Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 46 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Earth Abides (2024)
https://www.imdb.com/title/tt26443935/

САЩ / НФ/Драма
Един сезон от 6 епизода / Продукция на MGM+ / Адаптация по научно-фантастични роман на Джордж Стюарт от 1949 г.

Изключително смъртоносен вирус е причина Земята да опустее и да останат малцина оцелели.
Главния герой (Александър Лудвиг от Викинги) по един доста странен начин се спасява (не издавам какъв).

Поредния постапокалиптичен сериал за това как след някакъв катаклизъм или болест близо 99% от човешката популация е ликвидирана и как малцината оцелели започват една тежка борба с това да рестартират живота.
Тук обаче няма зомбита, кръвожадни банди, няма клифхенгъри, както и няма някакви всесилни герои, които са винаги прави и винаги побеждават. И това го прави по-различен от масовката и ми предизвика вниманието.

В сериала се разглежда въпроса за доверието и взаимопомощта между непознати, както и дали трябва да се повторят старите грешки и да се следват старите модели за старта на новия живот след катастрофата или трябва да се приспособим към новите реалности и да се вслушаме много повече в природата...
Сериалът има и своите драматични моменти. И то доста силни...

Имаше два момента, които ме хванаха за гърлото. Единия породен от природата, а другия от човешко решение...

Не ми хареса актьорската игра на част от каста, както и това замеряне в лицето с това как трябва да живеем (не че не са прави, но аз просто винаги съм казвал, че интелигентната публика сама ще разбере посланието, а когато и го поднесеш така недвусмислено значи я подценяваш) и как 20 години по-късно природата се е самоизлекувала без вредата нанасяна от хората. Имаше няколко подбрани кадри на изключително чиста, дива, красива и жива природа, т.е. такава каквато би била без нас хората, но за мен беше излишно. Но ги разбирам. Искат да са сигурни, че са били разбрани от всички...

Препоръчвам.
-
7

# 646
Има мълва, че Ncuti Gatwa иска да напусне Доктор кой заради лошите рейтинги, както и че сериалът ще бъде канселиран. От ВВС отричат второто - твърдят, че имат сделка с Дисни плюс за общо 26 епизода (направени са половината). Но отказват да коментират другия слух.

Нов трейлър на Деърдевил, а според Дедлайн има вероятност Джесика Джоунс, Люк Кейдж и Железният юмрук също да се завърнат (за сега не е категорично решено):

# 647
  • София
Първият сериал на Робърт де Ниро "Zero Day" - напрегнат, пълен с мистерии и много актуален
Скрит текст:
... Затова, когато видях още първите новини за този нов сериал на Netflix, веднага си го отбелязах за гледане.
А сега, когато той е вече достъпен за гледане в платформата, мога да кажа, че това е страхотен избор за феновете на напрегнатите трилъри, в които мистерията те заобикаля отвсякъде.

!!! В рецензията (ревю) има и спойлерни пасажи !!!
https://webcafe.bg/seriali/parviyat-serial-na-robart-de-niro-zer … ogo-aktualen.html
Скрит текст:
В момента С01 го има в Замунда, още няма готови пълни субтитри.

# 648
  • София
EmBrother, мерси! Довечера го пускам Hands Thumbsup

# 649
Добра актьорска игра и до там.

# 650
  • София
На мен ми харесва, до втора серия съм. Има моя тип мъдрости за живота 😀 и то издумани от Де Ниро 😉 Особена мистерия засега - не, но има време.

# 651
Опитах се да гледам Пантеон, но не ми е достатъчно интересно и се отказвам за сега. Сериалът е хубав, но не си падам по тийн романс, а и темата за виртуална реалност не ми е любима.

Сега прочетох, че снимките на Хари Потър ще започнат това лято. А още не знаем кои ще са актьорите, освен Дъмбълдор. Flushed

# 652
  • София
Снощи засякох в Max - Star Trek: Section 31.
Някой дали го гледа?
Аз мисля да го погледна събота или неделя.

п.п. попадна ми новина, че ще има нов сериал - Star Trek: Starfleet Academy.

# 653
  • София
Изгледах  "Zero Day", за мен филмът е по-скоро морално драматичен, отколкото е екшън или мистерия. Много го харесах. Само 6 серии са, но са страхотно направени.

# 654
Относно Star Treck Section 31 , много се чудих дали да го гледам, но отзивите бяха брутално отвратителни, че е една от най-слабите продукции от вселената им, та се отказах да го гледам.

# 655
  • София
Нищо общо няма със стартрек този филм.
Пародия на нещо е.
Не успяхме да го догледаме дори.

# 656
Аз видях откъси в клипове в Ю туб (на Стар Трек-а) и реших да не го гледам.

# 657
  • София
Нов трейлър на "The Last of Us: Последните оцелели" обещава по-мащабен екшън и повече драма.
Скрит текст:
Освен Педро Паскал и Бела Рамзи, ще видим доста нови лица в каста.
Кейтлийн Девър ще бъде в ролята на Аби, Изабела Мерсед като Дина, Янг Мазино като Джеси, Ариела Барер като Мел, Тати Габриел като Нора, Спенсър Лорд като Оуен, Дани Рамирес като Мани и Джефри Райт като Айзък.
Премиерата на втори сезон на "The Last of Us: Последните оцелели" ще бъде на 13 април в стрийминг услугата Маx.

# 658
Написах го в друга тема, но ще го спомена и тук - докато сериалът все още процъфтява, играта по The Last of Us западна доста и има слух, че няма да има трета част.
Все още не се знае дали това ще повлияе на сериала или не.

#BGMлоялнапрограма

Напоследък видях доста добри неща за играта Хадес и Хадес 2 - чудя се защо не направят сериал по нея. Може и анимация. Гръцката митология е актуална, играта е популярна - какво ги спира (Нетфликс или някой друг)...

# 659
  • Разпиляна във въображението
Чудя се дали да не прегледам отново първи сезон, но Бела Рамзи ми е много анти.

Общи условия

Активация на акаунт