Препарати за съдомиялна - 13

• 33 276
  • 513
  •   1
Отговори
# 255
  • На брега на реката
Никой никого не блокира и няма как да го направим. Потребителката спря да пише.
Могат да наложат бан, само админи или модератори.
Всеки е свободен да изразява мнението си и не е длъжен да се съобразява с чуждото, но да спазва правилата да форума.

Относно еко препаратите, не съм ползвала такива. Преди години имаше някакви немски Грийн нещо си и миеха добре, дори имаха еко гланц, но ги спряха. Не съм търсила алтернативи.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 22:40 от Бубoлина

# 256
Относно еко и био препаратите-не съм убедена ,че се справят добре.Компромис с измиването,но с чиста съвест по отношение на природата и опазването й.
Не съм ползвала и нямам намерение.

# 257
Относно еко и био препаратите-не съм убедена ,че се справят добре.Компромис с измиването,но с чиста съвест по отношение на природата и опазването й.
И за чистата съвест не е толкова сигурно, много от продуктите или разни методи се лансират като еко, но това е само на повърхността. В действителност са по-замърсяващи, но по друг начин. Колкото до компромиса с измиването, при условие, че това все пак им е основна функция, не виждам защо трябва да е компромисно, губи си смисъла.

# 258
И за чистата съвест не е толкова сигурно, много от продуктите или разни методи се лансират като еко, но това е само на повърхността. В действителност са по-замърсяващи, но по друг начин. Колкото до компромиса с измиването, при условие, че това все пак им е основна функция, не виждам защо трябва да е компромисно, губи си смисъла.
Това го казвам въз основа на коментари,които съм чела някъде преди време за еко и био препаратите,че не измиват съвсем добре.Нямам лични наблюдения.

# 259
Ами аз ползвах някакъв (не за СМ) преди време, дори не го довърших, изхвърлих го. Също съм чела мнения и преобладаваха негативните точно за почистващите свойства.

# 260
Кубратова, специално този който пратих за мнения е американски. Без фосфати и други гадости, като сензитив перилните.
Аз ще взема да пробвам таблетките. И праха след време. Искам и да измиват. Но всички сапуни, фосфати, добавки, пенители вървят в реките и тровят каквото е останало.

# 261
Кубратова, специално този който пратих за мнения е американски. Без фосфати и други гадости, като сензитив перилните.
Аз ще взема да пробвам таблетките. И праха след време. Искам и да измиват. Но всички сапуни, фосфати, добавки, пенители вървят в реките и тровят каквото е останало.
Фосфати в препаратите за съдомиялна няма от 2015 , така че не знам къде ще намериш . В перилните пък няма от 2012 . Антипенителите и сапуните пък грам не са вредни .

# 262
Бих казала, че трябва да подхождаме умерено към ползваните в домакинството препарати, не да изпадаме в абсурдно отричане на всичко, че ще стигнем до миенето на съдове с пепел и копането на землянки, а мъжете ще тръгнат на лов с лъкове. Удобно се прехвърля отговорността (цялата) на ползвателите на домакински препарати, сякаш те ги измислят, внедряват, разрешават и произвеждат.

# 263
Специално фосфати има. Жена ми работеше в станция за пречистване на отпадъчни води. Всяко лято имаше тонове пяна. При което се прави проба и се установява тройно завишение, че дори нагоре.
Аз приемам само факти подкрепени със нещо.
Не говоря глупости.

# 264
  • София
Здравейте, имам следното питане: имам съдомиялна Сименс модел SF54460 и искам да сложа препарат за изплакване и блясък, но не знам как да го исипия на мястото. Ще сложа и снимки за улеснение.
Старата ми машина беше така, друга марка обапе, от стрелката нагласяш степента на гланца, иначе просто се сипваше бавничко отгоре, имаше дупка през която си влизаще, докато спре да поема.
Като гледам и на тази е така

https://www.siemens-home.bsh-group.com/uk/supportdetail/product/ … =section-manuals/ тук има книжката с ръководство.

# 265
Мадам Фрапина, с риск да се разсърдите, машинката плаче за почистване. Отворете местата за таблетка и измиващ продукт. Изтъркайте ги със течен сапун и телена или друга гъба от вътре. С клечка и памук натопен в спирт, прокарайте по ъглите да се махне черното.
В самата миялна за миене може да сложите таблетка и сода и да пуснете на най-високата възможна температура. Има едни опаковки за измиване на съдомиялни, течни. Може да ползвате. Преди това отваряте вратата, махате кошници и със препарат и обикновена гъба преминавате всички стени и пода, вратичката. Вадите филтъра. Отвъртате го и изтърквате със препарат за чинии. Под филтъра махате решетката. Обирате с гъба каквото има застояло. Вътре във водния резервоар може да минете със твърдата част на гъбата по стените, за да се махне ако има налепване под водата. Преглеждате перките за запушени дюзи. Сглобявате и пускате за измиване на см. Наложително е! Поне според мене. Grinning

# 266
Специално фосфати има. Жена ми работеше в станция за пречистване на отпадъчни води. Всяко лято имаше тонове пяна. При което се прави проба и се установява тройно завишение, че дори нагоре.
Аз приемам само факти подкрепени със нещо.
Не говоря глупости.
В много от публикациите си доказваш обратното.

# 267
Можем да повлияем на другия чрез нашите думи и мълчание, но никога не можем да контролираме резултата.
Хариет Лернер
Kissing Heart

# 268
  • ПЛОВДИВ
Много благодаря за отговорите. Вчера и сложих от препарата а днес в късният следобед, ще и обърна малко повече внимание. 

# 269
  • София
Аз био и еко препарати не намирам за нужно да ползвам нито в СМ, нито е пералнята.

Мадам Фрапина, да обърнеш внимание на миялната, вече са ти казали.
Аз за гланца искам да се изкажа. Преди ползвах. Единствената му функция е да изглеждат уж по-добре посудата и приборите. С таблетките на Фейри не виждам да изглеждат зле. Измити са, лъскави са.
Гланцът остава по съдовете, чашите...нали. Да, малко е, но все пак не ми се струва редно да е по всичко, с което се яде и пие.

Общи условия

Активация на акаунт