Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 215
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • Pazardjik
   почти съм сигурна, че дрехите може да са малко, но са станали тежки и и объркват,,мозъка,, . Само програмата Памук е за много/ тежко пране. Другия вариант е повреда.

# 586
Моля да ми помогнете с мнение защо се получава проблем при моята пералня. Марката е Самсунг. При въртенето на прането няма проблем с центрофугирането. Крайното центрофугиране обаче не може да бъде осъществено т.е. не се включва крайната центрофуга. Уточнявам, че пералнята не се претоварва и с малко пране дори не иска да тръгне.
Обикновенно, когато центрофугата не се включва това е признак, че водата или не се източва, или се източва бавно    и пресостата(датчик за налягането, нивото на водата) не позволява стартирането и.
Причината обикновенно е най-тривиална, а именно непочистен филтър.

# 587
Да, но тя казва, че междинните центрофуги включват, което не пречи да почисти филтъра Simple Smile  , ако не го е правила.

# 588
Да, но тя казва, че междинните центрофуги включват, което не пречи да почисти филтъра Simple Smile  , ако не го е правила.
Съгласен. но виж каква е логиката.
Най вероятно имаме пералня с инверторен мотор(но дори това няма значение).Та този мотор не е повреден - върти на пране и центрофугиране.Не е повреден инвертора или старият тип симисторно управление, защото центрофугата все пак си върти и оборотите се регулират.И така всичко е изправно, а търсим логична причина за проблема
Единствената възможност остава да не бъдат изпълнени условията за стартиране на центрофугата.
Това е силен ток при опит за начално развъртане(тежки дрехи) или високо ниво на водата.
Добре, но дрехите отново могат да са тежки единствено ако водата не е изхвърлена, в противен случай нямаше да стартират междинните центрофугирания.
И така единствената реална причина за такова поведение е източването на водата и докато целта на междинните центрофугирания не е изсушаване, а изстискване на препарата от дрехите, и те се допускат и на по високо ниво на водата, докато за последното центрофугиране времето за изпомване преди развъртането  е по дълго и нивото трябва да е ниско.
И причината обикновено е филтъра или някое детско чорапче, финна кърпичка..........., които попадат в маркуча свързващ казана с помпата и забавят изхвърлянето на водата.
А при Самсунг понякога и помпите се случва да правят проблем.

# 589
Да, благодаря за подробното обяснение.
Преди време майка ми имаше един смотан Самсунг, който най-редовно отказваше да центрофугира-почистен, нивелиран.... Мъка.
Един ден просто го изнесохме до кофата с мъжа ми, въпреки протестите ѝ. Ако трябва да съм честна, не переше добре и трудно балансираше. Беше ми дошло до гуша всеки път да ме вика заради пералнята.

# 590
  • Варна
Здравейте, решила съм че ми е писнало от стара та пералня и искам да я сменя. Прочетох назад темата, но всичко предложено е доста над бюджета ни. По принцип ММ купува най-евтината, на която попадне. Последната изкара 7-8 години. Сега обаче искам нещо по към средата. Някъде до 600, максимум 800 лв. Дали можете да препоръчате нещо такова?

# 591
  • София
Аз съм с най-бюджетното за времето си Беко, вече 15+ години работи на пушка!
Също се оглеждам за нова, защото не ми стига обема на тази за зимни олекотени завивки. Имам време до зимата да се оглеждам, но съм се насочил към Беко пак.

Това : https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … XCW--New/p/680721
ми звучи много добре, но ще меря дълбочина и диаметър на барабана на място. Тази важна за мен характеристика не фигурира в описанието. Настоящият е 24 дълбок и 42 диаметър.

# 592
Пералните за 7-8 кг вече се водят нормални, даже слим. Тези от 9-10 кг са с големи барабани и пак зависи от марката.

# 593
RebelHeart, за нова пералня 7.0 kg, 1000 об/min, ми се струват недостатъчни. Имам една стара пералня АЕГ, на която  някои програми са 1000 об. При изваждане на  маратонките/само това пера в нея/ направо капе вода от тях. Добавям всеки път допълнителна центрофуга 1200 об. /максималните за нея/. Моите завивки ги пускам на програма памук /40,50 или 60 градуса/ и центрофуга 1600 об. Нищо не им става и се сушат много бързо.

# 594
Здравейте Simple Smile
Вече многократно коментиран въпрос за почистването на пералня. От прочетеното тук знам, че се ползва обикновен прах за бяло пране и пералнята се пуска на програма с максимални градуси. Въпроса е по колко прах се слага, че не съм запомнил?
И още един въпрос - ползвате ли някакви препарати против натрупване на варовик и ако да - какви?

# 595
За София не са нужни никакви препарати против варовик. Вредата ще е повече от ползата.
Иначе прахът се слага в много минимална доза, няма смисъл от много.

# 596
Здравейте, имам проблем с пералня Miele, както си переше изгасна и не работи. Дрехите са вътре с вода. Нямало е токови уреди или нещо подобно. Контакта си работи, пробвах я и в друг контакт нито сигнал нито нищо по екрана. Прилагам снимка на модела.
Някой ако знае как се рестартира или може да ме посъветва нещо. Извънгаранционна е вече.

# 597
Черна станция, аз почиствам с препарат за перални, последно - на Heitmann, този: https://www.emag.bg/preparat-za-predotvratjavane-obrazuvaneto-na … 74s/pd/D6WNC2BBM/
Една от функциите е предотвратяване и почистване на котлен камък, но не е единствена.
Какво увреждане би могло да причини?
Не бях се замисляла досега и ползвам все специализиран препарат за почистване, не прах.
Ако има значение, вълнувам се за комбито, то е в София и работи с мека вода, селската не я мисля - тя е на твърдо питие Simple Smile

# 598
Piole1, съжалявам за пералнята ти! Звънни утре на сервиза — само това мога да те посъветвам. Предполагам, знаеш как да отвориш механично люка, ако решиш да извадиш прането.

В хубавите прахове (Ариел, Персил..) има добавка против котлен камък.

За почистване на пералнята с прахообразен перилен за бяло — слага се не повече от една супена лъжица.

# 599
Няма кой друг освен техния сервиз "на Miele" да свърши работа нали.
А някой има ли представа до колко време реагират за идване до дома? За град Пловдив става въпрос.
Бесен съм е меко казано, толкова пари за въпросната пералня и за 2 години приключихме филма. Ще давам отзиви какво се случва тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт