Препарати за съдомиялна - 13

• 38 024
  • 577
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тези в Амазон са "професионални", за ресторанти и т.н.
За всяко нещо в стил Професионални се има предвид голяма разфасовка.

# 571
  • Mediterraneo
Здравейте, от известно време ми се върти една мисъл - в строителните хипермаркети се продават чували със солни таблетки (таблетирана сол) за омекотяване на водата при системите за вода. Тези таблетки дали могат да се ползват за съдомиялните като заместител на солта? Ако могат, би излизало много по-евтино от солта за съдомиялни.
Тази сол е за промишлени миялни машини, които мият на друг принцип. Незнам виждала ли си миялна в заведение, няма нищо общо с домашната. А и пакет сол за 1 евро, дето се ползва повече от месец, колко по- евтин вариант да има...

# 572
Не, не, не се заблуждавайте с тази сол в чували, тя е за омекотителни инсталации. Ние имаме в къщи омекотителна станция и сипваме такава сол. Но тя омекотява водата на цялата къща. Не знам дали изобщо се ползва в съдомиялни.

# 573
Тук пакет сол е 10 лв. Не знам защо толкова се покачи цената.

# 574
Тук пакет сол е 10 лв. Не знам защо толкова се покачи цената.
Не знам къде е това тук и какво количество е пакетът, който имаш предвид, но ето в ДМ сол на съвсем прилична цена.
И 10 лв да е, като се слага веднъж на месеци, е пренебрежимо малък разход. Дори и в селската СМ, където водата е твърда, пак не слагам особено често, по-голям разход са ми капсулите (ако въобще вземам предвид такива разходи), които хвърчат поне веднъж на ден, а често и по 2, а са сравнително скъп консуматив. Ама не се оплаквам - нали мие добре, докато аз пия кафе Simple Smile

# 575
  • на последния етаж
А тези капсули хубави ли са? Ползвам ФП+, но нали не е добре да се ползват постоянно в малка съдомиялна.

# 576
  • Paris, France
Кои капсули FP / FP+   имат най- лек аромат?
На мене FP+ със светлосиня течност (Herbal breeze) ми миришат най-слабо, но и тъмносините не миришат брутално силно. Тези ми миришат най-слабо:
https://www.emag.bg/preparat-za-miene-na-sydove-fairy-platinum-p … 614/pd/DQ5YJV3BM/

FP, и двата вида, които съм пробвала, миришеха по-силно от всички FP+, но може и там да са намалили ароматите. Преди 5г съм ги мирисала.  То е и до нос. Лимонените ми миришат по-силно от всички други и избягвам да ги купувам. Не миришат на лошо, де. Допреди 2-3 години FP+ миришеха много по-силно, но понеже много хора се оплакваха, явно са намалили парфюмите.

Новите FP+ с 5 отделения течност вместо 3, със зелено в средата и малко отделение с друга зелена течност не съм ги пробвала и не мога да се изкажа.

Fairy Оригиналните, особено лимонените, ми миришат гадно на паста за зъби.

Две от котките, които храним и поим, отказват да ядат и пият от посуда, мита с FP+ и Fairy original, та плакнем. Без значение дали посудата е пластмаса, стомана, порцелан или дуралекс, ходят наоколо и душат, но не ядат, нито пият вода. Останалите понасят всички разновидности без лимон. Мия на еко 50° или интензивна 70°. с 10-16л вода.

# 577
В момента ги ползвам, много добре измиват, почти не намирам разлика от ФП. Дори след измиване няма аромат, като при ФП.
А тези капсули хубави ли са? Ползвам ФП+, но нали не е добре да се ползват постоянно в малка съдомиялна.

Общи условия

Активация на акаунт