Препарати за съдомиялна - 13

• 32 886
  • 505
  •   1
Отговори
# 495
  • Paris, France
Бих изплакнала с чиста вода съдовете, по които има препарат. Ако не се махне от купичката, може да е корозирала, но не мисля, че е това.

Моята машина е винаги заредена с гланц и като ползвам кучи марки таблетки, нагласям на 2-3. Само за Fairy Platinum plus го спирам.

Чета, че става дума за гел. Когато ползвам гел и съдовете не са силно замърсени, слагам не повече от 1/4 от препоръчваната доза. Идеално се измива всичко и даже забелязах, че се измива и изплаква много по-добре, отколкото с половин доза. Цяла не съм слагала. Няколко капки гел слагам директно върху дъно на тенджера, чаша или купа ако няма да ползвам предварително изплакване.

# 496
Аз ползвам гел на Feiry само, не съм ползвала други, но бих изхвърлила този на Лидл, очевидно не се изплаква добре. Не е до количеството. Както е казала и Невена, гланцът способства за изплакването на препарата от съдовете, ползвай го.

# 497
  • Paris, France
Няма смисъл да го хвърля и да цапа излишно природата. Гарантирам, че с по-малко количество препарат и хубав гланц, настроен на средно ниво няма да има този проблем.

За гланц препоръчвам Finish. Гланцира и суши в пъти по-добре от скъпия Оптимум на Sun/Svelto, както и всички супермаркетски гланцове. Не горчи. Препоръчвам и геловете на Finish,  пак в 1/4 до 1/3 доза.

Не съм пробвала гела на Fairy, но капсулите им FP+ са най-доброто, с което някога съм мила нормално замърсена посуда. Предполагам и геловете им са бомба.

# 498
Аз от на Лидл гланца също съм доволна.

# 499
  • На изток от Ада
Аз съм доволна от гела на лидл.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 23:15 от nasito8988

# 500
  • на последния етаж
Каква е разликата между капсулите Fairy Platinum, Fairy Platinum Plus и Fairy Original? Купувала съм само вторите досега и нямам забележки.

# 501
Сега не мога да възпроизведа в детайли, но и аз ползвам само тях - почистват и загоряло, и филтъра на машината - има едни картинки на опаковката с нещо като изрисувана под тях индикаторна лента и маркирани елементи, които почиства. Демек, тези почистват всичко, така поне се счита. Ползвала съм и от другите, но не съм намирала съществена разлика по отношение на съдовете, защото нямам такива, които да залепват или загарят и не мога да оценя точно в този аспект, ако има разлика.   

# 502
  • Paris, France
Fairy original - нищо особено. Мият прилично слабо до средно замърсена посуда, но оставят бели, тебеширен капки по посудата, особено пластмаса и тефлон. Определено мият много по-добре на по-висока температури, над 60°. След дълго миене с тях филтърът е мръсен. Посудата излиза мокра, особено от кратки програми. Определено им трябва отделно гланц. Препоръчвам Finish лимоновия, защото не горчи и суши много добре. Прилични са ако няма загоряло, но миризмата на лимонените никак не ми харесва и не бих си ги купила повече. Не ги препоръчвам при много твърда вода.

Fairy platinum - мият много, много добре, чистят филтъра идеално и ако се ползват за 2 цикъла от 7 седмично, може да не се чисти филтър и миялна повече от веднъж годишно. Мият силно замърсени съдове и даже почти изчистват дъга от неръждаема стомана, получена от висока температура. Не чистят силно загоряло добре, а загоряло до черно никак. Мият много по-добре на дълги програми с по-ниска температура. Не оставят капки по-съдовете. С гланц сушат прилично. Супер са, заедно с гланц, ако водата е много твърда и не държите на сушене. Предпазват стъклото от корозия. Бих си ги купила ако се продаваха тук.

3. Fairy platinum plus - правят същото като Fairy platinum, но сушат много, много по-добре, особено пластмаса и Тефлон. С мъничко гланц сушат още по-добре. Основно тях купувам и откакто случайно ми ги дадоха като мостра, всяка друга капсула е била огромно разочарование. Предпочитам светло и тъмно сините пред жълтите (лимонените). След тях миялната мирише на чисто с дни.

Има разлика в грамажа на капсулите. Original са доста по-леки и явно съдържат по-малко химикал. FP+ са най-тежките. 

За силно загоряло до черно препоръчвам Sun/Svelto Extra power на интензивна.

# 503
Гледам в емаг са пуснали Somat Classic което е прах за съдомиялни, нещо отдавна забравено от хората. Но аз съм ентусиазирам да пробвам и ще купя един на черния петък понеже теоретично с такъв трябва да могат да се постигат най-добри резултати спрямо всички други варианти.

# 504
  • 1st floor
Аз съм доволна от гела на лидл.
https://oferta.bg/offer/gel-za-sudomiyalna-mashina-2?utm_source=related
Този ли? Тази седмица го видях за пръв път и се чудя дали да не пробвам. Мия предимно с гелове, защото съдомиялната ми е кубче и лесно дозирам, а и не драскат съдовете. Предимно Сомат купувам, но вече и на промоция ми се вижда скъп и търся алтерантива.

# 505
  • На изток от Ада
Да това е гела.

Общи условия

Активация на акаунт