Препарати за съдомиялна - 13

• 30 775
  • 491
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви!!!

Имам доста капсули на Финиш, та ще ги изхабя като добавя гланц... може би и да намаля солта ...
Ще пробвам и на други програми.
Дадохте ми насоки,ще експериментирам.

Аз също не я глезя,ползвам солта от Лидл, а таблетки/ капсули според носа на мъжа ми.
В началото тези не му миришеха и се запасих, така че ще си плакне чашите докато свършат.Smiley

Невена, кои са най- малко миришещи капсули на Фери?

# 451
По принцип сушенето се получава по-добре при програми на по-високи градуси. Аз стандартно мия на 2 програми 60 и 70 градуса. С гланц, без гланц, има-няма сол, съдовете излизат сухи.

# 452
  • Paris, France
При мене сушенето в стар Бош е най-добро на високите температури. Домашната е старо Беко и суши най-добре на еко програма, може би, защото сушенето е най-дълго на нея. Едночасовата е на 65° и не са добре изсушени съдовете, а на еко 50° са перфектни, по-сухи, отколкото на 70° интензивна. Интензивната и едночасовата бучат по 5 минути накрая, а на еко бучи 35 минути.

За моя нос най-леко миришещите Fairy platinum plus са светлисините, но рядко ги виждам по магазините. Водят ги "Brise fraîche aux herbes" във Франция (свеж билков бриз), но на тях нищо не пише. Тези:

https://www.amazon.fr/Platinum-Tablettes-Lave-Vaisselle-Nettoyag … sc=1&gad_source=1

Утре ще снимам опаковка със светлосиня течност до такава с тъмносиня да видите разликата.

Тъмносините миришат леко по-силно за моя нос, но харесвам миризмата. Лимонените с жълта течност ми миришат най-силно. Новите партиди не са ядрено миризливи като старите.

Внимавайте да не купите Platinum вместо Platinum plus, че миришат по-силно и не сушат добре!

# 453
Аз понякога ползвам допълнително сушене на машината, която е без зеолит. Тази със зеолит си суши перфектно (леко мокри са само силиконови и пластмасови) и на нея по-рядко пускам допълнително сушене. В действителност обаче при кратките програми, особено с по-ниска температура, няма как да се очаква пълно изсушаване, а може и никакво да е. 

# 454
  • Paris, France
Аз не ползвам допълнителното сушене, освен като купихме машините за да видя какво е. На нашите машини, които са без зеолит, допълнителното сушене представлява затопляне на водата за последното плакнене на по-висока температура. За мене е излишна загуба на енергия. Понякога даже спирам програмата като спре да мие машината, защото сушенето изразходва около 10-15% от енергията за дадена програма. Като отворя вратата на миялната и прозореца за 10 мин и на сутринта са сухи. Може да е малко като енергия и пари, но кумулативния ефект си казва думата. 

Ако нещо ми трябва веднага - парцал и готово 🌞🤣.

Като имаме парно зимата, нареждам разни пластмаси и цедки на радиаторите и така за минути са идеално сухи.

# 455
  • на дъното
Здравейте 🙂
От няколко месеца съм с помощничка. Аз използвам гланца на ДМ и таблетки на ФП ,но съм от тези който искат да мирише на хубаво а с тях няма никакъв аромат 🤔Та някой използва ли ароматизатор и как е положението ?

# 456
Съдовете не би трябвало да запазват каквато и да е миризма, нали после се готви/яде в тях. Така че ако си доволна от измиването на ползваните от теб капсули, бих препоръчала да си караш така.
Аз пък ще питам гелът на Фейри с какъв да го заменя - в смисъл и с равностойни измивни свойства?
Има натрапчива миризма на лимон и силиконовите четки и шпатули например задържат миризмата, която после се предава на храната - отврат. Вярно, че не всички я задържат, може би зависи и от самия силикон. Ако не беше тази миризма, не бих се замислила за смяна. 

# 457
За мен най миризливи капсули са на Лидл  за 13 лв 36 бр. , не мисля повече да ги купувам.Сега взех Fairy Professional Platinum Plus  236 бр за 36 евро и ми се виждат доста добри.

# 458
Aз писах преди време с оплакване, че ми миришат кофти и химично машината и съдовете след измиване (на лимон). В крайна сметка взех зелените таблетки от ДМ и съм доволна за сега. Измиват много добре и не оставят никакви следи и мазни петна. Средно замърсени на един час излизат супер. Сухи са си, дори да не отворя веднага машината.
Обаче към днешна дата ако трябва да избирам миялна, със сигурност ще гледам за такава, на която се отваря вратата автоматично след приключване на програмата. Според мен това е единствения начин да не се запарват съдовете и да съхнат идеално

И друго, което ми хареса на таблетките е, че са в много компактна опаковка, около педя. Не са огромните пакети, които ми заемат половината шкаф 😄

# 459
  • Paris, France
Обещаната снимка на опаковките на Fairy platinum plus със светлосин и тъмносиня течност.

За съжаление нямам останали таблетки от светлосините за да покажа разликата в цвета на синята течност, както изглежда на самите таблетки. Напомням, че светлосините са с по-лек мирис.

Ползвам зелената течност на Finish. Мирише леко на зелена ябълка, но не оставя никакъв аромат по силикон и пластмаса. За съжаление понякога оставя бели следи и си и трябва гланц. Слагам четвърт до половин доза максимум. Измива идеално всичко без силно загоряло, упорити следи от чай и кафе и котлон камък. Този:

https://www.amazon.fr/Finish-Ecolabel-D%C3%A9tergent-pour-Lave-V … lle/dp/B07QD9Y488

Синият гел на Финиш, съчетан със синия гланц на Финиш не оставят миризма. Половин доза гел и гланц на 2 или 3 от 5 възможни.

Забелязах, че лимонените препарати оставят по-силна миризма, отколкото другите.

Трябва да се слага много по-малко гел, отколкото е указано. Указаното количество е за да се презастраховат при много силно замърсени съдове, но за такива обикновено не ползваме гел. На мене четвърт доза ми е предостаъчна. Слагам я директно на дъното на някоя тенджера ако няма да ползвам предварително изплакване. Две или 3 капки, не повече. Нямам неизмито.

Идея е да пробвате да ползвате по-малко препарат. Звучи плашещо но измиването е превъзходно.

Миришещата машина трябва да се изчисти с препарат за почистване или лимонтузу. Никакво държане отворена не помага ако вътре има отлагания. Съдове, в които е готвен или яден сос с много подправки, като къри, сосове с кимион и подобни трябва да се плакнат добре преди да се сложат да се мият.

# 460
Благодаря за снимките.
Ще се оглеждам.

Снощи добавих гланц на 01 и вечерта пуснах на Еко,сутринта по дъното на купичките имаше доста вода ,при все че са стояли цяла нощ на отворена врата.
Включила съм даже и интензивното сушене.
Продължавам с опитите.

# 461

Миришещата машина трябва да се изчисти с препарат за почистване или лимонтузу. Никакво държане отворена не помага ако вътре има отлагания. Съдове, в които е готвен или яден сос с много подправки, като къри, сосове с кимион и подобни трябва да се плакнат добре преди да се сложат да се мият.
Под миришеща имах предвид миришеща на препарат. Комбинацията на топла пара и силно лимонен аромат не ми понася много. Тези ДМските нямат никакъв аромат според мен.

# 462
Може ли снимка на ДМ ските таблетки?

Пробвах някакви Еко май бяха от ДМ,но нещо не ми харесаха. Цялата миялна вътре беше в побеляла вода.

# 463
Благодаря за снимките.
Ще се оглеждам.

Снощи добавих гланц на 01 и вечерта пуснах на Еко,сутринта по дъното на купичките имаше доста вода ,при все че са стояли цяла нощ на отворена врата.
Включила съм даже и интензивното сушене.
Продължавам с опитите.
Пробвайте на програма с по-висока температура. Според доста хора тук миенето с по-топла вода е основен фактор за доброто сушене в повечето машини. Ако имате купички с вдлъбнато дъно, то водата, която събират, няма как да се изсуши. Слагайте ги под ъгъл така, че да не се събира в тях вода. Оптималната подредба на съдовете също е фактор за добро измиване и сушене.

# 464
Съдовете винаги са ми добре измити ,затова не съм ползвала програми с по- високи градуси.
Но явно ,за да имам сухи съдове,ще трябва .

Сега като се замисля,основния проблем са ми купите,но си мисля,че ако ги сложа настрани няма да се измият добре.

Общи условия

Активация на акаунт