Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 41 520
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Имам пералня Simens ,IQ 700 втора употреба, не мога да разбера как да пера без центрофуга?
Няма ли бутон, от който се променят оборотите? Ако има, там трябва да има и такава възможност.

# 661
  • София
Имам пералня Simens ,IQ 700 втора употреба, не мога да разбера как да пера без центрофуга?

Ако надписите са на немски, бутонът за нагласяне на оборотите е Schleudern. На английски е Spin. Натискате бутона няколко пъти, докато центрофугата се изключи.

# 662
Моля за съвет:
Bosch WAX32MH1BY

Или

AEG LFR85166OE

Търся голям барабан заради завеси и завивки главно и безпроблемна работа.
Wifi, дисплейчета джуджавки и тем подобни зарибявки не ме вълнуват.

Miele не искам
Други марки мисля, че не отговарят на критериите.

# 663
Моля за съвет:
Bosch WAX32MH1BY

Или

AEG LFR85166OE

Miele не искам
AEG. Има по-добри програми, а и като има WiFi можеш да имаш още повече програми през приложението.
Виж и тази от 9 серия (барабанът е със същата вместимост, но оборотите са 1400):
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l9fbb49b

# 664
АЕГ - тата са с по-големи барабани определено и аз загледах на Бош новите серии, но не ме впечатлиха.
Сега новите серии АЕГ са с нови модели барабани по-нежни изглеждат.

# 665
Благодаря и за двете мнения, клоня повече към АЕГ по  принцип.

А, относно предложеният от petiaivanov модел, на повечето места е изчерпан, а на останалите е в един два магазина, което ме води на мисълта, че са мострени.
Мненията за приложението на АЕГ, са че е бъгаво и не работи добре, затова не бих разчитала на него за екстра програми. Ползвам отложен старт и ми е достатъчен. Дозирането също е неприложимо/нежелано при мен, просто с по-високият клас са го сложили.
Ще го мисля.

# 666
Благодаря и за двете мнения, клоня повече към АЕГ по  принцип.

А, относно предложеният от petiaivanov модел, на повечето места е изчерпан, а на останалите е в един два магазина, което ме води на мисълта, че са мострени.
Мненията за приложението на АЕГ, са че е бъгаво и не работи добре, затова не бих разчитала на него за екстра програми. Ползвам отложен старт и ми е достатъчен. Дозирането също е неприложимо/нежелано при мен, просто с по-високият клас са го сложили.
Ще го мисля.
Да, аз само предложих да погледнеш.
И аз съм като теб-хич не ме блазнят разни приложения и автоматично дозиране. Пера предимно с прах и много често използвам отложен старт. Понякога зареждам пране още вечерта и я пускам, така че като се прибера от работа да е приключила. Също така включвам и функция против намачкване в края на цикъла, че докато се прибера, да не се смачкат в барабана. Много време ми пести това.

# 667
  • Стара Загора
Здравейте! Може ли съвет за пералня до 800-900лв, ще я използва бащата ми, така че няма да има нужда от много екстри и програми. Благодаря!

# 668
  • София
Здравейте! Може ли съвет за пералня до 800-900лв, ще я използва бащата ми, така че няма да има нужда от много екстри и програми. Благодаря!

Баща ми ползва подобна на тази:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N24065BY/p/684041

Работи тихо и изпира идеално. Той е доста възрастен, но се справя с нея без проблем.

Тази е същата, но бутоните под дисплея са механични:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … J24065BY/p/684043

# 669
Здравейте! Моля за мнение за пералните Haier и по конкретно за този модел:
Пералня HAIER HW80 B14979 8.0 kg, 1400 об/min

# 670
Моля за съвет:

Bosch WAX32MH1BY

Или

AEG LFR85166OE

Miele не искам

Определено Bosch е по-добрият избор. Hands Ok Hand По-висок клас е от Аег-то, по-тих е, особено центрофугата, огромен барабан - 70л., програми и функции - има си всичко необходимо, вкл. програма за самопочистване, и не на последно място е Made in Germany.

Аег - подобен, с литър по-малък барабан, няма програма за самопочистване, на Аег центрофугата е много по-шумна (това сравнено на живо, отделно, по етикет Бош е 72dbA, Аег - 76dbA), ужасно мачкат и размъкват прането и като цяло го съсипват (сега с новите барабани може и да са решили този проблем, въпреки, че силно се съмнявам), изплакването им е зле, софтуерът им е доста муден и по-бавно изпълняват циклите, което се отразява на общото времетраене на програмите, и поради ред други причини не ти ги препоръчвам.

Първите три имат добри функции, общо взето всичко необходимо:
1. https://technika.bg/product/35299/peralnya-bosch-wan24263by.html
2. https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan28250by - сива, но с 1400об.
3. https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg142z0by - + опция за петна, по-голям барабан
4. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N24065BY/p/684041 - тази е най-базовия модел и е с доста орязани софтуерно функции, няма допълнително плакнене и предпране, както и бутон за регулиране на температура за всяка програма. С така орязано програмиране, определено не си заслужава 900лв., аз не бих дала повече от мах 650-700лв за нея, но пък има възрастни хора, които трудно се оправят с техниката и в такива случаи, може би, за тях би била по-лесна за боравене и по-подходящ избор.

Здравейте! Моля за мнение за пералните Haier и по конкретно за този модел:
Пералня HAIER HW80 B14979 8.0 kg, 1400 об/min
Не си причинявай този китаец и то на такава цена.
Нямам преки наблюдения, но от това, което чувам и съм чела за тях, в началото хората са доволни, хвалят ги, че са тихи/стабилни, но има доста отзиви, че след 2-3 години стават по-шумни, повреждат се, най-често лагерите - там им е слабото място. То е и логично, започват да разбиват лагери и стават по-шумни, докато съвсем не се предадат. Гаранцията им, май не покриваше лагерите, провери си го. Съответно, ако е така, е нерентабилно да ремонтираш и пералнята отива на боклука. Нямат и предпране.
В този бюджет те съветвам да се насочиш към Bosch или Samsung.

# 671
  • Deutschland/HE
Имам питане за проблем при един Бош.

Слагам онзи ден пране и се оказа, че е пълен с вода. Пуснах изпомпване, след това препарат за почистване на 90градуса и всичко си мина идеално. Пуснах пералня на 40градуса, мина идеално и я оставих. Вчра сутринта слизах в мазата и я погледнах - в барабана пак имаше вода Sad. Пуснах изпомпване и спряхме водата към нея. Сега две седмици ще я ползвам така, защото първия час за техник е на 3ти май. Някаква идея какъв може да е проблемът? Вчера мъжа ми като говори с Бош попадна на неучитив служител и не даде никакви насоки.
П.С. Денят преди да установа проблема идва техник, за да прави профилактика на уреда омекотяване на водата, както и да смени филтрите за вода. Може ли от там нещо да се объркало?

# 672
  • Велики Преслав
Първото което ми идва на акъл да връща от мръсния канал, но трудно. Другото което се сещам, да има песъчинка в клапана за вода, което да не му позволява да спира плътно и да я пълни бавно бавно.

# 673
  • Deutschland/HE
И аз мислех за мръсния канал, но когато е спряна водата към пералнята, тя не се пълни. Това с песъчинката може да е. Този клапан къде е? Горе, където е свързването към водата ли?

# 674
  • Велики Преслав
Да но самите клапани се намират от вътрешната част на пералнята. Там са “сегментите му”. Но те в 99% от случаите не се ремонтират. Заменят се. Първо пробвайте да и спрете водата от крана и следете дали ще се напълни пак.

Общи условия

Активация на акаунт