Препарати за съдомиялна - 13

• 30 829
  • 491
  •   1
Отговори
# 390
  • у нас
Мнение за този препарат?
Скрит текст:

# 391
Здравейте!
Преди 2 седмици бяха пуснали таблетки ХХL, 100бр, за около 17лв. W5

От една седмица започнах да използвам тях, като преди това не сме имали проблеми.

Съсипаха ми се покрития на тенджери, съдове, които преди това са мити в миалня многократно, побеляха, прибори за готвене също.

Някой има ли сходен проблем?
За съжаление купих още 4 кутии и смятам да им ги върна.
Явно тази партида е ужасна!

# 392
  • у нас
От W5 съм използвала и течния препарат, и таблетките. Не съм доволна изобщо. Гелът не миеше добре, а таблетките надираха чашите. От използване на твърди таблетки като цяло на други утвърдени фирми, оцветяването по чиниите избледня.

# 393
Аз затова и не смея да пробвам различни препарати - от години си карам с капсули на Fairy и гел на същата марка и не сменям. Даже и с тях веднъж имах проблем с пълно заличаване на част от златистия кант на 2 чинии при еднократно измиване (в определен участък все едно не е имало никакъв кант, така изглеждат), а сервизът е в постоянен оборот от няколко години и  след този случай няма други поражения, няма дори избледняване на кантовете, камо ли изцяло да се заличат.  Обикновено купуваме от магазини за паралелен внос, за селската къща се е случвало еднократно и от Метро по път да вземем, че бяхме забравили, но само веднъж ММ купи от Фантастико и точно тази партида вероятно е била проблемна. 

# 394
  • Mediterraneo
Аз затова твърдя, че половината от заслугата или вината е на машината, не са само препаратите. Какъвто и препарат да ползвам, нямам нито похабени съдове, надрани чаши или заминали покрития. Вече 8 години ползвам миялната, пробвам буквално каквото видя, стига да е добро като цена.
Сол и гланц ползвам на същото основание.

# 395
Гелът на W5 и на мен хич не ми хареса, със зор го приключих. На Сомат съм взимала веднъж за проба, от него бях доволна. Като цяло залагам на таблетки с гел. Ползвам основно на Феъри разновидностите. Имам и на ДМ тези, които никак не са лоши:

# 396
  • у нас
О, да, изтриване или заличаване на златен кант и при мен се получи. Иначе винаги съм ползвала само Finish или Fairy капсули, гел и сол. И няколко месеца W5. Но понякога ми замирисваше много странно на чашите от W5.

# 397
Благодаря за мненията! Значи лидълските продукти отпадат.

За Somat никой нищо не казва.. Те ни са ли достатъчно добри? От мненията тук излиза, че Fairy са най-най, които ме изненада, но, честно казано, никога не съм се интересувала от продукти за съдомиялна.
За София кои магазини за паралелен внос препоръчвате? Може и на лично, за да не се приеме за реклама.

# 398
За Сомат мога да кажа хич не ми хареса — капсулите Екселанс съм ползвала. Веднъж купих и не повторих.
Имам и гел на Сомат, но като цяло нямаме навика да ползваме гел и така си стои.

# 399
  • Перник
Здравейте!
Преди 2 седмици бяха пуснали таблетки ХХL, 100бр, за около 17лв. W5

От една седмица започнах да използвам тях, като преди това не сме имали проблеми.

Съсипаха ми се покрития на тенджери, съдове, които преди това са мити в миалня многократно, побеляха, прибори за готвене също.

Някой има ли сходен проблем?
За съжаление купих още 4 кутии и смятам да им ги върна.
Явно тази партида е ужасна!

2 или 3 таблетки от тази партида съм ползвала до момента, даже снощи имах стара чаша със златен кант в миялната - няма проблем.

# 400
  • Швейцария
Ами аз нямам никакъв проблем с лидълските таблетки All-in-one. Нито са ми надраскани съдовете, нито нещо се е изтрило. А ги ползвам от години. И то при положение, че аз имам малка машина и не ги деля, така че съдовете ми се мият с двойна доза. Не знам защо при вас е така, може би е от самата машина или от ниско качество на съдовете. И обикновените Classic clean не са ми надрасквали нищо, просто се разпадат като ги отвориш и затова не ги харесвам. Иначе си мият добре.

# 401
Ами аз нямам никакъв проблем с лидълските таблетки All-in-one. Нито са ми надраскани съдовете, нито нещо се е изтрило. А ги ползвам от години. И то при положение, че аз имам малка машина и не ги деля, така че съдовете ми се мият с двойна доза. Не знам защо при вас е така, може би е от самата машина или от ниско качество на съдовете. И обикновените Classic clean не са ми надрасквали нищо, просто се разпадат като ги отвориш и затова не ги харесвам. Иначе си мият добре.

Ами значи е до партида.
Досега все тях ползвах, откакто отворих нова опаковка се случи това със съдовете.
Иначе и моята машина е малка и не деля таблетките.

# 402
За Сомат мога да кажа хич не ми хареса — капсулите Екселанс съм ползвала. Веднъж купих и не повторих.
Имам и гел на Сомат, но като цяло нямаме навика да ползваме гел и така си стои.
Сомат капсулите екселанс мят много добре,но моите ги купих от Германия.

# 403
Ползвах доста време сомат таблетки, нямам оплаквания. От седмица пак съм на Феъри и вече имам отлепени картинки на чаши (от онези на замръзналото кралство). Преди време пак ползвах феъри и ми свали картинките на две чаши, както и ми надраска стъклени купи. Ще рискувам чашите обаче, че пакетът ми е с 90 капсули. Joy

# 404
  • Paris, France
Мнение за този препарат?
Скрит текст:

Ползвам го от години и съм много, много доволна от него. Мирише приятно на ябълка. Слабичък е и не чисти черни налепи от чаени чаши, котлен камък, дъга по инокс, но за обикновено замърсяване по чинии, нещо като остатъци от ориз и картофено пюре е екстра. Маха и следи от червило по чашите. Слагам максимум половин доза. Ако сложа цяла, понякога има пяна в миялната. Трябва му гланц за да изсъхне всичко добре. Не сваля декорации от чашите. Със загоряло не се справя много добре. Понякога всичко е изчезнало, а понякога не, но става дума за едночасова програма. Не е толкова силен, колкото са другите гелове на Finish. Линията 0% има и гланц, който е много добър. Ние сме на канализация, но доста хора със септични ями си го купуват и казват, че не трепе необходимата флора и фауна. Пробвала съм и таблетките 0%. За съжаление мият много добре само на интензивна. Препоръчвам лимонените. Другите нямат мирис.

За Somat никой нищо не казва.. Те ни са ли достатъчно добри? От мненията тук излиза, че Fairy са най-най, които ме изненада, но, честно казано, никога не съм се интересувала от продукти за съдомиялна.

Не е само марката. Всички големи марки имат по няколко линии и обикновено по-високите и по-скъпи са по-добри. Обикновените Fairy не са нищо особено. Изключително добре мият и чистят само и единствено капсулите от серията Platinum, като само Platinum plus сушат добре. Fairy platinum plus купувам единствено. Fairy оригинал са ОК с гланц, но не са Уау. Примерно, Finish ultimate plus мият и сушат доста по-добре от Fairy original, а ако сложиш гланц на Finish и настроиш на средата (2.5-3 от 5 на моята), имаш качеството на миене и сушене на FP+.

FP+ ми сваля картинките на някои чаши и някои рисунки избеляват. Затова ползвам и други.

Установих, че Finish ultimate мият идеално като добавя гланц.

Таблетките на Сомат Gold artemida ги похвали за загоряло. Как Сийка беше хвалила гела. Не съм ги пробвала и не мога да се изкажа, но ако мият като Sun expert extra power, както артемида пише 👍. Тук ги няма и затова не ги купувам.

Ако сте на твърда вода е важна настройката на солта и да се добавя гланц. С майка ми сме с еднакви машини, но тя е в София, на мека вода и с едни и същи препарати има разлика в измиването. Аз мия на по-дълго програми и добавям гланц. Солта ми е настроена на 2 или 3.

Общи условия

Активация на акаунт