От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 39 069
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
За съдомиялна заложете на Бош.

# 616
Вземи си някоя Бош - огледай различните серии и модели, изборът е голям и ще се намери според твоите нужди. Може обаче 45 см да се окаже малка, щом сте семейство с дете - зависи какво и колко се готви и в какви по форма и обем съдове, колко пъти се храните у дома и колко навън, колко ястия на едно хранене и т.н. Аз в градското жилище съм с 45 см и сме двама, често не ми стига, пускам я всеки ден, много рядко - през ден. В селската къща съм сложила 60 см и тя вече ми е таман Simple Smile

# 617
Готвим доста. Миенето на чинии е основен спор в семейството Simple Smile мисля да заложа на 60, но не съм сигурен дали ще има място в кихнята. Ще се насоча към бош. Дсли ще намеря нещо за 900-1000лв?

# 618
Готвим доста. Миенето на чинии е основен спор в семейството Simple Smile мисля да заложа на 60, но не съм сигурен дали ще има място в кихнята. Ще се насоча към бош. Дсли ще намеря нещо за 900-1000лв?
Да ти кажа ли...място за миялна винаги се намира Simple Smile
Щом аз намерих в моята миниатюрна кухня, за която години наред смятах, че няма къде да събере СМ, значи и за твоята ще се намери. Особено щом се готви много, не разчитай на 45 см, самите съдове от готвенето заемат много повече място от чиниите. Ние сме само двама и се справям, все пак работим и не се храним целодневно в къщи, но в почивните дни често пускам по 2, а се е случвало и 3. 
Разгледай моделите им, мисля че имат около тази цена, бих препоръчала да вземеш с чекмедже (а не с кошница) за прибори - кошницата заема място в някоя от големите, а в чекмеджето се измиват идеално,  мястото в големите кошници се ползва изцяло за съдовете.

# 619
  • София
Зачетох ви защото нашето Beкo снощи тотално се предаде. Издържа 10 години, последната виках майстор на 2 месеца и човека накрая ми каза, стига и толкова, цялата и пластмаса е напукана и веме не става.
Това се явява много непредвиден разход за мен, но пък не се отказвам от това удобство. Какво да потърся като марка? Не мога да взема скъп модел, но има ли среден клас, добри модели? Малка търся до 45 см и вградена.

# 620
Погледнете Електролукс, бих казал, че са от средния клас, около 700 - 800 лева има много добри модели. Често пускат и безлихвено изплащане, не бързайте и ще се появи нещо на добра оферта.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 22:45 от All Seasons

# 621
Зачетох ви защото нашето Beкo снощи тотално се предаде. Издържа 10 години, последната виках майстор на 2 месеца и човека накрая ми каза, стига и толкова, цялата и пластмаса е напукана и веме не става.
Това се явява много непредвиден разход за мен, но пък не се отказвам от това удобство. Какво да потърся като марка? Не мога да взема скъп модел, но има ли среден клас, добри модели? Малка търся до 45 см и вградена.

https://techmart.bg/%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D … %2045%D1%81%D0%BC

Whirlpool - имат и 6год. гаранция

# 622

https://techmart.bg/%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D … %2045%D1%81%D0%BC

Whirlpool - имат и 6год. гаранция
Само, че да се гледа да е модел на Уърлпул-някой модел от наличните стари бройки, а не на Арчелик/Беко, защото вече са тяхна собственост. Мисля, че слагах линкове относно новата собственост из някои от техническите теми.....

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-spv4emx24e

# 623
  • София
Те от кога са тяхна собственост, в смисъл вече има под тяхна шапка машини, които наистина са беко, а не уирлпул под капака.
Иначе ние такива ползваме, доволни сме, но мога мнение само за моите си да дам, че съм доволна, които нито са 45,нито вградени.

# 624
Те от кога са тяхна собственост, в смисъл вече има под тяхна шапка машини, които наистина са беко, а не уирлпул под капака.
Иначе ние такива ползваме, доволни сме, но мога мнение само за моите си да дам, че съм доволна, които нито са 45,нито вградени.
От пролетта.
https://www.whirlpoolcorp.com/whirlpool-corporation-completes-ma … emea-transaction/
"Сделката създава нова европейска компания за електроуреди чрез комбиниране на европейския бизнес с големи домакински уреди на Whirlpool Corporation с основните бизнеси на Arcelik за домакински уреди, потребителска електроника, климатици и малки домакински уреди. Whirlpool Corporation сега притежава 25 процента от това ново дружество, наречено Beko Europe B.V., а Arcelik притежава 75 процента¹. Whirlpool Corporation запазва собствеността върху InSinkErator и своя бизнес за малки и големи домакински уреди за EMEA KitchenAid. Отделно, Whirlpool също завърши обявената по-рано продажба на бизнеса на Whirlpool в Близкия изток и Африка на Arçelik A.Ş. "

# 625
  • София
Те от кога са тяхна собственост, в смисъл вече има под тяхна шапка машини, които наистина са беко, а не уирлпул под капака...

Засега няма такива машини и още не е ясно какво и как точно ще се прави. Самите Уърлпул правеха уредите си на техническата база на придобитите от тях компании, най-вече на Индезит, чиито инженерен опит и интелектуална собственост са доста по-богати от тези на Арчелик, така че е по-вероятно бъдещите модели на Беко да започнат да черпят от техническите решения и стандартите на Уърлпул, отколкото обратното. Вероятно Арчелик ще доставят свои части и компоненти, но това едва ли ще промени по някакъв начин облика и характеристиките на уредите Уърлпул, тъй като те и преди доставяха части от Турция, а сътрудничеството между двете компании не е от вчера.

# 626
  • София
Мерси и аз знам, че при такива събирания има все пак два пътя и не е непременно казано, че това директно значи влошаване качеството на по-добрият продукт... Нито, че от него ще остане само логото на корпуса. Може и нищо да не се промени, а вс да е само финансова операция. Но нищо не става от днес за утре, така че бъдещето ще покаже.

# 627
Мерси и аз знам, че при такива събирания има все пак два пътя и не е непременно казано, че това директно значи влошаване качеството на по-добрият продукт... Нито, че от него ще остане само логото на корпуса. Може и нищо да не се промени, а вс да е само финансова операция. Но нищо не става от днес за утре, така че бъдещето ще покаже.
Винаги е към по-лошо. Един от примерите е този за Горенье и Хайсенс. Втори пример е купуването на много марки, включително и старите италиански, от Уърлпул преди години, и тоаталното им съсипване.

# 628
https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … 4?tab=featuresTab - Може ли да дадете мнение изглежда доста добре и като размери и цена, само не разбрах освен 4та серия коя точно от трите други. Ако някой я има какво ви е мнението за нея?

# 629
Здравейте!
Продължавам избора на съдомиялна....
Междувременно пералнята ни остави и се наложи много спешно и изпреварващо закупуване на нова, която е вече е факт.
И вече отново се връщам към избор на съдомиялна.
Сега идват няколко въпроса:

- каква да бъде система на сушене: Heat exchanger + drying assist, Zeolith или Open Dry.

- с Wi Fi или без
Клоня с  Wi Fi, ако мога да я пускам от разстояние, когато не сме в къщи и майка ми не успява ....
Тук няколко варианта:

1. https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-neff-s157ycx04e

2. https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv6ycx05e

3 https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-neff-s199zb802e-zeolithr

Все още не съм сигурна да заложа ли на Wi Fi  , и кой начина на сушене ....

Моля ви, за съдействие!

Общи условия

Активация на акаунт