Избор на прахосмукачка - 6

• 33 086
  • 567
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, понеже съм в дилема вертикална прахосмукачка или робот, може ли някой имал и двете да ги сравни. Интересува ме мощността и силата на всмукване, остава ли непочистен прах и косми, кое е по-удачно за бързо и често почистване. Жилището е без прагове и килими, имам малко кученце. Имам кабелна супер мощна прахосмукачка, но е малко тежка и обемна и искам нещо за всекидневно обиране на пода.
Аз имам робот и това: https://karchershop.bg/promocionalni-predlozheniya-august
Определено роботът ми става излишен. Подочистачката на Керхер е супер удобна. С почиствам много бързо. Справя се отлично и горещо я препоръчвам.

# 541
Аз имам вертикална и робот. Като купих вертикалната отначало ми беше голям кеф да я пускам, по 2-3 пъти на ден, все намирах какво да смуча, я след вечеря, я от котарака някой косъм и поне седмица робота стоеше неизползваем, дори се замислих и аз тогава, дали ми трябва. Вертикалната беше рай спрямо кабелната, не търсиш контакт не прескачаш кабели, включваш я от копчето и започваш, моята ми стига да мина апартамента на турбо режим. Ама в един момент започнах пак да си пускам робота, докато върша нещо друго - редя съдове в съдомиялнята, пускам пералня, готвя или чистя банята. Сега ползвам вертикалната да чистя филтъра на сушилнята, за ъгли, паяжини и примерно веднъж на една или 2 седмици минавам с нея, а робота го пускам или всеки ден или през ден.
И двата уреда ми харесват и не бих искала да се отказвам от някой от тях.
Иначе кабелната прахосмукачка не ми липсва, вероятно е била по мощна, ама тц.

Мисля че в тази тема бях питала за перяща прахосмукачка на Rowenta, не получих мнение за нея или друг такъв тип, ама така и така си бях навила, че ще я взимам, ще кажа моите впечатления, може на някого да са му полезни.
Избрах Rowenta Clean IT N5021F0. Тази е по мощната 750w,  има и една с оранжево тя беше 300-400w, ама не ми грабна интереса, изглежда ми слаба.
Взех я на добра цена от сайта на Тефал, имаха някакъв код за отстъпка и ми излезе 320лв с шише препарат 1л.
Пробвах я на матрака и на дивана. При матрака имаше ефект премахна видими петна. При дивана не видях особена разлика, но той е 10 годишен, има едно, две места вече протрита дамаската и миналата година го минавах с перящото на рейнбоу, а обикновено е покрит, не сядаме директно върху дамаската, няма петна, така че може и да не толкова мръсен, макар че водата си беше мръсничка след прането му. Но визуално не се видя разлика.
Минах салона на колата на ММ, той е текстилен, там вече доста черна вода беше. Ама пак не се видя разлика, салона е черен.
На работа едни фотьойли минахме с колежката, ми доста се освежиха и пак водата беше много черна. При тях имаше разлика, цвета им стана по светъл, но те са си старички на места протрити, така че не съм очаквала да станат, като нови, но доста се освежиха.
Петна по килима минавах след кучето, че мога обича да си носи храната върху него(килима). Един ден беше и повръщала върху същия килим, изчисти се.
Общо взето нямах и все още нямам очаквания, че ще изпере всякакви петна или много стари, но за пресни петна и освежаване на дамаски и килими смятам че е окей. Цената на която я взех също ми е окей. Така че цялостно съм доволна и си я ползвам при нужда.
Шумна е, като прахосмукачка. Компактна е, може да си я разнасяш лесно, ама и трябва контакт естествено.

# 542
Здравейте, понеже съм в дилема вертикална прахосмукачка или робот, може ли някой имал и двете да ги сравни. Интересува ме мощността и силата на всмукване, остава ли непочистен прах и косми, кое е по-удачно за бързо и често почистване. Жилището е без прагове и килими, имам малко кученце. Имам кабелна супер мощна прахосмукачка, но е малко тежка и обемна и искам нещо за всекидневно обиране на пода.
Определено роботът ми става излишен. Подочистачката на Керхер е супер удобна. С почиствам много бързо. Справя се отлично и горещо я препоръчвам.

Не се отваря коя е точно подочистачката на Керхер. Между другото аз съм доволна от марката, моята кабелна прахосмукачка е такава...

# 543

Не се отваря коя е точно подочистачката на Керхер. Между другото аз съм доволна от марката, моята кабелна прахосмукачка е такава...
Тази е:
https://karchershop.bg/product/podopochistvasth-ured-fcv-4
Сега работи ли линкът?

Едновременно мие и смуче. Може и функциите по отделно да се ползват. Много лесна и приятна за работа.

# 544
  • София
Търся мнение за тази прахосмукачка

Спешно трябва да купя ,ме моята се развали?

# 545
И с какво тази картинка от екрана ще улесни хората, които искат да ти помогнат? Дори и да имам така изглеждаща прахосмукачка, може да се окаже, че е с различни технически характеристики и едва ли някой си помни точния модел и модификация на уреда.
Линкове се дават, а не картинки.

# 546
# 547
Много малка мощност е - 550 W. Има и 2 четки. Ако имате килим, няма да го почистете. От тази тема придобих знания каква трябва да бъде прахосмукачката. Една добра прахосмукачка струва от 400.00 лв нагоре. И аз като вас тръгнах да си купувам евтина прахосмукачка в началото на годината.

# 548
Аз имам и ползвам тази вертикална прахосмукачка:
https://zora.bg/product/rh6a75wo?adsRef=i53ugi3v27
Цената е нормална,а върши страхотна работа,не е нужно според мен да се купуват по-скъпи.

# 549
  • Пловдив
Колко да е страхотна?
Нали все пак зависи колко площ се чисти и какви са настилките.
Дали е нужна по-скъпа или не е субективно, неслучайно има такъв избор.

# 550
  • София
Купих вчера прахосмукачката. В нас нямам килими,само ламинат и теракот и ми върши чудесна работа. С два филтъра е ,което за мен е плюс и я намерих намалена на 199 лв.

# 551
Със здраве да си я използваш и да ти улеснява ежедневието колкото може повече.

# 552
Влизам да се похваля и да пожелая на Verano да е жива и здрава! Flowers Hibiscus
От цялата изчетена тема, ей този пост реших, че е за мен
.... Т 11/1 е перфектна в случая...
Толкова е лека и маневрена, че и тиха, а и с каква мощ поглъща... Супер е! Отчитам два недостатъка, но само ги отбелязвам, прощавам й ги Smile кабелът не се навива и тръбите влизат една в друга, а на Зелмера е телескопична(тежка и желязна). Но толкова леки тръби, че разглобявам и сглобявам без да ми тежи.

# 553
Някой има ли прахосмукачката на Бош, която рекламират, ако да доволни ли сте?

# 554
Някой има ли прахосмукачката на Бош, която рекламират, ако да доволни ли сте?
Къде я рекламират и коя е? Знаеш ли колко хора може да я имат, ама да не гледат реклами или да са в чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт