Препарати за съдомиялна - 13

• 30 822
  • 491
  •   1
Отговори
# 375
  • Paris, France
Виж упътването! Ако няма отделение за сол, чупиш таблетка на две или три и слагаш на дъното половината или 1/3. Другото е гел, но не мие добре загоряло. На Fairy и Finish са хубави. Гледай да е 3в1 ако не слагаш сол.

# 376
  • Швейцария
Аз имам такава от най-малките за 4 комплекта, мие с 5 литра вода. Никога не съм делила таблетки на две, слагам си цяла. И капсули на Финиш си ползвам. Никога не е имало проблем. (Имам и мини пералня за 4 кг, пера си с капсули и нищо й няма).

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 03:48 от JennyBG

# 377
Преди седмица за първи път купих таблетки от лидл W5 - излизаха 17 ст. таблетка- Възхитена съм от прекрасното измиване ! Честно не го очаквах.

# 378
Здравейте, за тези дами които се оплакват от миризма на яйце/развалено месо/мокро куче идващ от чашите или чиниите които са били в съдомиялната - миризмата се нарича "зафра/زفر" или "занаха-زنخة" по арабски!!!

Винаги съм могла да забележа тази неприятна миризма, но приятелите ми ме наричаха луда защото те не можеха да го подушат 🤣... Независимо какви таблетки ползвах, просто беше ужасяващо.

Преди 2 години се преместих да живея в Дубай и коментирах точно тази тема с една арабка - тя ми обясни че много малко хора в Европа детектуват този мириз, не знам дали е заради културата, гените... но тук абсолютно всички могат.

Решението им е: 2 чаши сода бикарбонат се поставят на горната решетка, 1 чаена чаша лимонова киселина на долната решетка. Пуска се съдомиялната и, след като мине през цикъла, се оставя затворена още 30 минутки.

Пробвах го, след това я напълних със съдове за миене, и като ги изкарах миризмата беше изчезнала.

# 379
  • Перник
Преди седмица за първи път купих таблетки от лидл W5 - излизаха 17 ст. таблетка- Възхитена съм от прекрасното измиване ! Честно не го очаквах.

Втора или трета кутия ползвам вече. Идеални са си Simple Smile Аз харесвам и солта на Лидл.

# 380
  • Paris, France
Слагате ли гланц на лидълските таблетки? Загоряло мият ли и ако да, на каква програма и температура? Със сушенето как са? Купувала съм ги преди 15г и не ми харесаха. Сега може да са хубави.

Не разбирам смисъла от смесване на лимонена киселина и сода. Дават сол и се неутрализират една друга. Слагам само лимонена киселина за да изчистя миялната от наслаган котлен камък. Сода не. Една чаша е ужасно много за редовно чистена миялна. Слагам около 50г лимонена киселина. На среднотвърда вода сме. В Дубай водата е дестилирана и котлен камък не би трябвало да има.

"зафра/زفر"  миризма на застояло, мухлясало. Получава се от дълго държане на мръсни съдове без плакнене и от непрекъснато миене на ниски температури (В пералня). За да не се получава, отвреме навреме оставям вратата на миялната отворена като е пълна с мръсни съдове, които няма да мия скоро. Може да се пуска плакнене между миенето, но то е ефективно основно първия път, когато има остатъци от препарата от предишното миене във водата. 

زنخة - занаха е миризма на гранясало. Веднъж я имах преди много десетилетия. Оправи се като махнах тръбата за мръсна вода и я изчистихме и промихме и изчистих миялната с лимонена киселина. Отвреме навреме я има миризмата ако сложа тави от мазно овче или говеждо месо. Веднага пускам празен цикъл и се оправя.   

Пробвайте Fairy platinum plus! Чисти филтри и миялната винаги мирише превъзходно и вече даже не я чистя специално.

# 381
  • Перник
Слагате ли гланц на лидълските таблетки? Загоряло мият ли и ако да, на каква програма и температура? Със сушенето как са? Купувала съм ги преди 15г и не ми харесаха. Сега може да са хубави.

Аз не слагам гланц. Те се водят AllInOne между другото. Мият всичко, от време на време ми остава по някое петънце на загоряла тава, но се чисти супер бързо и лесно на ръка. Ползвам основно програмите Eco и Auto, пускам миялната вечер и сутрин (около 5:30) я отварям и намирам чисти и сухи съдове Simple Smile
Аз не харесах КАПСУЛИТЕ на Лидл - не смея да купя втори път, защото с тях всички съдове ми миришеха на химия след миене, даже усещах и такъв вкус понякога.

# 382
  • София
Слагате ли гланц на лидълските таблетки? Загоряло мият ли и ако да, на каква програма и температура?

Бих започнала с това каква е машината, защото е напълно възможно да измиват добре в 45-сантиметрова машина, а на същата програма в 60-сантиметрова да има пропуски, ако таблетките не са достатъчно силни.

Моята съдомиялна е 60 см и не съм особено доволна от таблетките на Лидл. Ако сложа по-малко съдове обаче измиват без проблем. Затова тези, които ми останаха след пробата, използвах в случаите на непълно зареждане.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 18:24 от Vilemina

# 383
  • Mediterraneo
Мшината ми винаги е пълна с гланц и сол, независимо какви таблетки ползвам. От всички разновидности на лидълските съм доволна. Но аз съм доволна от всичко, което съм пробвала, никога не съм имала неизмит съд.

# 384
  • Paris, France
И аз не съм имала неизмити съдове, освен загоряло до черно, но качеството на измиване, липсата на тебеширени капки по пластмаса, невероятен гланц и идеално изсушаване, както и чист филтър го имам само и единствено с FP+ и без гланц или гланц на минимална настройка. Ако искам изсушаване и гланц, на всички други препарати настройвам гланц на 2-3 от 5 и ползвам лимонена гланц на Finish. Сега съм сложила един боклучав, а доста скъп гланц на Sun и редовно имам мокри по пластмасата. Сложих го за да го свърша, та да изхвърля шишето. С гланц на Finsh на 3 всичко ми излиза перфектно, с всякакви капсули и таблетки, даже на еко програма.

# 385
  • Швейцария
Лидъл имат два вида таблетки. Едните са обикновени Classic clean, другите са All-in-one. Аз тях много ги ползвам и не слагам нищо друго. Много съм доволна, измиват перфектно и съдовете блестят след сушенето.

# 386
  • Перник
Слагате ли гланц на лидълските таблетки? Загоряло мият ли и ако да, на каква програма и температура?

Бих започнала с това каква е машината, защото е напълно възможно да измиват добре в 45-сантиметрова машина, а на същата програма в 60-сантиметрова да има пропуски, ако таблетките не са достатъчно силни.

Моята съдомиялна е 60 см и не съм особено доволна от таблетките на Лидл. Ако сложа по-малко съдове обаче измиват без проблем. Затова тези, които ми останаха след пробата, използвах в случаите на непълно зареждане.

И моята е 60 см и в повечето случаи е пълна на макс.

# 387
И моята е 60 см и не съм доволна от Лидълските. Тествала съм само на пълна машина.

# 388
Здравейте,
какво ви е мнението за солта на DM? От тяхната марка DenkMit има много добри продукти, но не знам дали това се отнася и за солта за съдомиялни, която е доста по-евтина от тази на Somat, примерно.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-sol-za-sadomiyalna-mashi … 010355486110.html

А гланцът на Lidl - W5?

Благодаря!🍀

# 389
Отдавна не съм я купувала, защото е доста ситна и сякаш по-бързо се разтваряше. Взимам на марката на Кауфланд или на Лидъл. От гланца имам една опаковка, но не съм я отворила още.

Общи условия

Активация на акаунт