Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 396
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Това АЕГ е добро, има усилена кръстачка с 4 лъча, но е малко-съвсем слим. Не виждам как ще се перат завивки, освен ако не са единични и да се перат една по една...
Гледайте някой Бош.
Мислех да предложа този Електролукс, но с дръжката става 57.2 см. (https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … b=characteristics)

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 16:08 от petiaivanov

# 121
Здравейте,
Имам възможност да си сложа пералнята в отделно помещение и даже вече бях харесала пералня, но се натъкнах на проблема с отвора на вратата. След слагане на касата и вратата се оказа, че реалният отвор, през който може да влезе пералнята е 56,5 см. И сега започвам търсенето на по-плитка или по-тясна пералня, тъй като тази която бях харесала няма да може да влезе.
Знам, че при това ограничение в размерите няма как капацитета кг. да са много, но все пак държа на инверторен мотор, програма за вълна/ръчно пране и програма за завивки, ако е възможно.
Бюджет до 1200-1300 лв.
Ще съм много благодарна да ми препоръчате нещо.
Загледах се в това AEG, но не знам колко е добро.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 6SME47SM/p/652053
Така се получи и при мен. Имам килер за пералня и сушилня. Като сложиха касата и отвора се стесни.  Но, вратата ни е алуминиева и ние с мъж ми  просто изрязахме част от касата до височината на уреда. Вратата се отваря навън и откъм коридора при затворена врата не се вижда нищо.

# 122
Моята пералня едва влезе - само един см луфт имаше и при това се наложи да демонтираме вратата, понеже отнемаше малко от светлия отвор. изобщо старите строителни стандарти за ширини на врати имат нужда от ревизия, днес всичко е по-обемно - и перални, и печки, и дивани...

# 123
Честита нова година на всички! Да сме здрави, че това е най-важно, другото (пералните😀) ще оправим:)).
Момичета и момчета, имам спешна нужда от помощ. Пералнята е Miele, а проблемът ми е с Twindos-a, като за старт на новата година 😀. Включвам програмата за почистване на Twindos системата, слагам ЧИСТО НОВ контейнер с почистващ препарат за целта, отделение 1 се почиства за 15мин, но като го прехвърля към отделение 2, излиза съобщение: “Няма достатъчно препарат”. Контейнерът е пълен, пак да кажа, чисто нов и първото отделение се почисти. Някакви идеи от какво може да е, каква е причината, ще звъня утре в сервиза им, но да си питам и вас, достатъчно компетентни пишат в темата, за щастие♥. Благидаря в аванс и успешна 2024 година💫

# 124
  • София
Честита Нова Година на всички, бъдете живи и здрави.
На нас новогодишно ни хрумна някакъв времрнен компромис, да търсим комбо пералня със сушилня... Някой с добри впечатления, за уред с по-голям капацитет(заради сушилнята ми се иска с максимално голям барабан, отвор, врата, която се отваря на 180гр и тн), да работи с всякакъв вид препарат, не само с концентрат, без самодозиране.  Да има прилични програми - вълна, памук, микс, бъза кратка, средмо дълга, може би нещо за завивки. Да има 1000оборота. 30-40-60градуса. Да не къса, раздърпва и мачка. Да не е Бош. И хъммм до към 1700лв. Да има отделна центофуга и плакнене и сушенето да не отнема повече от 2-2,30часа,реални.
😂 😂 😂 😂

# 125
Има отделна тема за комбинирани уреди.

# 126
  • София
Ооо мерси отивам да я намеря 🤗

# 127
Честита нова година на всички! Да сме здрави, че това е най-важно, другото (пералните😀) ще оправим:)).
Момичета и момчета, имам спешна нужда от помощ. Пералнята е Miele, а проблемът ми е с Twindos-a, като за старт на новата година 😀. Включвам програмата за почистване на Twindos системата, слагам ЧИСТО НОВ контейнер с почистващ препарат за целта, отделение 1 се почиства за 15мин, но като го прехвърля към отделение 2, излиза съобщение: “Няма достатъчно препарат”. Контейнерът е пълен, пак да кажа, чисто нов и първото отделение се почисти. Някакви идеи от какво може да е, каква е причината, ще звъня утре в сервиза им, но да си питам и вас, достатъчно компетентни пишат в темата, за щастие♥. Благидаря в аванс и успешна 2024 година💫

Пускаш пак докато тръгне, явно се е задръстил с някакъв прах, направи 3-4 опита поне докато изкара цялото почистване.

# 128
Здравейте. От скоро имам нова пералня, но не можем още да се разберем с нея. Имах 16 годишна Whirlpool, но дойде време да се разделим. Четох указанията за употреба старателно, уж всичко спазвам и пак прави каквото си иска. Новата е Самсунг, този модел: https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww90t534dax-s7-09213594
Моля ако някой я има да ми помогне Hug

# 129
Пускаш пак докато тръгне, явно се е задръстил с някакъв прах, направи 3-4 опита поне докато изкара цялото почистване.
Зацикля още на първата минута, нищо не почиства, спира и вади това съобшение.. иначе преди да пиша в темата, пробвах цели седем пъти, не ще и не ще. Дупих се с телефона да светя долу, нещо ако има на самия отвор на маркуча, но нищо не видях… скъса ми нервите това почистване днес и я зарязах така, дойдох и писах в темата. Нямам търпение да звънна утре в сервиза, уф… мрънннн Simple Smile)

# 130
Здравейте. От скоро имам нова пералня, но не можем още да се разберем с нея. Имах 16 годишна Whirlpool, но дойде време да се разделим. Четох указанията за употреба старателно, уж всичко спазвам и пак прави каквото си иска. Новата е Самсунг, този модел: https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww90t534dax-s7-09213594
Ако искаш да ти се помогне, трябва да кажеш какъв е проблемът? "прави каквото си иска" не означава нищо.
Ако я сравняваш със старата - не, не работи по този начин.

# 131
Ако искаш да ти се помогне, трябва да кажеш какъв е проблемът? "прави каквото си иска" не означава нищо.
Ако я сравняваш със старата - не, не работи по този начин.

Ами не се справям с настройките. Тя е с автоматично разпределяне на перилен препарат, но аз изкарвам прането неизпрано. Напълнила съм отделенията с прерат и омекотител, задала съм по-високо количичество препарат да използва и пак прането не мирише нито на прах нито на омекотител. Отделно по програма трябва да изпира за 1 ч и 42 мин, а тя го променя на 3 ч и 19 мин. Нещо не правя както трябва, но не знам къде греша. Изядох я вече тази книжка с ръководството.

# 132
На каква програма переш? За колко килограма е предназначена тази програма? Сигурно ли е, че прането не е повече от допустимите килограми? Сигурна ли си, че праха и омекотителя са в правилните отделения сложени?
Моята, без да е Самсунг, ако е претоварена увеличава времето за пране.

# 133
Програма Памук. Само сменям градусите за бялото. В правилните отделения са препаратите. Макс. 9 кг, а прането ми е по-малко.
Не разбирам къде греша.

# 134
Програма Памук. Само сменям градусите за бялото. В правилните отделения са препаратите. Макс. 9 кг, а прането ми е по-малко.
Не разбирам къде греша.
Къде видяхте програма памук за 1.45'?

Общи условия

Активация на акаунт