Избор на прахосмукачка - 6

• 41 734
  • 614
  •   1
Отговори
# 600
Ella11, защо не си купите робот — той има опции да се пусне само в определено помещение или опцията “спот”, която почиства площ от 1 м2.

# 601
Ella11, защо не си купите робот — той има опции да се пусне само в определено помещение или опцията “спот”, която почиства площ от 1 м2.

Имаме, не съм доволна. Искам нещо за бързо да смукна и да забравя. Не да ми върти и да бучи, не да вадя кабели. Ще видя и другата тема, благодаря.

# 602

Имаме, не съм доволна. Искам нещо за бързо да смукна и да забравя. Не да ми върти и да бучи, не да вадя кабели. Ще видя и другата тема, благодаря.
Я виж какво ми попадна:
https://karchershop.bg/product/kb-5-white
Такова нещо би ли ти вършило работа?

# 603
  • Варна
У баба ми има подобна - социалистическа подочистачка, която завърта четката си чрез бутане и работи в две посоки. После изсипваш над кофа. Като дете и като по-голям много обичах да минавам с нея по килимите и пътеките да обирам трохи, косми, влакна... И все още я има и е безотказна. Замества метенето и става за междинни почиствания между прахосмученията. Баба ми още я ползва. Напълно екологична и рециклируема.

# 604
Djordja, благодаря! Гледала съм ги метлите им, ама ми изглеждат странни и ненадеждни. 😀
Поръчах една на Джими, чакам я да дойде и ще дам отзиви (може би в другата тема)....

# 605
Здравейте Simple Smile
В къщи имаме прахосмукачка робот, която си върши чудесно работата. Имаме и една - не мога да кажа в момента марката, евтинджос. С нея чистя филтъра на сушилнята и дърпам сополите на малчуганите 😂 Рядко се ползва за чистене. Но когато се стигне до това - жена ми все мрънка, че не дърпа както трябва. С контейнер е, циклон някакъв си. След, като изчистя контейнера, и сменя филтъра, който е на контейнера, имам два, пера единия и слагам другия, прахосмукачката влиза в приемлив работен режим. Предполагам, че понеже се ползва предимно за почистване на сушилнята, много бързо се задръства филтъра, явно излиза много фин прах от там. Контейнера няма от какво да се запълни толкова. Вероятно по - честа смяна на филтъра ще я държи в кондиция, но жена ми и е набрала и днес ми издаде заповед да избирам нова прахосмукачка. Та прочетох тази тема и се спрях на определен модел - Dyson cinetic big ball absolute 2. Ще се ползва почти по същия начин като предната - важното е да дърпа здраво сополите 😂 но видях, че се предлага с доста приставки и вероятно ще минава редовно матраците и дивана. Въпросът ми дали ще се сблъскам със същия проблем при чистенето на филтъра на сушилнята?
Предложих на жена ми да минем на миене на този филтър и да не се занимаваме с покупка на нова прахосмукачка. Не съм сигурен как го прие 😁 Но пък трябва да го чакаме да изсъхне преди следващо ползване.
Този Дайсон наистина ми хвана окото пък и доста го похвалиха. Та ако ще ми върши добра и безпроблемна работа, бих прежалил парите, които струва и бих зарадвал половинката си Simple Smile
Не знам дали да и казвам колко струва 😂
п.с. Сега се прибрах от работа и погледнах настоящата прахосмукачка. Ровента е, compact power ciclonic. Вземали сме  вот Кауфланд преди години на някаква промоция. Беше под 200 лв.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 09:06 от Г.Писаров

# 606
За мен е абсолютна лудост да се дадат 1000 лева за кабелна прахосмукачка. Аз съм с Керхер за 200-250 лв и чисти като звяр. Не знам какво повече би могло да даде освен името си. Да не говорим, че Дайсъна е 8 кг. Аз ако съм жена ти, ще я върна с кеф Grinning Предимството й е, че се изправя сама при преобръщане, но аз никога не съм обръщала Керхера, а и че уж дърпа повече до "Стерилност", от което за мен лично едно нормално домакинство няма нужда. Има и повече приставки, но аз имам нова прахосмукачка с още 6-7 приставки, които почти и не ползвам и нямаше да ми липсват, ако ги нямах, та така.

# 607
Дайсън няма да смуче или чисти по-добре, но понеже има по-добър циклон филтърът след циклона ще се задръства по-малко. Само това му е предимството. Иначе всички имат на изхода хепа филтър и задържат еднакво.

# 608
Здравейте,може ли да кажете кой модел на Керхер имате,мерси!

За мен е абсолютна лудост да се дадат 1000 лева за кабелна прахосмукачка. Аз съм с Керхер за 200-250 лв и чисти като звяр. Не знам какво повече би могло да даде освен името си. Да не говорим, че Дайсъна е 8 кг. Аз ако съм жена ти, ще я върна с кеф Grinning Предимството й е, че се изправя сама при преобръщане, но аз никога не съм обръщала Керхера, а и че уж дърпа повече до "Стерилност", от което за мен лично едно нормално домакинство няма нужда. Има и повече приставки, но аз имам нова прахосмукачка с още 6-7 приставки, които почти и не ползвам и нямаше да ми липсват, ако ги нямах, та така.

# 609
Дайсън няма да смуче или чисти по-добре, но понеже има по-добър циклон филтърът след циклона ще се задръства по-малко. Само това му е предимството. Иначе всички имат на изхода хепа филтър и задържат еднакво.
Точно това ми е важното. Да се задръства по малко и чисти по - лесно. На сегашната контейнера се чисти доста трудно според мен, докато по коментарите за Дайсъна, беше писано, че само изсипваш в коша/торбата и си готов. Стига да е вярно де Simple Smile Затова се допитвам. От контейнера на сегашната размотавам косми като замаян. Ако The_Third види поста и отново сподели опита си, ще реша какво да правя. То реално изборите не са много Ровента от по - скъпите, понеже от този модел не сме доволни. Не е само това с задръстването на контейнера, ами и като поработи малко, започва да свири, точно свири много силно, което е много дразнещо, особено в помещението, където е сушилнята. Друг вариант е Миле, но там не видях, пак толкова похвали, като при пералните и сушилните да речем. Керхер.... нещо не съм фен на тази марка. Имам техни уреди и съм със смесени чувства Simple Smile Филипс.... пак нещо не е моето.
Това, че се търкаля или там каквото прави - изобщо не ме вълнува. До сега не сме имали проблем с обръщане на прахосмукачка Simple Smile Пък и да се обърне - да няма да се счупи я Simple Smile Сегашната прахосмукачка е с една четка за под. С нея определено не минавам мебелите, камо ли матраците. Вероятно има и по - бюджетни читави прахосмукачки с достатъчно използваеми приставки. Но не може ли човек и да се погъделичка малко с нещо по така Simple Smile Тази сутрин Дайсъна го гледах някъде на 800 лв. Препоръчваните прахосмукачки са поне 400 лв., изключвам Керхера, който вие ползвате и сте доволна Simple Smile
То реално някой може и да е доволен от прахосмукачката, която ние имаме. Всеки със своите си патила и разбирания Simple Smile
Ще изчакам още малко и ще обсъдя въпроса с ръководството с къщи Simple Smile

# 610
Aз съм с Ровента Сайлънтфорс и съм много доволна вече осма година. И  цената е прилична (много варира заради конфигурацията от аксесоари).

# 611
Не е правилно да се каже, че филтъра след циклона ще се задръства по-малко. Първо циклона не е един циклон както при Ровента, а са много и второ серията Кинетик няма предмоторен филтър, този за който става дума. Циклоните улавят практически всичко. Има Хепа HEPA на изхода, който улавя пропуснатото от циклоните, но то е почти нищо и този HEPA, е доживотен - има се предвид живота на прахосмукачката примерно 10 години и ползване според инструкциите. Ако се изпразва преди надвишаване на червената линия MAX и ако с нея не се смучат гипс, талк, пепел от камина. Иначе този HEPA филтър може да се подмени при нужда, но мисля, че не е достъпен за смяна както при другите прахосмукачки, а иска разглобяване на прахосмукачката.
Обаче за какви сополи става дума? Сополи не могат да се смучат с нея и изобщо каквото и да било мокро. Ще стане мазало в циклоните и после ще трябва да се разглобяват за измиване.

# 612
Не е правилно да се каже, че филтъра след циклона ще се задръства по-малко. Първо циклона не е един циклон както при Ровента, а са много и второ серията Кинетик няма предмоторен филтър, този за който става дума. Циклоните улавят практически всичко. Има Хепа HEPA на изхода, който улавя пропуснатото от циклоните, но то е почти нищо и този HEPA, е доживотен - има се предвид живота на прахосмукачката примерно 10 години и ползване според инструкциите. Ако се изпразва преди надвишаване на червената линия MAX и ако с нея не се смучат гипс, талк, пепел от камина. Иначе този HEPA филтър може да се подмени при нужда, но мисля, че не е достъпен за смяна както при другите прахосмукачки, а иска разглобяване на прахосмукачката.
Обаче за какви сополи става дума? Сополи не могат да се смучат с нея и изобщо каквото и да било мокро. Ще стане мазало в циклоните и после ще трябва да се разглобяват за измиване.
Благодаря за отговора Simple Smile Прахосмукачката няма да се ползва за почистване на строително отпадъци. За това си имам Парксайд Simple Smile И аз избутах тежък основен ремонт, от - до на къща с нея Simple Smile Явно ще я вземам тая прахосмукачка Simple Smile Тогава ще стане ясно дали редовното почистване на остатъчния мъх от филтъра на сушилнята ще я затормозява толкова често колкото сегашната. Основното от филтъра на сушилнята си го почиствам с ръка.
В днешно време смученето на сополи с прахосмукачка е неразделна част от семействата с малко дете 😂 за съжаление Sad Има си аспиратор, който се слага на маркуча на прахосмукачката и не става мазало вътре 😂 Секрета си остава в аспиратора. Това за сополите го написах само като шега. Всяка прахосмукачка може да върши това Simple Smile Е за мен си е банално ежедневие с един 4 годишен и един на 5 месеца. За мое съжаление прахосмукачката се ползва предимно за това - десетина пъти на ден се ползва с аспиратора. Но какво да се прави. Надявам се след, като станат на 18 да могат сами да си бършат носовете 😂
Но това, което казвате за работата на циклона на Дайсъна е обнадеждаващо Simple Smile Отново ви благодаря Simple Smile Май ще изненадам шефката с нова прахосмукачка скоро време без да и говоря за това колко струва Simple Smile Започвам да чакам заплата време Simple Smile

# 613
Скрит текст:
Скрит текст:
Благодаря за отговора Simple Smile Прахосмукачката няма да се ползва за почистване на строително отпадъци. За това си имам Парксайд Simple Smile И аз избутах тежък основен ремонт, от - до на къща с нея Simple Smile Явно ще я вземам тая прахосмукачка Simple Smile Тогава ще стане ясно дали редовното почистване на остатъчния мъх от филтъра на сушилнята ще я затормозява толкова често колкото сегашната. Основното от филтъра на сушилнята си го почиствам с ръка.
В днешно време смученето на сополи с прахосмукачка е неразделна част от семействата с малко дете 😂 за съжаление Sad Има си аспиратор, който се слага на маркуча на прахосмукачката и не става мазало вътре 😂 Секрета си остава в аспиратора. Това за сополите го написах само като шега. Всяка прахосмукачка може да върши това Simple Smile Е за мен си е банално ежедневие с един 4 годишен и един на 5 месеца. За мое съжаление прахосмукачката се ползва предимно за това - десетина пъти на ден се ползва с аспиратора. Но какво да се прави.
Надявам се след, като станат на 18 да могат сами да си бършат носовете 😂
Но това, което казвате за работата на циклона на Дайсъна е обнадеждаващо Simple Smile Отново ви благодаря Simple Smile Май ще изненадам шефката с нова прахосмукачка скоро време без да и говоря за това колко струва Simple Smile Започвам да чакам заплата време Simple Smile
Надеждата крепи човека ти казва майка на двама пълнолетни-единият от девет години и вече предаден за отглеждане на друга жена, а другият от две  😂😂😂

Мисля, че тази прахосмукачка ще е добър избор. Ще видиш колко много прахоляк ще изтегли след като другата е минала преди това Simple Smile

# 614
Явно ще я вземам тая прахосмукачка Simple Smile Тогава ще стане ясно дали редовното почистване на остатъчния мъх от филтъра на сушилнята ще я затормозява толкова често колкото сегашната. Основното от филтъра на сушилнята си го почиствам с ръка.
Тази сегашната ти е проектирана да улавя по-грубото с циклона, а по-финото да отива във филтъра. Примерно ако чистиш у вас циклона да отдели 80% от всичко, а 20% да отидат във филтъра, той да улови 19% и един да отиде в HEPA филтъра. И след няколко използвания на прахосмукачката този предмоторния да се е задръстил и да трябва да го изпереш, а HEPA филтъра да трябва да го сменяш веднъж на 1-2 години.
Дайсън имат друг подход. Още от първите им прахосмукачки целта им е била филтрацията да става в циклоните и във филтрите да отива минимум прах. Затова циклоните им са като каскада от голям с по-бавни обороти, който да улавя основната груба част към по-малък диаметър циклони в които центробежните сили са много по-високи и улавят частици с размер по 1 микрон.
Още при моделите преди Кинетик те бяха постигнали такова ниво на филтрация в циклоните, че на практика в предмоторния филтър отиваше толкова малко прах, че да не е някакъв фактор за който да мислиш. А при Кинетик филтрцията в циклоните стана толкова висока, че отпадна нуждата от този филтър.
Та сега ако я вземеш то изобщо няма да става дума за някакво затормозяване от този мъх от сушилнята. И няма нужда да почистваш основното с ръка.

А това за сополите сега научавам, че има такива приставки. Не е ли вреден с нещо този вакуум в носа?

Общи условия

Активация на акаунт