Препарати за съдомиялна - 13

• 33 337
  • 513
  •   1
Отговори
# 225
Ох, аз май точно тая с трите цвята съм ползвала и не ми беше харесал аромата й. Ще видим като наближи време за нови капсили. В момента ползвам на Финиш за втори път.
Мисля, че съм ползвала и други трицветни, които не миришеха така странно, а на лимон. Ама пък един път не загледах детайлите на опаковката, сигурно пак ще улуча странните  Simple Smile

# 226
Иванович, хвърли всички тефлонови тигани и е желателно да изгледаш този клип. https://m.youtube.com/watch?v=Jgca_4rHqGI&pp=ygU40JTRjtC_0L7QvSD … tC10YTQu9C-0L0%3D.
Купи си неръждаема стомана, препоръчвам Хром Силистра, Bergner и други марки.
 Да ни е мирна главата. Сума хора в Сащ, а сега и по целия свят умират от тумори, защото производителите на тефлон изхвърлят него и някакви неразграждащи се химикали от производството му в реките. Чак Европа е замърсена. Както пвц частици в телата ни и това е доказано и може да се направи тест колко тефлон имаш.
От паралелен внос бях загледала едни със зелен цвят и пишеше лимон. Не знаех че феири имат и прах за пране, камо ли че имат други аромати. Едвам свърших една кутия двойно гел с някакъв син цвят Домат, но ми оставя съдовете със загар. Жената ще търси да купи различни видове таблетки да пробва. Харесваме много този сайт:
https://vnosniperilni.com/
Вече във втора тема го препоръчвам. Има хубави неща.
Някой пробвал ли е на Фрош или на Финиш био серията с малко химия? Като таблетки или гел? Или на Лидъл такава серия?

# 227
На какво може да се дължи шум при пускането на машината, докато пълни?
После,след като започнат да въртят перките изчезва. При изпомпването на водата също няма.

# 228
  • София
бързата програма може да я ползваш само за нещо наистина набързо да измиеш - например от рожден ден сте яли торта и ти трябват спешно чинийките и някоя и друга чаша от сок.

Колкото и да спорите, че всичко било видимо чисто, на бързата програма нито се мие, както трябва, нито се пере както трябва.

Кубратова , това са 2 съвсем различни таблетки от различни серии.
Тези с 2 цвята са All in 1 original.
с червеното са All in 1 Plus.
има и All in 1 Platunum.

Вече съм водила спора за разликата между капсулите. Накратко, тези с 2 цвята са за ежедневни и несилно замърсени.
Тези с 3 цвята са за тенджери, тави и тигани, те са по-силни.

# 229
  • На брега на реката
И Феари Платинум плюс са със червено, т.е. три цвята.
Те са най-силни и много добре измиват. Мисля, че плюса при тях беше, че подпомагат изсушаването.

# 230
бързата програма може да я ползваш само за нещо наистина набързо да измиеш - например от рожден ден сте яли торта и ти трябват спешно чинийките и някоя и друга чаша от сок.

Колкото и да спорите, че всичко било видимо чисто, на бързата програма нито се мие, както трябва, нито се пере както трябва.

Кубратова , това са 2 съвсем различни таблетки от различни серии.
Тези с 2 цвята са All in 1 original.
с червеното са All in 1 Plus.
има и All in 1 Platunum.

Вече съм водила спора за разликата между капсулите. Накратко, тези с 2 цвята са за ежедневни и несилно замърсени.
Тези с 3 цвята са за тенджери, тави и тигани, те са по-силни.
Знам, че са различни серии и с различно предназначение, не казвам друго - ползвам и двата вида, пък и не това е обсъждано, нито сме водили спор.
Обсъждахме конкретно миризмата на една от сериите с червено и синьо, която за мен поне е странна (остатъчната), поради което допуснах, че проблемът на съфорумката може да се дължи и на това, ако ползва същите.
Ползвала съм серия с три цвята, пак синьо и червено, но си миришеха като останалите - на лимон. Не можех да покажа опаковката на тези със странната миризма, защото се оказа, че съм я хвърлила, затова снимах самата капсула.
Та, не можах да схвана кое точно предизвика горния ти пост с разясненията и натъртването чак на споровете, които си водила. С видовете капсули и предназначението им, вярвам, сме запознати всички ползващи ги, все пак и на опаковките им пише кои за какво са.

# 231
Поръчах си от показания по-горе сайт гел на Феъри. Дано мие добре.

# 232
Поръчах си от показания по-горе сайт гел на Феъри. Дано мие добре.
Геловете мият добре обичайни замърсявания, не е препоръчително да се ползват при силно загорели съдове, просто няма да са ефективни. Идеални са за деликатни декорирани съдове от фин порцелан, за чувствителни прибори за хранене, за кристал и стъкло, когато се изисква по-щадящо измиване, съответно при съобразяване и на подходящата програма за тях.
Аз ползвам гел само на тази марка, както и капсули, не съм сменяла с години измивни препарати.

# 233
Здравейте, няколко дена нямах време за телефона. Миялната ми е Бош 4 серия, таблетките , които ползвам са като на Кубратова , които е снимала. Няколко дена отсъствахме от града, и като се завърнахме отварям капака на шкафа и миризмата пак ме лъхна😔. Кратката програма е 60 Мин, на 65°. Удължиха сега програмата и дано успея да я изчистя тази миризма.

# 234
  • София
Пусни празна миялна с препарат за почивстване или на програма за почистване, или на най-интензивната програма, измий хубаво всички филтри.

# 235
Изчетох доста стари теми. Миризмата е от неизмит филтър при вас може би. Групово бяхте съдили  един потребител, че миенето на филтър всеки ден или през ден е ужасно.
 Но аз имам доста тигани и тави и от седмица не съм го чистил и днес намерих цял филм от събрано изгорено по пвц филтъра и мазен филм, като от фритюрник, става на мазни топчета. Когато жената изми филтъра, пуснахме с един препарат за см и със етерично масло лимон, което ми препоръча продавача и мирише прекрасно. Ще го правя всяка седмица, профилактично пускане на 60-70 градуса с препарат за миене на миялната.
Всеки да си намери любимо масло. Каза ми че ароматизаторите са много изкуствени и вредят на ок. среда като всички препарати, затова търся алтернатива. Иначе засега сме със 125 бр от Метро феири таблетки. Които при миене веднъж два на седмица ни издържат поне година.
Гела ми който ще закупя когато свърши финиш (не мие както трябва загорено) ще е този от последния сайт.

# 236
  • На брега на реката
Гел много трудно ще измие, загоряло.
Пробвала съм доста видове и не става. Те са за по-леки замърсявания.
Ползвам гел в ежедневието, а капсула слагам само когато има тиган, тава или тенджера, на които има загар.

А потребителката я "захапахме", защото тя съветваше, всеки ден да се измиват перки, филтри, уплътнения и т.н.
Е, извинявам се, но аз искам машината да мие, а аз да почивам или да върша нещо друго, а не половин час да я дундуркам всяка вечер. То, за това време ще измия съдовете, та каква ми е ползата.
Ако някой не работи и е решил така да си упрътнява времето, нека го прави.
Когато жената изми филтъра, пуснахме с един препарат за см и със етерично масло лимон, което ми препоръча продавача и мирише прекрасно. Ще го правя всяка седмица, профилактично пускане на 60-70 градуса с препарат за миене на миялната.
Прощавай за закачката, ама жена ти или ти ще миеш филтрите?

# 237
Интересно ми стана и на мен от това събиране на мазни черни топчета във филтъра. За години не съм виждала такова нещо и на двете си СМ. Почиствам филтрите едновременно с машината, т.е. на около 3-4 месеца и са почити чисти, с изключение на съвсем фини незабележими с око отлагания.
Ако съдовете се слагат директно с груби загорели остатъци, тогава би могло да се получи такава картина и да се налага по-често почистване, ама иначе...

# 238
Феъри платинум почиства и филтъра.

# 239
Как ли пък не съм навряла етерични масла в СМ.

Потребителят pisnami42 е налазил сума си теми и ръси небивалици.

Общи условия

Активация на акаунт