Препарати за съдомиялна - 13

• 33 204
  • 513
  •   1
Отговори
# 270
И аз не винаги зареждам гланц, но функцията му не е само да изглеждат добре приборите и съдовете - подпомага изплакването на измиващия препарат (което е важно) и изсушаването.

# 271
  • София
Кубратова, честно казано, мисълта, че гланцът остава със сигурност по съдовете, изобщо не ми вдъхва доверие за плюсовете му. Защото, когато си напълня вода в стъклена чаша - само с препарат мита - няма пяна или балончета, а такива съм виждала след гланц.
Изпитвам недоверие, затова споделям.

# 272
Кубратова, честно казано, мисълта, че гланцът остава със сигурност по съдовете, изобщо не ми вдъхва доверие за плюсовете му. Защото, когато си напълня вода в стъклена чаша - само с препарат мита - няма пяна или балончета, а такива съм виждала след гланц.
Изпитвам недоверие, затова споделям.
Аз не съм забелязвала такива остатъци, да не е някаква реакция специфична с местната вода?
Все пак съставът на водите се различава много дори и в едно и също населено място, ако има различни водоизточници.
Щом така го чувстваш, разбира се, че няма да слагаш - само уточних функциите му.

# 273
Аз имах един гланц с изтичащ срок. Набутвах го на стъклени съдове, за да свърши. Еми наистина е права колежката, нещо ми лепнеше вътре. Приплаквах съдовете и сега вече не слагам. Не отричам че бързо се сушат съдовете.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 22:16 от pisnami42

# 274
Аз имах един гланцс изтичащ срок. Набутвах го на стъклени съдове, за да свърши. Еми наистина е права колежката, нещо ми лепнеше вътре. Приплаквсх съдовете и сега вече не слагам. Не отричам че бързо се сушат съдовете.
На каква програма се случваше това?  Не знам доколко има значение, опитвам се да установя за себе си.

# 275
На програма 60 градуса. Също и на по-висока. Установих, че когато слагам капсула, а съдовете са малко също остава от препарата по съдовете и жената ги миеше отново, затова за половин миялна пускаме само с гел, който се дозира лесно.

# 276
На програма 60 градуса. Също и на по-висока. Установих, че когато слагам капсула, а съдовете са малко също остава от препарата по съдовете и жената ги миеше отново, затова за половин миялна пускаме само с гел, който се дозира лесно.
Е, да - при малко съдове не е удачно цяла капсула, защото не се отмива. На слабо замърсени, кристал и малко количество също ползвам гел. Въпросът не е само в градусите, а в самата програма и нейната продължителност - напр. програмата на 65 градуса при мен (кратка, 1 час) мие с по-малко вода, съответно рискът да остане какъвто и да е препарат по съдовете е по-голям, с автоматичната, която е над 2 часа и евентуално при съкращаване - 1 час и 40 м. този проблем не би стоял. Същото и с една от програмите ми за чаши (на едната ми СМ са две отделни) - тя е кратка (35 минути) и при нея много внимавам какъв и колко препарат слагам. Ползвам я главно за нови съдове и чаши от вода и кафе.

# 277
  • ПЛОВДИВ
Вече и обърнах внимание вчера. За сега съм доволна от гланца на Лидъл. Дуралекса светна, чашите от стъкло и за кафе също се оправиха. Другата седмица ще Ви питам за една съдомиялна кубче Канди как да ѝ сложа гланца ако не мога да се справя сама.

# 278
Мадам Фрапина браво! Може да постнете тук свежа чистичка миялна да се порадваме;)

# 279
И аз не слагам гланц, но имам едни нови стъклени цветни чаши, много красиви, а всеки път излизат на петна от капки от миялната...

# 280
Не знам, никога не съм пускала половин или полупразна миялня, така че нямам опит как би се държала капсулата и гланца. Ама нямам и желание да разбирам. Ако няма достатъчно съдове просто не я пускам, всичко друго го намирам за чисто разхищение.

# 281
  • ПЛОВДИВ
Мадам Фрапина браво! Може да постнете тук свежа чистичка миялна да се порадваме;)
Предполагам, че съм се справила добре.
Скрит текст:

# 282
Не знам, никога не съм пускала половин или полупразна миялня, така че нямам опит как би се държала капсулата и гланца. Ама нямам и желание да разбирам. Ако няма достатъчно съдове просто не я пускам, всичко друго го намирам за чисто разхищение.
И аз обичайно не я пускам така, но понякога се налага - най-често при предстоящо пътуване, т.е. с последно ползвани съдове, които са малко или пък специфични съдове/чаши, които изискват различна от ежедневната програма, но не са чак толкова малко, че да ги измия на ръка.

# 283
Мадам Фрапина ,станала е като чисто нова. Браво!

# 284
  • на дъното
Здравейте 🙂
Предстои ни закупуване на съдомиялна,която до сега не съм имала и съм малко невежа и объркана от многото информация та моля за съвет 🫣🙂
Търся препоръка за препарат било то таблетки, капсули или др. да е всичко в едно имайки предвид ,че районна ни е с доста твърда вода.
Достатъчно ли е солта в тези смесени продукти или трябва отделно пак да се слага сол?
Благодаря ви🤗
Лека и спокойна седмица ви желая 🍀💗

Общи условия

Активация на акаунт