Препарати за съдомиялна - 13

• 33 287
  • 513
  •   2
Отговори
# 210
Здравейте!

Зная, че е писано и коментирано доста в предишните теми. Един бърз съвет ако е възможно, таблетки или гел е по добре да се използват за миенето на съдове, прибори и.т.н.
Бях писал на "Тефал" за един тиган дали може да се мие в съдомиялна и те ми бяха отговорили, че може обаче да не използвам таблетки можело да надраскат покритието.
Бихте ли споделили кой препарат на коя фирма е добър.
Благодаря предварително!

# 211
Здравейте!

Зная, че е писано и коментирано доста в предишните теми. Един бърз съвет ако е възможно, таблетки или гел е по добре да се използват за миенето на съдове, прибори и.т.н.
Бях писал на "Тефал" за един тиган дали може да се мие в съдомиялна и те ми бяха отговорили, че може обаче да не използвам таблетки можело да надраскат покритието.
Благодаря предварително!
Е, първото изречение направо обезсмисля и задаването на въпрос, по който наистина е много писано...
Деликатни и чувствителни съдове и прибори - с гел (аз ползвам главно Фейри, по-рядко - Сомат), за останалото ползвам капсули пак на Фейри и нищо друго. Зависи си и от съдовете, и от миялната, и от настройките на сол и гланц как ще мие машината и дали ще има увреди.

# 212
Здравейте!

Благодаря предварително!
Е, първото изречение направо обезсмисля и задаването на въпрос, по който наистина е много писано...
Деликатни и чувствителни съдове и прибори - с гел (аз ползвам главно Фейри, по-рядко - Сомат), за останалото ползвам капсули пак на Фейри и нищо друго. Зависи си и от съдовете, и от миялната, и от настройките на сол и гланц как ще мие машината и дали ще има увреди.
Благодаря!
Опцията за сол съм я изключил понеже от Bosch ми казаха като взех машината, ме попитаха за населеното място и казаха водата е мека и няма нужда. На самата машина пише марката Finish.
Ще послушам вас за препоръките просто исках да разбера кое е по добре таблеки или гел.

# 213
Аз таблетки не ползвам и за тях не съм писала, не мога да кажа за какво не са подходящи - пак повтарям: ползвам капсули Фейри (това не са таблетки) за всичко, а за по-деликатни чаши и други съдове - гел. 

# 214
Ползвам и гел, и таблетки, и капсули (комбинация между гел и таблетки) според зависи какво мия.
Леко замърсени съдове и стъкло – с гел. Също и когато ползвам кратките програми.
Средно и силно замърсени – таблетки или капсули на по-дългите програми с по-високата температура.
Най-замърсените – загорели тенджери и тави, скари и решетки на различни електроуреди – на интензивна програма с капсули на Fairy Platinum.
Това е моят опит на моята машина. Другите може да имат други предпочитания за техните си машини. Всичко е опит-грешка, готови рецепти няма. Simple Smile

# 215
Аз съм доволна и от на Finish капсулите също.

# 216
Здравейте, пиша с надежда за съвет от вас
Имам съдомиялна от около 3 г. Ползвам я, не много редовно.
Последно време ми се появи неприятна миризма в шкафовете, където си подреждам чашите и чиниите. Ползвам кратката програма, почиствам филтъра.
Видимо съдовете са чисти и сухи. Проблема е след като ги наредя и отворя капака ме лъхва тази неприятна миризма за секунди, после се разнася. По съдовете не се усеща. Почиствала съм последните дни шкафовете неколкократно. Известно време мих всичко на ръка, миризмата я нямаше. Къде греша незнам.
Ще се радвам на съвет.

# 217
Грешката е в кратката програма . Смени я .

# 218
И на мен така ми се струва, но пък от друга страна, ако съдовете са чисти...
С какъв препарат миеш? Да не би той да има някаква остатъчна неприятна миризма. Смени първо него, а ако и тогава има миризма, удължи и програмата, но действай последователно, иначе няма да разбереш каква точно е причината.

# 219
Ползвам таблетки на фейри.
Ще удължат програмата, дано да разбера от какво е. Последните седмици пусках и с най различни препарати за профилактика и почистване, но проблема си остана. Доста съм се отчаяла, пък не ми се иска да се стигне до смяна на съдомиялнята.

# 220
  • На брега на реката
Бенито, колко е кратка тази програма?

То ако е 30 мин.едва ще разтвори таблетката и може да не е добре изплакнато, та затова да мирише. Кратките програми при някои машини имат по-малък брой изплаквания.

# 221
Ползвам таблетки на фейри.
Ще удължат програмата, дано да разбера от какво е. Последните седмици пусках и с най различни препарати за профилактика и почистване, но проблема си остана. Доста съм се отчаяла, пък не ми се иска да се стигне до смяна на съдомиялнята.
Както е казала и Буболина, дай да видим каква е тази програма и с каква температура, не помня писа ли каква е машината, не ми се връща сега назад, но ако не си, пиши.
Повечето капсули на Фейри миришеха на лимон, но сега и аз ползвам едни с различна и за мен леко странна миризма. Нищо чудно остатъчната да е още по-странна, до неприятна. Дай да видим и капсулите и да разчепкаме тука казуса, как ще сменяш машина?! Simple Smile

# 222
На мен пък точно тая миризма на лимон ми е неприятна. Кои са тези, които миришат на друго? Може да ги пробвам.

# 223
На мен пък точно тая миризма на лимон ми е неприятна. Кои са тези, които миришат на друго? Може да ги пробвам.
След малко ще ги снимам и ще допълня поста си. Миризмата на лимон беше силна и ме дразнеше, но тази ми е по-неприятна, макар и по-слаба. Абе, няма угодия...ама иначе мият добре.
Отидох да снимам и се усетих, че бяха останали няколко  и съм ги прехвърлила в новия пакет, а съм изхвърлила техния. Но снимах самата капсула (с червено и синьо в съдържанието) и за сравнение - капсулата от новия пакет, той си е с лимон.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 23:34 от Кубратова

# 224
Ох, аз май точно тая с трите цвята съм ползвала и не ми беше харесал аромата й. Ще видим като наближи време за нови капсили. В момента ползвам на Финиш за втори път.

Общи условия

Активация на акаунт