Избор на прахосмукачка - 6

• 33 578
  • 567
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Купих този циклонен филтър преди години и съм се убедил в ефективността му. Обира с лекота едри боклуци, но и много от фините прахоляци, като в прахосмукачката отива много по-малко боклук и не се губи от мощността й. Моята прахоскукачка е наличната ми тип кофа,  воден филтър, махайки приставката за вода и я ползвам с торба.
А защо използваш торба за финия строителен прах вместо воден филтър? А също правих ремонт и след измитане на едрото с метла, финото го изсмуквах с прахосмулачка с воден филтър, но без HEPA на изхода.

При мен водата бързо става на гъста чорба от мръсотията. Най-първоначално пробвах циклонния филтър към жирафа да шкуря стени и таван. В този случай се образуваше много пяна и тя се засмукваше в следващото отделение на прахосмукачката към посока на турбината и ми мокреше дунапренчетата, съответно те се набиваха също с прах и ставаше една гадост и трябваше да спра. Смених приставката за вода с торби. Не намерих оригинални като за моята и приспособявах торбите на Парксайд от Лидл с малко подрязване на картона да пасне на моята и уплътнявах. Така издържа много време без спад в мощността. Няколко кофи с отпадък съм събрал преди да преценя, че торбата вече е по-добре да я махна.

# 466
Тоест..щадиш прахосмукачката вместо да е чист въздуха в стаята?
Той може да ти е сух дунапренения филтър..но прахолака се разпръсква из стаята и малко се губи идеята на водният филтър като задържащ прахоляка.
Аз предпочитам мръсен фиртър и чист въздух в помещетията.
При теб е обратно..чист филтър и прах навън

# 467
  • Варна
Той може да ти е сух дунапренения филтър..но прахолака се разпръсква из стаята и малко се губи идеята на водният филтър като задържащ прахоляка.

Напълно разбирам това възмущение, но строителният прах и още повече този от изшкурени стени работи на по-друг принцип от стандартния домашен прах, с който съм се сблъсквал с години - ползвал съм водния филтър у дома. При строителния се образува пяна много по-бързо и мокри много повече дунапренните ми филтри. Те се задръстват в този случай и самата прахосмукачка също работи шумно и неефективно. Пяната не филтрира  както водата.
    С торби без циклонен филтър също е неефективно, тъй като торбите бързо се запълват и силата на засмукване спада значително. Финият строителен прахоляк понякога води до изгаряне не електрическите мотори на прахосмукачките. Отварял съм два пъти да чистя моята за профилактика. Изчиствах намотките на мотора. Турбината се набиваше с прахоляк и буквално съм я накисвал и съм я чагъркал, за да паднат тези налепи. Затова казвам, че строителният прахоляк действа по друг начин от акари, власинки, косми и трохи.
Не ми се купуваше към онова време нова за строителни нужди. За домашни условия съм доволен от водния филтър, но шумът е значителен, а при ремонта и с тези торби ми се струва, че е още по-силен. Може да се наложи а я пенсионирам.

# 468
Не се възмущавам..просто разсъждавах на глас.

# 469
  • Пловдив
Въобще не си въобразявайте ,че "обикновена" прахусмучка,без на значение от вида ще свърши някаква работа. Предложението да се вземе под наем такава специялно за строително-ремонтни дейности е най-удачно. Проблема е ,че в сезона на ремонтите при малкото фирми които отдават такава техника под наем са ангажирани още от края на зимата.

# 470
Тук не става дума за нормално ползване на прахосмукачка. Става дума за шкурене на стени и каквато и прахосмукачка да се ползва, в стаята са облаци прах и трябва да си с маска така или иначе. Изобщо не може да се говори за какъвто и да било чист въздух. Аз просто питах защо не е ползвал водния, ама не знаех, че е шкурил стени, за такова количество прах водния не става.

# 471
  • Варна
Въобще не си въобразявайте ,че "обикновена" прахусмучка,без на значение от вида ще свърши някаква работа. Предложението да се вземе под наем такава специялно за строително-ремонтни дейности е най-удачно. Проблема е ,че в сезона на ремонтите при малкото фирми които отдават такава техника под наем са ангажирани още от края на зимата.

В сайта mana.bg отдават под наем инструменти, машини и прахосмукачки. Продуктите им са качествени, но разликата в цената я оправдавам преди всичко, ако човек си вади хляба с тези инструменти и машини.
Предполагам, че в заложни къщи и сайтове за препродажба, включително чуждестранни с добро реноме пак може да " изскочи " много добро предложение.

# 472
Опцията под наем не ми върши работа, тъй като ще е дълго време, а и предпочитам да си купим.
За сега загледах на KARCHER - WD 3 P S V-17/4/20 и WD 3 V-17/6/20, тези два модела не знам каква е разликата освен цената и контейнера, една и съща работа ли ще свършат, друго което гледах Parkside pwd 25 b3 1400w и Bosch 1250 W, 3900 л/мин, 35 мм, GAS 12-25 PL, като боша е по-скъпа, но най-важно е да върши работа.
Дали някоя от тези ще свърши работа или по-скоро не?

Благодаря!

# 473
Искам вече да си купя нова прахосмукачка. Искам да я купя тези дни или до края на месеца. Но още не знам каква да избера да купя. Объркана съм. Много ви моля за съвети. Търся прахосмукачка с контейнер и мощност около 900-1000 вата.
Спряла съм се на тази марка и модел. Моля.за мнения. Благодаря ви много.
Прахосмукачка PHILIPS POWERPRO EXPERT SERIES 7000 FC9745/09 2.0 L-https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmukachka-PHILIPS-POWERPRO-EXPERT-SERIES-7000-FC9745-09/p/813455?tab=descriptionTab
И още един въпрос подменя ли се филтъра за прахосмукачка след известно време и на колко време се подменя?
Благодаря много за помощта.

# 474
1000 вата вече няма. HEPA филтъра на изхода препоръчват да се подменя веднъж годишно.

# 475
1000 вата вече няма. HEPA филтъра на изхода препоръчват да се подменя веднъж годишно.
А какво ви е мнението за тази прахосмукачка, към която съм се насочила?

# 476
Става. Те са с изравнени възможности масовите прахосмукачки.

# 477
  • Някъде по Дунава
Искам вече да си купя нова прахосмукачка. Искам да я купя тези дни или до края на месеца. Но още не знам каква да избера да купя. Объркана съм. Много ви моля за съвети. Търся прахосмукачка с контейнер и мощност около 900-1000 вата.
Спряла съм се на тази марка и модел. Моля.за мнения. Благодаря ви много.
Прахосмукачка PHILIPS POWERPRO EXPERT SERIES 7000 FC9745/09 2.0 L-https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmukachka-PHILIPS-POWERPRO-EXPERT-SERIES-7000-FC9745-09/p/813455?tab=descriptionTab
И още един въпрос подменя ли се филтъра за прахосмукачка след известно време и на колко време се подменя?
Благодаря много за помощта.
Имам тази https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … C9557-09/p/813465 Подобна е на вашата. Доволна съм от нея, но нямам база за сравнение с други на тази цена. Старата беше с торбичка.

# 478
  • Пловдив
https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-miele-complete-c3-cat-and-dog-sgef5
Тази мога да препоръчам.
Купих я спонтанно, защото батерията на безжичната спря от раз.
Но се разходете и разгледайте наживо.

# 479
https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-miele-complete-c3-cat-and-dog-sgef5
Тази мога да препоръчам.
Купих я спонтанно, защото батерията на безжичната спря от раз.
Но се разходете и разгледайте наживо.
Тази прахосмукачка Miele торбичката от плат ли е или е от хартия?

Общи условия

Активация на акаунт