Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 721
  • 755
  •   2
Отговори
# 195
Не подхващайте, моля ви, моята болна тема и травма. Центрофугата.

Както споменах по-назад в темата, последната пералня ми е една Уърпул, на която НЕ пускам никаква центрофуга на дрехи, защото ги размъква и съсипва. Пускам САМО кърпи и чаршафи на 600 оборота (а имам 1000, и мога да настроя колкото си искам за всяка програма).

Купих си нови Електролукс пералня и сушилня среден клас, с надеждата да мога да пера и суша като всички нормални хора Hands Pray Hands Pray Hands Pray, и като всички вас в темата. На когото и да кажа, че от прането ми тече вода на терасата, всеки ме гледа странно. Писна ми да чакам с дни да съхнат, писна ми да се мокря, докато простирам. Може би аз съм единствената на днешно време, която прави подобно нещо. Поне аз, друга такава не познавам.

Купувам хубави и качествени дрехи, от хубавите марки. Явно не е в тях проблемът.
И сега да ме разстроите, че и новите уреди ще правят подобни поразии, не мерси Laughing
LaughingLaughing

# 196
  • до най-прекрасния мъж
Ще можеш, не се притеснявай!
Веднъж за 14 години старата ми пералня Електролукс скъса един чаршаф. Веднъж! Останалите сигурно над 5000 пъти не е пипнала нищо. Видя зверска експлоатация за това време. Всеки ден пускам пералня, понякога и по две на ден. Ако можеше да реве, нямаше да спре.

# 197

Както споменах по-назад в темата, последната пералня ми е една Уърпул, на която НЕ пускам никаква центрофуга на дрехи, защото ги размъква и съсипва. Пускам САМО кърпи и чаршафи на 600 оборота (а имам т1000, и мога да настроя колкото си искам за всяка програма).

Купих си нови Електролукс пералня и сушилня среден клас, с надеждата да мога да пера и суша като всички нормални хора Hands Pray Hands Pray Hands Pray, и като всички вас в темата. На когото и да кажа, че от прането ми тече вода на терасата, всеки ме гледа странно. Писна ми да чакам с дни да съхнат, писна ми да се мокря, докато простирам. Може би аз съм единствената на днешно време, която прави подобно нещо. Поне аз, друга такава не познавам.

Купувам хубави и качествени дрехи, от хубавите марки. Явно не е в тях проблемът.
И сега да ме разстроите, че и новите уреди ще правят подобни поразии, не мерси Laughing
LaughingLaughing
А пробва ли ги вече? Според мен не е било, защото е стар уредът - писах вече, че имам още работещи перфектно два стари - повече от 20-годишни Индезит и Сименс, нито една дреха не се е повредила, нито размъкнала, ползвала съм максималните обороти за всяка - 800 и 1000 оборота. Сименс-ът още е в употреба, Индезит-ът  - пенсиониран, но абсолютно изправен.

# 198
Аз ги поръчах по празниците някъде и тези дни очаквам доставка. Sunglasses
И аз се чудя какво му е точно на Уърпула. Досега никой не се е оплаквал от подобно нещо.

На малката чорапогащниците са с вечно разтеглен ластик, падат й от дупето. Постоянно купувам.
Трикото винаги го размъква. Пуловери абсурд да пусна на центрофуга, сушат се по седмица на това време. Пижами, бельо е яко разтегнато, то не може да се носи. Това, ако случайно реша все пак да пробвам на някакви си най-малките 400 оборота.
За якета да не говоря. Стискам леко в банята на ръка след пране, то няма вдигане, няма съхнене. А иначе мести вътре пълнежа, нещо го разкъсва и не става за носене. И още, и още, буквално травма ми е станало това. Не знам как ще посмея да пусна повече обороти на новата.
Отдавна вече не смея.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 15:46 от aDream

# 199
Аз ги поръчах по празниците някъде и тези дни очаквам доставка. Sunglasses
Да служат достатъчно дълго за твоите изисквания и безпроблемно!
Надявам се да споделиш мнение.
Когато избирах последно пералня за градското жилище, нямах особен избор, нито проучвах и мислих дълго, защото ми трябваше точно вградено комби и решението си дойде почти само, но за селската къща предстои отделна пералня и ще я мисля повече.

# 200
Относно времетраенето на програмите за мен е важно да има хубава програма за 1 час на 40-60 градуса, понеже новите Miele на 40 градуса памук съкратеното им време е 1:39 мин, а на 60 градуса е 1:59. Ако някой пуска по 3 перални на ден по 2 часа това са 6 часа пране и 6 часа сушене. Всеки да купува според нуждите си.

# 201

Както споменах по-назад в темата, последната пералня ми е една Уърпул, на която НЕ пускам никаква центрофуга на дрехи, защото ги размъква и съсипва. Пускам САМО кърпи и чаршафи на 600 оборота (а имам 1000, и мога да настроя колкото си искам за всяка програма).
Аз съм с Уърпул,  от 5-6 години ми е пералнята, никога съм нямала такива проблеми. Единственото ме дразни, че не мога да я излъжа с препарат за почистване. Искам да я пусна на дълга програма, но тя гадината, завърти, претегли прането и веднага ми съкращава времето.

# 202
Piole1, и аз много уважавам едночасовата програма за микс на Бош, която обаче е за 4 кг./но май я попрепълвам/.  За памук съкратената е около 1,35 ч. за 8 кг. А Милето като няма такава, ползвам за 1,24 ч. Добре, че в това жилище още си стоят  свързани и старите две парални, че някой дни иначе трябва да минават само в пране и сушене. Все се чудя на колежки, като споделят, че  с 5-6 кг. перални перат веднъж на няколко дни, а членовете на семействата им са колкото нашето.
Горе-долу при избор на пералня все някакъв компромис трябва да се направи. Още не съм открила оптимален вариант.
aDream, аз съм имала някога разтеглени дрехи при ръчно пране точно защото не е била изцедена водата от тях. Да не би и при теб на това да се дължи?

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 17:56 от Мари-ана

# 203
  • до най-прекрасния мъж
Имам едни тениски и потници на малката, купувани са от БГ производител за не малка цена. Няма такъв боклук. Още на първото пране се разтеглиха сериозно и не приличат на нищо. Блузките по 3 лв от Пепко са й бетон и след пералня, и след сушилня. Та цената не е определяща. Някои дрехи просто не стават.
Дано новите уреди оправдаят очакванията. При наличие на уред е направо кощунство да переш и цедиш на ръка.
На мен също ми харесват бързите програми и адаптивността на времето. Беше ми дотегнало да чакам да се събере пране, та да не върти празна пералня по 2 ч и нагоре на Електролукса.
При мен АЕГ има две кратки програми. Едната е 69 мин Микс, която варира между 30 и 60°С и е без промяна във времето без значение избраната Т, а другата е 20-30 мин на 30-40°С (времето се увеличава според Т).

# 204

Аз съм с Уърпул,  от 5-6 години ми е пералнята, никога съм нямала такива проблеми. Единственото ме дразни, че не мога да я излъжа с препарат за почистване. Искам да я пусна на дълга програма, но тя гадината, завърти, претегли прането и веднага ми съкращава времето.
Ако твоята пералня има еко-програма за памук, пусни на нея. Обикновено са с фиксирано време.

# 205
Еко програмата не е подходяща за почистване на пералнята. Първо, защото е много вероятно на нея да не достигне зададената температура (60*), второ, защото ползват много малко вода, трето защото на нея също тегли прането и пак ще я съкрати.
Меган, нямаш ли програма за самопочистване? Може да се пуска с натискане на комбинация от бутони.

# 206
На майка ми самсунга има дневна програма 1 час и може от 30 до 90 градуса да се пусне макс обороти 1400. Всеки ден перем на нея понякога по две, три перални. Другата, която ползваме е еко програма за 2 часа на 40 градуса за чаршафи примерно. Не е мръднала пералнята. Преди 8 години като са я купували от Техномаркет или Технополис им казали, че тогава това било най-доброто на пазара. От скоро съм в темата почти не съм видяла мнениеза самсунг, не знам на какво се дължи това. Сега ще се местя и с мъжа ми си купихме Бош WGG14402BY, дано да нямаме грижи!

# 207
На майка ми самсунга има дневна програма 1 час и може от 30 до 90 градуса да се пусне макс обороти 1400. Всеки ден перем на нея понякога по две, три перални. Другата, която ползваме е еко програма за 2 часа на 40 градуса за чаршафи примерно. Не е мръднала пералнята. Преди 8 години като са я купували от Техномаркет или Технополис им казали, че тогава това било най-доброто на пазара. От скоро съм в темата почти не съм видяла мнениеза самсунг, не знам на какво се дължи това. Сега ще се местя и с мъжа ми си купихме Бош WGG14402BY, дано да нямаме грижи!
Аз съм писала назад. Имам 2 Самсунга и съм безкрайно доволна.
Добър е Бошът. Бихте ли споделили впечатления като го изпробвате и добиете достатъчно впечатления? Най-вече ще ми бъде интересно, да сравните дали и в каква степен мачка, съпоставен със Самсунг.

# 208
Аз съм писала назад. Имам 2 Самсунга и съм безкрайно доволна.
Добър е Бошът. Бихте ли споделили впечатления като го изпробвате и добиете достатъчно впечатления? Най-вече ще ми бъде интересно, да сравните дали и в каква степен мачка, съпоставен със Самсунг.

Даа, ще споделя мнение, надявам се скоро!
Иначе за мачкането, понеже винаги перем на 1400/1200, но с ризите на мъжа ми е голяма мъка докато ги изгладя и откакто ги пускам на минималните са доста по-добре.

# 209
Колкото по-високи са оборотите, толкова повече се мачкат. За ризи 1400/1200 са множко. Аз ги пускам на 800 или 400 за някои по-фини и специални.

Общи условия

Активация на акаунт