Препарати за съдомиялна - 13

• 30 793
  • 491
  •   1
Отговори
# 420
  • у нас
А от коя сол сте доволни?
Добре че не подсети, че моята свърши. Солта няма никакво значение на коя марка е. Така ме посъветва майстора.

# 421
Аз направих голяма глупост, понеже миялната постоянно ми казваше да добавя сол. А ползвам ФП+, та част от приборите ми загубиха блясък. Чак после от вас разбрах, че в тези капсулки си има сол, но кой да чете Simple Smile
Та затова да кажа все пак, за който няма голям опит като мен - ако ползвате капсули със сол, няма нужда от допълнителна сол.

# 422
  • Перник
Аз харесвам солта на Лидл - W5. Ползвала съм на ДМ, но ми се струва твърде дребна, не знам дали това има значение.

# 423
Използвам сол на Медикс. Доволна съм.

# 424
  • Mediterraneo
Каквато и сол да сложа, няма значение. И капсули ползвам, машината не остава без сол.

# 425
Аз последно също съм взела от Лидл, но я ползвам само за СМ в селската къща, че там водата е твърда, в София не ползвам открай време.

# 426
  • Paris, France
Аз направих голяма глупост, понеже миялната постоянно ми казваше да добавя сол. А ползвам ФП+, та част от приборите ми загубиха блясък. Чак после от вас разбрах, че в тези капсулки си има сол, но кой да чете Simple Smile
Та затова да кажа все пак, за който няма голям опит като мен - ако ползвате капсули със сол, няма нужда от допълнителна сол.

Не е съвсем вярно, защото може да се скапе йонообменника без сол. Следва се упътването. Ако пише да се слага сол и на мека вода, слага се като светне индикатор, но се настройва на минималното. Така прави майка ми.

Когато се ползват таблетки и капсули или голямо количество препарат 3в1, както и когато машината се чисти с препарат за почистване, сол не е нужна и трябва да се натисне специалното копче 3в1 или да се настрои солта на минимална степен и така не се матира стъклото.

Оправи настройките и/или си натискай копчето 3в1. Като е включена опцията 3в1, машината пуска по-малко сол или никаква.

Марката сол няма значение, никакво. Едни и същи са. Това го пишем през страница.

# 427
  • на последния етаж
А какво ще кажете за препаратите за почистване? Кои препоръчвате? Купувах тези на Лидл, но напоследък не ги намирам.

# 428
Аз ползвам този препарат: https://www.tophomebrands.com/product/heitmann-preparat-za-ekspr … alni-mashini-30-g
Ползвала съм и течния на Финиш. Не мога да кажа има ли разлика, защото така или иначе вътрешността на СМ не я виждам, а външно и филтърът обичайно са чисти.   

# 429
  • Paris, France
Препарати за почистване отдавна не купувам. Чистя с лимонема киселина, която слагам по дъното и в отделението. Около равна супена лъжица, не повече. Чистя .... веднъж годишно или ако видя котлен камък вътре. Откакто ни омекотиха водата и е средно твърда даже не чистя с киселина. В капсулите Fairy platinum plus си има и почистващи съдомиялната вещества. Пробвала съм почистващата течност на Finish и таблетките на Sun. Разлика с лимонената киселина не виждам. Една приятелка сипва и супена лъжица етанол за да се обезмаслят повърхностите, но не виждам смисъл да го хабя извън чашите 🤣.

Чистя по този начин две машини от 15+ години и още работят безотказно. И на майка чистя по същия начин съдомиялната.

Натискам 3в1 като я чистя за да не чуска сол и да действа по-дълго препаратът. Избирам интензивна програма.

Няколко пъти съм махала перките преди чистене да гледам има ли котлен камък. Нямаше и от 10г не ги махам, макар че в книжката пише да се махат и да се пуска вода през тях за да се види дали няма запушена дупка.

Със сегашните препарати, които чистят машината по време на цикъл с чинии не виждам смисъл да я чистя допълнително. Мия редовно с FP+. 2-3г не бях чистила машините и нито миришеха, нито имаше видимо мръсно някъде. Може да е имало котлен камък по реотана.

# 430
Здравейте!
Съдомиялната ми е на три години, Уърпул и до момента работи перфектно.
Тя все още си работи де, но от скоро забелязвам че по вратата и отвътре по стените има бели следи като варовик.
Каква може да е причината?
Сол и гланц ползвам на Лидлската маркаW5 , a таблетки от ДМ Denk Mit .
Каква може да е причината?

# 431
  • Paris, France
Като я изчистиш с препарат за почистване на миялна 2-3 пъти и почнеш да я чистиш редовно, още като видиш леки отлагания, ще спрат да се появяват петна. Редовно чистене му е майката при твърда вода.

Другото е поне 2 пъти седмично да миеш с Fairy platinum или platinum plus, но и да настроиш гланца така, че да пуска нещичко.

# 432
https://www.emag.bg/kapsuli-za-sydomijalna-fairy-platinum-66-bro … 946/pd/DRJQ5DMBM/
таблетки FP на оферта предвид цените по магазините

# 433
Здравейте. Кои таблетки или гел се водят най-безвредни? Аз си ползвам стандартните, но се чудя с бебенце дали пак те се ползват, или има специален препарат за бебешки съдове, който става и за съдомиялна. Със сигурност, предполагам… но има толкова много, че не мога да се ориентирам кой да избера. Вие кой ползвате?

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 08:59 от smileyheart

# 434
  • София
Здравейте. Кои таблетки или гел се водят най-безвредни? Аз си ползвам стандартните, но се чудя с бебенце дали пак те се ползват, или има специален препарат за бебешки съдове, който става и за съдомиялна. Със сигурност, предполагам… но има толкова много, че не мога да се ориентирам кой да избера. Вие кой ползвате?

Безвреден препарат не съществува, но в същото време всеки препарат става безвреден, когато се отстрани от съдовете напълно, чрез добро изплакване. Затова програмите на съдомиялните са направени така, че във всеки цикъл машинината да достига най-високата температура именно по време на изплакването.

При правилна употреба на машината, не би трябвало да има остатъци от препарати по съдовете. Спазвайте инструкциите, ползвайте по-дългите програми на съдомиялната и няма да имате проблеми. И трите ми деца са отгледани със съдомиялна и са си живи и здрави.

Някои съдомиялни имат и опция за хигиенизация на съдовете, която е подходяща и за бебешки шишета, но това се отнася по-скоро до предпазването от бактерии. В предишните съдомиялни нямах такава опция и използвах стерилизатор или ги изварявах.

Общи условия

Активация на акаунт