Препарати за съдомиялна - 13

• 30 811
  • 491
  •   2
Отговори
# 405
Ами не бих казала (в моя случай), че е точно до качество на съдовете, защото всички чинии от същия сервиз се ползваха и преди този инцидент с канта, и след него, както и винаги са почиствани само в СМ, от първия ден на ползването. При недобро качество на покритието или декорацията обикновено се получава едно постепенно и неравномерно износване на канта, а при мен имаше пълно заличаване от едната страна при еднократно измиване с капсула от въпросната партида. С други капсули (извън тази опаковка) продължавам да ги мия повече от година след случката и нито една чиния не е увредена, а и двете увредени нямат допълнително заличаване на канта, за да допусна, че те пък са били с по-лошо качество от останалите. Други съдове (а повечето ми са със златисти кантове, дори и стари сервизи) нямам увредени и в двете къщи, ползвам общо над 15 сервиза, та имам база за наблюдение и сравнение. За мен си е било до конкретната партида, а в такива случаи просто няма какво да се направи.

# 406
Мнение за този препарат?
Скрит текст:

Ползвам го от години и съм много, много доволна от него. Мирише приятно на ябълка. Слабичък е и не чисти черни налепи от чаени чаши, котлен камък, дъга по инокс, но за обикновено замърсяване по чинии, нещо като остатъци от ориз и картофено пюре е екстра. Маха и следи от червило по чашите. Слагам максимум половин доза. Ако сложа цяла, понякога има пяна в миялната. Трябва му гланц за да изсъхне всичко добре. Не сваля декорации от чашите. Със загоряло не се справя много добре. Понякога всичко е изчезнало, а понякога не, но става дума за едночасова програма. Не е толкова силен, колкото са другите гелове на Finish. Линията 0% има и гланц, който е много добър. Ние сме на канализация, но доста хора със септични ями си го купуват и казват, че не трепе необходимата флора и фауна. Пробвала съм и таблетките 0%. За съжаление мият много добре само на интензивна. Препоръчвам лимонените. Другите нямат мирис.

За Somat никой нищо не казва.. Те ни са ли достатъчно добри? От мненията тук излиза, че Fairy са най-най, които ме изненада, но, честно казано, никога не съм се интересувала от продукти за съдомиялна.

Не е само марката. Всички големи марки имат по няколко линии и обикновено по-високите и по-скъпи са по-добри. Обикновените Fairy не са нищо особено. Изключително добре мият и чистят само и единствено капсулите от серията Platinum, като само Platinum plus сушат добре. Fairy platinum plus купувам единствено. Fairy оригинал са ОК с гланц, но не са Уау. Примерно, Finish ultimate plus мият и сушат доста по-добре от Fairy original, а ако сложиш гланц на Finish и настроиш на средата (2.5-3 от 5 на моята), имаш качеството на миене и сушене на FP+.

FP+ ми сваля картинките на някои чаши и някои рисунки избеляват. Затова ползвам и други.

Установих, че Finish ultimate мият идеално като добавя гланц.

Таблетките на Сомат Gold artemida ги похвали за загоряло. Как Сийка беше хвалила гела. Не съм ги пробвала и не мога да се изкажа, но ако мият като Sun expert extra power, както артемида пише 👍. Тук ги няма и затова не ги купувам.

Ако сте на твърда вода е важна настройката на солта и да се добавя гланц. С майка ми сме с еднакви машини, но тя е в София, на мека вода и с едни и същи препарати има разлика в измиването. Аз мия на по-дълго програми и добавям гланц. Солта ми е настроена на 2 или 3.

Вие сте изкарала цяла магистратура  Simple Smile
Благодаря!

# 407
  • Пловдив
В БГ ползвам таблетките на Somat/Pril gold и съм доволна,от гланца и неутрализатора Pril-също,купувам ги от италианските магазини.От Гърция купувам Cif all in 1(аналог са на Sun/Svelto all in 1),добре измиват.

# 408
Здравейте!
Влязох да чета и да се информирам с какви капсули да заменя моите, понеже пакета свършва. Проблема при мен е, че супер силно и химически миришат съдовете и самата миялна след приключване на миенето. Обаче видях, че всички хвалите Fairy. Аз в момента съм с Fairy Platinum all in one. Взимано на случаен принцип, обачеее вече не мога да понасям миризмата му. Дали е нещо от самата машина, при вас усеща ли се химически аромат по съдовете? Дали и другите капсули на Фейри ще миришат така..?

# 409
  • Пловдив
Pril/Somat gold не ми миришат,а измиват чудесно.

# 410
  • Paris, France
Всички таблетки и капсули имат някаква миризма като са разтворени във вода. Абсолютно всички. На мене не ми миришат съдовете на FP и FP+, а миялната мирише много приятно. Обожавам светло и тъмносините Fairy Platinum, жълтите с лимон не толкова. Никой друг препарат не ми мирише толкова приятно.

Идея е да се купи прах, гел и гланц, както и сол ако водата е твърда и да се слага по-малко. За гел препоръчвам зеления Finish 0%. Препоръчвам и синия им гланц, който няма мирис и намалява остатъчната миризма на препарати, които оставят по-силен мирис. Зелените капсули на Finish 0% също не миришат. Имат и лимонова версия и са екологични. Само дето са слабички и не измиват добре силно замърсени съдове.

Силните препарати миришат по-силно. Факт.

Често мия с гел и слагам буквално капки. Нещо като половин до 1 чаена лъжичка. Идеално измива леко замърсени съдове, но не и загоряло.

А FP можеш да ги ползваш за много мръсни неща. За загоряло - Pril/Somat golf, дето artemida ги предложи.

Успех.

# 411
  • Mediterraneo
Дори и да има някаква остатъчна миризма след измиване, докато тръгна да я разтоварвам, вече не се усеща. Ползвам всякакви препарати, знайни и незнайни марки, нямам проблем нито с измиване, нито със силни миризми.

# 412
  • Paris, France
Зависи и с колко вода мие миялната, колко пъти плакне, колко мазнина, протеин и нишесте трябва да отмие препаратът. Един и същ препарат може никак да не мирише в голяма миялна, на дълга програма, която мие с 16л вода и има 3 пъти плакнене, а в миялна за 6 комплекта, на дълга програма с 5 или 8л вода, с един или 2 пъти плакнене да остане миризма по съдовете. В малката миялна ще има по-малко мръсотия, защото по презумпция по 6 комплекта е 2 пъти по-малко, отколкото по 12 или 15, в които е сервирано същото. Ще има и по-малко подправки и храни, които да контрират миризмата на препарата. Като мия съдове от къри, друга индийска или китайска храна с FP+, след края пак вяло усещам леко кимион, ким, къри. Съдовете светят и са измити, но и FP+ Не неутрализира миризмата на подправки. Ако ги измия с гел, пак толкова миришат.

Покрай децата ми ходя често у студенти с миниатюрни миялни. Еми различен е резултатът. След къри, мито с FP+, техните миялни миришат леко на FP+. Водата е по-концентрирана и пропорцията перфюм в капсулата/подправки е в полза на парфюма. В моята мия 15 комплекта с 10 или 13л вода, а в техните 6 кимплекта, омазани в същото с 5 или 8 литра вода.

Имам една бебешка програма, която мие с 15 или 16л на 70° и плакне 3 пъти. На нищо не мирише машината след FP+ и затова спрях да я ползвам 🤬. Също, че хаби много вода.

Като миех с прах, не знаех какво е химическа миризма. Равна чаена лъжичка прах, гланц на максималното и нямах тебеширени капки, нито остатъчна миризма.  

Ако съдовете не са достатъчно мръсни, няма мазнина и нишесте, които да неутрализират ензимите и алкалния прах и си остават неизползвани. Капсулите, особено FP и FP+, тежат доста, тоест съдържат огромно количество химикали. Fairy оригинал, тези с 2 течности, миришат също, но не толкова добре за моя нос. Тежат по-малко. Нещо като с 1/3 по-малко.

Ние ползваме котаците за да разберем остава ли от препарата. Слагаме му 2 чаши с вода. Едната е изплакната на чешмата след миене в миялна, а другата не е. Ако в неизплакнатата остава повече вода, явно препаратът е силен и програмата е с малко вода. Даже и уличните котки отказват да пият вода от неизплакнати паници, мити с FP, FP+, Sun expert extra power и доста други ако съм мила на програма за чаши 80 минути, 13л вода, 40 или 45°. На интензивна и еко мити са им ОК. Ясно е, че капсулите и таблетките не са лимонови, че котките го мразят и гланцът е на минимално настроен.

# 413
Здравейте!
Влязох да чета и да се информирам с какви капсули да заменя моите, понеже пакета свършва. Проблема при мен е, че супер силно и химически миришат съдовете и самата миялна след приключване на миенето. Обаче видях, че всички хвалите Fairy. Аз в момента съм с Fairy Platinum all in one. Взимано на случаен принцип, обачеее вече не мога да понасям миризмата му. Дали е нещо от самата машина, при вас усеща ли се химически аромат по съдовете? Дали и другите капсули на Фейри ще миришат така..?

Да, усещам. Когато отворя шкафа, където си държа чиниите се случва да ми мирише на препарат. Със Сомат не усещах тази миризма, сега пак ползвам Феъри платинум, очаквам да се появи.

# 414
Основната ми миялна е 45 см. Ползвам ФП+.
Само когато отвори автоматично вратата се усеща лек аромат.
Оттам насетне никъде не усещам да мирише на препарат за миялна — нито в шкафовете с чаши, нито в тези с чинии.
Самата посуда също няма аромат при ползване.
С много силно обоняние съм, та ако имаше някакъв остатъчен аромат, щях да го усетя.

Да допълня публикацията си — ползвам, почти винаги, интензивна програма на 70С. В редки случаи мия на автоматична. И двете програми са над 2:30 ч.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 09:13 от Djordja

# 415
  • Швейцария
И при мен няма аромат. Ползвам Лидълските W5 All-in-one power, обикновените All-in-one и Finish Quantum Plus. Миялната ми е от най-малките за 4 комплекта и си слагам цяла таблетка. Никога не е миришело.

# 416
  • Paris, France
На интензивна програма наистина никаква миризма не усещам след края на програмата с миене с FP+. 2.05ч е без предварително плакнене и с таблетка и 2.26ч с предварително плакнене. 70°. След еко програма, 3ч с предварително и 2.44ч без на 50° леко се усеща миризмата в миялната, но не и по прибори и съдове, още по-малко в шкафа. И аз съм с много силен нос, а и никой в къщи не се е оплакал. Не ползвам автоматична, а с FP+ Не виждам смисъл от интензивна, защото на еко измива прекрасно. На кратка или с по-ниска температура не виждам смисъл да ги хабя. Интензивната програма е с много повече вода, на по-висока температура и съответно по-добро разтваряне и плакнене. Пробвала съм ги и на едночасова 65° и също не миришат съдовете, но не съхнат добре, даже с FP+ и затова не я ползвам често. Като отворя вратата мирише на FP+, но като поизсъхне не.

Не е само до силен нос. Ако човек (или друг бозайник) не харесва дадена миризма, той я усеща по-силно и това е нормален защитен механизъм. Аз FP+ ги купувам точно заради миризмата. Всички в къщи (освен котарака) я харесваме много повече, отколкото тази на Sun extra power, която ненавиждаме и затова ги ползваме само когато нищо друго не би измило загорялото до черно.

Ако ме дразни миризмата, просто спирам да купувам даден препарат и заменям с друг.

# 417
Сега се сетих да чета за капсулите за съдомиялна, след като 20 минути се чудих в магазина кое да избера FP или FP+. При положение, че откакто имам съдомиялна ползвам FP и съм доволна реших да пробвам нещо по различно Grinning и  взех FP+. Сега като чета, че имат остатъчна миризма ми става лошо, особено като се сетя, че съм взела пакет с 88 капсули и ще го ползвам около 6 месеца Joy

# 418
  • Paris, France
FP+ ми се струва, че миришат леко по-слабo от FP. Щом си доволна от FP, ще си доволна и от FP+. FP+ сушат много по-добре. Първите FP+ миришеха много силно. Новите партиди май са понамалили парфюма поради оплаквания на клиенти. Аз за тях оплакване, освен от мириса не съм чела или чула. Даже и хората, които спират да си ги купуват признават, че мият идеално и няма какво да се желае повече. Платинената серия има само върли почитатели и хора, които не я понасят. Love or hate са.

Светло сините миришат най-слабо. Тъмносините и жълтите миришат леко по-силно, но не колкото FP. Жълтите (лимон) ми миришат най-силно, но е защото предпочитам сините.

Понеже сушат по-добре, миризмата се усеща по-слабо, гарантирам. Ако не ти хареса, малко гланц без миризма оправя работата. Ако забравя да намаля гланца като мия с FP+ и гланцът ми е без мирис, Sun optimum, примерно, миялната не мирише на FP+.

Стискам палци да ти харесат.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 02:33 от Nevena Virolan

# 419
  • на последния етаж
А от коя сол сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт