Избор на прахосмукачка - 6

• 33 029
  • 567
  •   1
Отговори
# 510
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, какво ви е мнението за ВЕРТИКАЛНА АКУМУЛАТОРНА ПРАХОСМУКАЧКА PHILIPS XC3132/01
Код: 802988

И преди съм писала, моят Филипс е по-стар модел и се оказа, че ФиЛИПС не поддържат батериите.
Това ме постави пред ситуация след 2 години ползване да търся вариант за възродя прахосмукачката.

Т.е. от прахосмукачката съм доволна, от ФИЛиИПС - НЕ.

Пиша от телефон, извинете ме за правописа.

# 511
Момичета, един въпрос.
В сайта Пазарувай . сом има сравняване на цените на един и същ продукти моята Ровента я има в диапазон от 150 до 250 лв, което е голяма разлика.
Навремето от някакъв неизвестен пак малък сайт за техника си взех робота, чудя се да рискувам ли и сега или да заложа на големите утвърдени вериги.
При всички има гаранция две години.

# 512
Днес купих Керхер VC 3 и съответно извадих стария Филипс, за да им сменя местата.

Филипс-ът е сигурно на 20 години вече. Моделът — Експрешън. Още работи, но не ми хареса едно намаляване на мощността при работа, а и с ремонти не ми се занимава, та затова купих нова.
Старата ще отиде в мазето за почистване на колите.

Какво да ви кажа — качеството на материалите и сглобките при Филипс-а е много по-стабилно и качествено от Керхер-а.
Какво да се прави — здрави уреди се правеха едно време.

Още не съм пробвала Керхер-а, утре ще го тествам, сега не ми се занимава.

# 513
https://technohome.bg/product/10003/prahosmukachka-rowenta-ro291 … -swift-power.html
Преди три години с помощ на дами от темата и най- вече препоръки на PetiaIvanov си взех тази Ровента. Тъкмо преди да изтече гаранцията се размириса на изгоряло, уговорих се с магазина за ремонт и тя взе, че се оправи. От месец обаче отново мирише силно и я ползвам само за паяжините в гаража, след ремонти и навън за терасите. Интересно ми е тази миризма на изгоряло дали е свързана и с отделяне на някакви чернилки, защото скоро смених Хепа филтъра и пак е почернял? / не ми се смейте на умозаключенията, но тази миризма я свързвам и с отделяне на нещо/
Обчислям да си взема пак същата, имам два комплекта нови филтри, освен това от тази евентуално мога да ползвам маркуч, четки и други части,  ако новата доживее преклонни старини.😀
И все пак , ако някой е купувам скоро нещо леко, маневрено, моля да сподели, може и да размисля.
И да вметна, не търся скъпа прахосмукачка, нито мощна- имам 8 други за всякакви цели, търся нещо леко като тази Ровента, което да разнасям без зор между етажите и основно да обирам паяжини.
Това като упрек ли да го разбирам?
Преди три години беше евтина, а двете върху които имам наблюдения, си работят още без проблем ( едната е при сина ми). Може пък твоята бройка нещо да е дефектна….

# 514
Съжалявам, че е прозвучало така!🌷
Точно обратното е- благодарност!
Нали пак ще си я купувам същата, ако не бях доволна, щях ли?!?
Тогава ми отделихте много време, мерихте четки, получих съвет откъде да купя нови филтри, много оценявам помощта Ви!
И последно, въпреки че не е по темата- някоя от вас има ли Jimmy прахосмукачката против акари.
Чудя се имам ли нужда от нея. Най- много се опасявам как ще действа температура от 60 градуса на дамаска на диван, която е нещо средно между плат и кожа.
Уредите сега не са като тези преди 10-20 години- това за мнението за сглобките на Керхера. Попаднах на дефектна перална, може и тук да съм изтеглила късата клечка. Приемам го като опит , все пак не става въпрос за големи суми.

# 515
Скрит текст:
Съжалявам, че е прозвучало така!🌷
Точно обратното е- благодарност!
Нали пак ще си я купувам същата, ако не бях доволна, щях ли?!?
Тогава ми отделихте много време, мерихте четки, получих съвет откъде да купя нови филтри, много оценявам помощта Ви!
И последно, въпреки че не е по темата- някоя от вас има ли Jimmy прахосмукачката против акари.
Чудя се имам ли нужда от нея. Най- много се опасявам как ще действа температура от 60 градуса на дамаска на диван, която е нещо средно между плат и кожа.
Уредите сега не са като тези преди 10-20 години- това за мнението за сглобките на Керхера. Попаднах на дефектна перална, може и тук да съм изтеглила късата клечка. Приемам го като опит , все пак не става въпрос за големи суми.
Така е.
Понеже преди двадесетина години си “гладувах” парите, то много добре помня, че въпросният Филипс струваше тогавашни 250-60 лв. Заплатата ми беше 220 лв. (вишист съм и работех по специалността).
Сегашната си е направо евтина — 200 лв.

# 516
  • до най-прекрасния мъж
В четвъртък взех тази:
https://zora.bg/product/fc972909-1
Първите ми впечатления са отлични. Много е лека, на фона на перящата ми Зелмер (работи си и ще си ползвам и нея), супер маневрена и дърпа много добре. Даже на моменти я усещам по-добра от Зелмера. Взех я за ежедневно почистване, че с дете вече не става да чистя веднъж седмично. Също е супер тиха, чувам повече въздушния поток отпред на четката, отколкото нея. Проучвах и вертикални - с кабел и без, но нещо не се реших и заложих на сигурното.

# 517
Със здраве да си я използваш и да дадеш малко и на малката помощничка да "поработи"  Flowers Strawberry Animal See No Evil

# 518
  • Пловдив
Отдавна се чудя тоя Зелмер с какво толкова ви е взел акъла. Имах такъв и говоря от личен опит.
Обемен, тежък, шумен, след всяко почистване - разглобяване, миене и накрая всичките му карантии се вмирисват на мухъл.

# 519
Че не се диша прахоляк ?
И другите модели се чистят и мият /контейнера/ след ползване.

# 520
Всичко с хепафилтър не изпуска прахоляк.

# 521
Така ли...а този боклук в контейнера..когато го изхвърляш...хепа филтър на носа ли слагаш Grinning

Отговорих на чуденката/питанката.
Това са моите доводи.
Предполагам са същите и на колежките.

# 522
Не съм забелязала особено запрашаване от контейнера, ама не ми се спори.

# 523
Така ли...а този боклук в контейнера..когато го изхвърляш...хепа филтър на носа ли слагашъ:grinning:
Аз не слагам, но то може и културно да се изхвърли като се налее вода в контейнера, да се намокри боклука.  Не е нужно да го носи вятърът из целия квартал.

# 524
Аз не споря. Отговарям.

Особено ... неособено..има го. Факт.

Общи условия

Активация на акаунт