Препарати за съдомиялна - 13

• 33 248
  • 513
  •   1
Отговори
# 180
Може да пробвате да вдигнете настройката за дозиране с една или две степени нагоре щом остават петна с дадена марка гланц. А надраскване от праха нямам опит с такъв проблем честно казано, пробвайте с друга формула прах. Прахът не трябва да може да надраска стъкло, твърде мек е, а и в повечето таблетки има също прах - пресован. Може ли конкретния прах да разяжда повърхността на стъклото не да я драска? Например ако предозирате с прах и водата става твърде алкална в един момент и това да уврежда пластмаси и стъкла? Трябва да се има в предвид, че прахът е най-концентриранта форма на препарат за съдомиялна и трябва да се слага по-малко от него в сравнение с гелове, капсули и таблетки.

# 181
Мога да отдам надирането на не особено качествено стъкло или на триенето съд в съд при процеса на измиване.
Много уреди в кухнята са с поликарбонатни купи/чаши и няма как да се мият с прах, защото се надират и побеляват с времето. После стават и чупливи, тъй като поликарбонатът се компрометира.
Гланц не ползвам от много години, предпочитам по-малко препарати при миенето, но включвам турбоизсушаване при висока температура.
Обикновено мия всичко с гел - от туба или капсула, таблети Феъри имам, защото предпочитам тях пред Финиш и всякакви други, но тях ползвам по-рядко и то с тенджери и тави, уж за по-добро измиване.
Прах съм купувала в кутия инцидентно, случвало се е да смеся и с малко гел в дозаторната камера, таблетите са точно това.

# 182
  • На брега на реката
Атом, поста ми, който си цитирал е след поста на Кубратова, по повод почистващи препарати за самата машина, а не за измивен такъв.

Ползвам миялна от над 12 г. и съм наясно с това, кое върши работа за моята машина/и и според твърдостта на водата в моя район, но поста ти, със сигурност е полезен.

# 183
Атом, поста ми, който си цитирал е след поста на Кубратова, по повод почистващи препарати за самата машина, а не за измивен такъв.

Ползвам миялна от над 12 г. и съм наясно с това, кое върши работа за моята машина/и и според твърдостта на водата в моя район, но поста ти, със сигурност е полезен.
Нищо, де...изчетох и аз всичко, все е полезно Simple Smile

# 184
Здравейте!
Включвам се с питане - аз ли само не намирам гел за съдомиялна Somat Excellence Giga, от големия двуфакторен - 2 бутилки х 45 измивания и гел 1.5л на Finish? DM, Lilly, дори в големите вериги не ги виждам.
Ние сме двама, с малка съдомиялна, 45см, нямаме мазни и загорели съдове, често не запълваме даже машината и затова използвам само гел. Сомата ми беше най-изгоден, но най-голямата разфасовка, взимах по няколко на промоция, т.к. цените доста скочиха, но не го намирам вече.
Има ли някой доволен от по-евтина марка гел? Гледам, че Медикс имат на прилична цена, ще се радвам да споделите.

# 185
Аз ползвам гел на Feiry, преди съм ползвала и Сомат, но между двата - каквото случа. С други не експериментирам, а към Медикса (специално гел за СМ) съм с резерви, макар и да ползвам други техни препарати.

# 186
Здравейте,

Ще се върна назад да чета, но реших и да попитам. Миялната ми е Бош и изписа, че е нужен Machine Care. Ориентирах се как се прави, но за тази машина се слагали 2 препарата - прах в контейнерчето за капсули и шише с препарат в самата миялна.
Ако има други потребители на такива машини - какви препарати ползвате? Не мога да се ориентирам кои са препоръчаните за марката, а и не намирам изобщо пакетчета с прах.
Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 12:37 от vanesa_georg

# 187
Здравейте,

Ще се върна назад да чета, но реших и да попитам. Миялната ми е Бош и изписа, че е нужен Machine Care. Ориентирах се как се прави, но за тази машина се слагали 2 препарата - прах в контейнерчето за капсули и шише с препарат в самата миялна.
Ако има други потребители на такива машини - какви препарати ползвате? Не мога да се ориентирам кои са препоръчаните за марката, а и не намирам изобщо пакетчета с прах.
Благодаря предварително Simple Smile
Аз съм с две машини Бош и наистина описанието може да е подвеждащо, но просто са дали алтернативния начин на приложение на сух и течен препарат, не се слагат двата едновременно.
Аз скоро писах в тази тема за почистващ на прах, но според мен надали има значение какъв е, главно ползвам на Финиш течен.

# 188
Много ти благодаря за отговора! 🌷
Като каза Финиш и ми просветна, че на самата миялна отвътре има лепенки, които препоръчват употребата на Финиш, но кой да се сети... 🤷‍♀️
Ще си взема и аз течен.
А тези капсули същата роля като течния ли играят? Доколкото разбрах течният се пуска на специална почистваща програма, дълга, висок градус и празна миялна.
А тези капсули се слагали на дъното при миене с пълна миялна на нормална програма.
Чудя се мога ли да редувам препаратите.
Скрит текст:

# 189
Точно посочените почистващи таблетки на Финиш купих веднъж, но усещането ми е, че течния на Финиш се справя по-добре от тези.

# 190
Аз таблетки не съм ползвала за почистване на машината, нито капсули (даже не знам капсули, че има) - само течен препарат на Финиш досега и веднъж - прахообразен, ама него го купих инцидентно и не повторих. 

# 191
  • София
Тези капсули не отменят пускане на празна миялна.
Аз ползвам препаратите на ДМ и Др Бекман - течни са.
От финиш не съм доволна, от нищо.

# 192
Тези капсули не отменят пускане на празна миялна.
Аз ползвам препаратите на ДМ и Др Бекман - течни са.
От финиш не съм доволна, от нищо.
Аз Финиш за съдове не ползвам, само Feiry, но как разбра например, че почистващият препарат за самата миялна на Финиш не е добър, от какво точно не си доволна?

# 193
Аз се връщам с информация от "извора".
Вчера писах и на съпорта на Бош кои препарати препоръчват и ми върнаха отговор за този прахообразен препарат и течният, който е от същия сайт.
Питах ги и дали едновременно трябва да се ползват прахообразен и течен (защото в нета имаше такива клипчета). Казаха ми, че прахообразният може да се ползва на всеки 1-2 месеца, докато течният е за по-упорити наслагвания във вътрешността на уреда и производителят првпоръчва да се ползва поне 2-3 пъти в годината.

Аз вчера вече си поръчах 3 опаковки Финиш течен (в Емаг го открих на добра цена сякаш - 5лв.). Така че, като свършат, вероятно ще опитам и препоръчаните от съпорта.

Поръчах си и сол на Финиш, че досега не ползвах (само 20-тина пъти дотук съм пускала миялната), но от вас разбрах, че е важно. Та предстои и за нея да се ориентирам как се ползва, но прочетох полезни мнения назад Simple Smile

*Миялната ми е Бош серия 6.

# 194
Отскоро имам и аз съдомиялна на Бош, но май нещо не разбрах...
Ползвам таблетка на Финиш веднъж в месеца за почистване, като я слагам буквално на дъното, при зареден уред със съдове, на 60 градуса програма.
Пробвах с бутилка за дезинфекция на марката W5, на която пишеше да се слага в кошницата при отлепено фолио, но я намерих на половина изпразнена и явно нещо не съм я закрепила добре.
Вие как процедирате с почистването?

Общи условия

Активация на акаунт