помня какво стана с нейния доктор - той не избяга ли от базата?
Не мога да изпитам каквато и да е симпатия към героинята на Линда Хамилтън. Не ме интересува, ако ще да спаси Земята - някой трябва да й види сметката!

Гледах и двата излезли епизода на пародията за Дик Търпин - харесаха ми. Споменавам го в темата, защото има фантастични елементи - призраци, магьосник и др... Много откачена атмосфера, определено е по-несериозен от сериала с пиратите.

# 162
  • София
Сериали и филми, които ни очакват през този месец (според Уебкафето):

https://webcafe.bg/seriali/serialite-na-mart-aristokrati-s-pushk … o-za-detsata.html
Режимът с Кейт Уинслет, Джентълменът на Гай Ричи, Сигналът - за който пишат, че върви по стъпките на Дарк, Палм Роял с Лора Дърн, 3 Body Problem от 21 март, адаптация за Роня по Астрид Линдгрен...

# 163
Ще се повторя, но искам да започна с нещо положително - наистина е много красиво направен.Gordon Cormier (Анг) е много сладко хлапе.
Мисля, че всички средства са отишли за ефекти, костюми, грим … и се е наложило да работят с каквото е останало за всичко друго. Включително и за приличен сценарист.
Бях ограбена от такава невероятна история, че наистина ме боли.
Kато цяло този сериал е много по-мрачен от анимацията, липсват оригиналните характери на героите, насилието в битките е доста повече, актьорската игра е посредствена до финала и просто иска да има всички важни елемента от първообраза, което прави темпото тромаво.

Halo еп.5
И този епизод много ми хареса. За разлика от еп. 4 тук е по-емоционално и успяваме да видим различни страни на героите и загатна какво ги очаква.
Скрит текст:
Макей манипулира Вар Гатанай (дано така се пише) с помоща на Кортана за свои лични цели. Нямам представа какво ще прави, но за сега явно ще работят заедно. Като цяло Макей ми е най-съмнителна, тя не е към хората, но явно вече, не и предана към Джиралханае (ако правилно съм запомнила името на расата). Показаха, че има някаква връзка между нея и Джон, ама...
Корейчето също с това видение от погребението, но тя отрича за сега.

# 164
Гледах новата серия на Местен извънземен (еп.4, сезон 3). Имам чувството, че си противоречат - от това, което знаем за вида на Хари - те са нещо като влечуги (знам, че уж са роднини с октоподите, но той не ми прилича на октопод), индивидуалисти, които не се привързват към себеподобни - дори към малките си. От друга страна, сивите са нещо съвсем отделно и между двата вида няма много пресечни точки.

Но с появата на Хедър
Скрит текст:
, излиза, че има нещо като извънземна общност, както в повечето популярни нф франчайзи (Стар Трек, МВ и т.н.) - сериалът е пародия, няма нищо лошо (даже се очакваше), но в такъв случай е странно, че Хари се държеше като идиот, докато се научи да бъде човек, а в същото време се социализира нормално с други извънземни видове. И изглежда той няма проблем да изпитва привличане към друго извънземно, а самата Хедър го приема за нормално. В такъв случай чувствата му към Аста, които той намираше за странни и необичайни, не са нещо изключително.

Много се радвам, че не наблягат на социалната тематика - май и преди го написах, но в предишния сезон имаше цели епизоди, посветени на това, още ги възприемам като загуба на ресурси и време.

Общи условия

Активация на акаунт