Препарати за съдомиялна - 13

• 30 754
  • 491
  •   1
Отговори
# 435
  • Paris, France
Бебешките неща трябва да се мият на дълга програма с повече пъти плакнене. Имам бебешка програма на 70°, която плакне 3 пъти. Бих сложила био/еко гланц, защото машината го пуска на последното плакнене, а не е точно планинска вода и повечето съдържат вредности.

При всички случаи шишетата за мляко, чинийките и купичките, силиконовите биберона, шайбите, детските прибори и всичко, от което ще яде бебе или дете се плакнат с чиста, течаща студена вода след миялната. Това ако водата е хлорирана и става за пиене. Ако не става - с бутилирана вода. Така ми казаха като изписаха новородения ми син. Казаха ми да не стерилизирам и в Англия нямах проблем, но на екскурзия на Карибите детето хвана вирус от вода от машина с UV лъчи. Там трябвало водата за млякото да е от непосредствено отворена бутилка.

Off - голяма патка бях и миех шишетата и всичко останало на ръка 🤣. Сега не бих си го причинила.

# 436
  • у нас
Всички преди миехме на ръка.

# 437
Мия бебешките шишета, лъжици и купички заедно с нашите на 1 час програма на 70 градуса

# 438
  • Paris, France
Всички преди миехме на ръка.

Старите миялни миеха само и единствено с много гореща вода и понеже в повечето нагревателите бяха открити, на дъното, скапваха всякаква пластмаса, гума и даже по-нежно стъкло, дори и да се постави в горната кошница. Синът ни се роди в началото на 2002г и повечето миялни, които съм ползвала от 1990г бяха със скрит нагревател и имаха и ниски температури, а не само 95, 85 и 75°С. Тази, която ползвахме тогава имаше и 45°. Знам, че в Америка още се продават миялни с открит нагревател, но в Европа не съм виждала от 1980те.

# 439
Моята първа миялна,купена 1995 г,Канди,произведена в Италия,беше с открит нагревател и перки от неръждавейка.

# 440
Някой ползвал ли е капсули на Fairy Professional Platinum Plus , дали си заслужава покупката от амазон едната капсула излиза 30 ст .?

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 20:06 от ste1

# 441
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Някой ползвал ли е капсули на Fairy Professional Platinum Plus , дали си заслужава покупката от амазон едната капсула излиза 30 ст .?
Не виждам нещо притеснителното. Цената е супер.

# 442
Здравейте.
Ползвам капсули  Finish ultimate+  , водата ни е твърда и съм настроила солта според инструкциите, гланц не ползвам. Съдовете ми са винаги добре измити, но не са сухи ,а  водата по тях е сякаш мазна( не мръсна).
Съдомиялната ми е 45 см , вградена, Бош на 3 год. Предимно използвам програма  Auto .

Как да постигна сухи съдове?

# 443
  • София
Водата на къщата е твърда, солта ми е на високо ниво или на макса даже беше... Ползвам гланц и най-обикновенните лидлски таблетки, съдовете са ми чисти, сухи и не мазни. Ест без пластмаси и силикони, които е нормално да не излизат перфектно сухи.

# 444
Мислех,че може би солта ми е в повече ,защото остатъчната вода по съдовете сякаш е много " мека" ,описах я като мазна,защото не знам как по- точно да опиша.
Но Вашата сол е на max  и нямате такъв проблем.
Да сменя таблетките и да добавя гланц?

Назад в темата се коментираха капсули и гланц без миризма ,може ли да ги покажете кои са ?
На мъжа ми все му миришат чашите, въпреки че аз не усещам никакъв аромат,а имам доста чувствителен нос.
Благодаря.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 11:24 от Vayallete

# 445
  • София
Здравейте.
Ползвам капсули  Finish ultimate+  , водата ни е твърда и съм настроила солта според инструкциите, гланц не ползвам. Съдовете ми са винаги добре измити, но не са сухи ,а  водата по тях е сякаш мазна( не мръсна).
Съдомиялната ми е 45 см , вградена, Бош на 3 год. Предимно използвам програма  Auto .

Как да постигна сухи съдове?

При много твърда вода трябва да се добавя и гланц. Такава обаче има на много малко места в страната, така че по-добре е да я измерите.

Понятието „твърдост на водата“ се отнася до химическия ѝ състав и не може да се познае по това как изглежда.

# 446
  • София
Аз не съм мерила, обаче оставя яко бяло в баня, по чаши ако поседи по-дълго вода... 🤷‍♀️ Наистина не знам дали е на макс или едно надолу, нямам спомен вече. Иначе моите съдове излизат без аромат. Няколко пъти съм пробвала фери, сомат и някакви още такива и мн силно миришеха съдовете, чак си ги плакнех, беше ми гадно.последните фери, бяха някакви подарък към миялната за едно миене ми надраха едни чаши, безброй пъти мити преди това...

# 447
И аз не съм я мерила.
Когато правих настройките ,търсих в интернет каква е твърдостта по региони- в нашия я даваха твърда до много твърда,зависи от кой водоизточник е . В Пазарджшка община водата е от два водоизточника.

Преди години и аз имах лош опит с надрани съдове от Fairy и затова ги избяхвах.

Angel_Dust , кои гланц ползваш?

# 448
  • Paris, France
Finish ultimate + не сушат особено добре и си им трябва гланц, настроен на средата.

Ние сме на средно твърда вода и посудата седеше мазна докато разбрах, че са омекотили водата и не намалих солта. Когато водата беше много твърда не седяха мазни.

Препоръчвам гланца на Finish. В момента ползвам лимонов, но имат и без аромат. Никой в къщи не се оплаква от горчивина или миризма откакто го ползвам. На 3 настройвам за повечето таблетки, на 1 за Fairy platinum +.

Fairy platinum plus са капсулите, които ми сушат посудата най-добре, даже без гланц. Не ги препоръчвам на хора с чувствителни носове, защото доста миришат, но на нас ни харесва миризмата. Не остава по съдовете. Сините ползвам. Platinum plus, не platinum. Platinum не сушат толкова добре. 

Много съм доволна от гланца на Finish. Преди да го купя мразех да ползвам препарат, различен от FP+. Сега с всякакви капсули и таблетки имам идеално сухи съдове. На еко и интензивна мия. На auto не винаги съхнат добре. Препоръчвам го с две ръце.

# 449
  • София
😂 Пак от лидл, ако по някаква причина няма дм-ския, надали има огромно значение. И сол пак от лидл си взимам... Изобщо не я глезя..

Общи условия

Активация на акаунт