Избор на прахосмукачка - 6

• 37 797
  • 597
  •   2
Отговори
# 420
Огледай приставките на различните модели, както и описанието им в упътването ( в сайтовете не винаги информацията е ясна или изчерпателна).

# 421
Имате ли прахосмукачки против акари?
Доволни ли сте?

# 422
Имате ли прахосмукачки против акари?
Доволни ли сте?
Човек първо трябва да е сигурен, че има акари в дома си.

# 423
  • Пловдив
Ако нямаш "ДЖувотни" -едва ли има "акари" . Иначе повечето съвременни прахусмукачки с хепа филтър филтрират доста микроскопични елементи на изходящия въздух.
Ама де да знам какво разбираш под акари -паяци и паяжините им,кърлежи ,и големи и микроскопични (такива за които трябва микроскоп да ги видиш-кожни,ушни и т.н)
Разред "Акари" е много разнообразен и като размери и като местообитание/препитание . Поредния "модерен" израз,не точно чуждица ,а взаимстван биологията.

# 424
Според мен няма къща без домашни акари.

# 425
И аз така мисля, че живеят по хорските остатъци. Но прането на чаршафите на 60 градуса всяка седмица ги поддържа в приемливи нива.

# 426
Нямам животни в къщи,ако не се брои папагала.
Считам, че има акари във всяка къща,в която живеят хора, затова питах.
Благодаря за отговорите.

# 427
Според мен, полза от такъв уред  може да има ако в дома има асматици, хора с алерии и т.н.
У нас нямаме проблеми с тези неща и не съм се и замисляла за подобен уред, а пък и прахосмукачката ми е с хепа-филтър, който хич не го знам лови ли акари. ....не, че смуча матраците много редовно Simple Smile  , но виж, дивана-да.

# 428
  • Бургас
Няма къща без акари, сами по себе си не са алерген, а изпражненията на акарите. Най-общо казано: изпражненията на акарите при прахосмучене преминават през торбичката, през циклона, през водата във водния филтър и биват улавяни от хепа филтъра. Това е и неговото предназначение.

# 429
  • до най-прекрасния мъж
Според мен при редовно почистване на матраците с прахосмукачка не е нужно да се ползва и такава "за акари". Всъщност това си е прахосмукачка за дивани, матраци и т.н. Защо са я кръстили за акари не зная. Плюс е някакво УВ лъчение, което уж има и дезинфекцира. Аз нямам, не мисля, че е нужна. Минавам дивана и матраците сравнително редовно с моята с воден филтър, пера често протекторите и спалното бельо. Мисля, че това е напълно достатъчно.

# 430
Повечето вертикални , да не кажа всички, имат такъв накрайник със стеснена тръба под ъгъл за паяжини и прахоляци в тесни пространства и ъгли.

# 431
Прахосмукачките за акари освен смучене създават и силна вибрация за да измъкнат акарите от матрака. Така успяват да ги измъкнат от по-дълбоко. Нормалните прахосмукачки дето само смучат са в състояние да съберат само това, което е на повърхността. УВ светлината ми се струва безсмислена, за да има ефект от нея тя трябва да се задържи на едно място, ама така като я движиш върху матрака и на определено място е за част от секундата нищо не може да направи.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 21:08 от The_Third

# 432
Аз вертикална прахосмукачка съм си набелязала на Jimmy. Обаче искам и екстрактор да си взема (или перяща прахосмукачка както казвате). Загледах се в Karcher puzzi 8/1, но пък ми се искаше нещо по-бюджетно. Гледах и Parkside PWS 20 C2 - която е бюджетна, но ми се вижда лошо изпълнена... Някой има ли мнение?

# 433
Здравейте момичета, моята прахосмукачка изгоря и сега съм в търсене на нова. Първоначално ми се искаше да взема вертикална, но май го отложих за по-нататък, че не се ориентирам какво да си избера. А и не съм сигурна , че вертикалната може да изключи използването на обикновената.
Та съм се спряла на този модел: https://zora.bg/product/vc-3-eu-11980530. Ще може ли мнения?

# 434
Толкова евтина прахосмукачка няма как да е шампион. Ако нямаш килими ще чисти. Но разни дребни неща може да те дразнят - къс шнур, липса на заключване на тръбите в резултат на което се отскубват и падат докато чистиш... Вече колко е добър циклонът не мога да кажа, но ако не е, просто хепа филтърът ще се задръства по-бързо.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 09:16 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт