Препарати за съдомиялна - 13

• 36 718
  • 552
  •   2
Отговори
# 540
  • Paris, France
Не виждам разлика. Пише, че миели по-бързо загоряло и на по-кратка програма, но реално са същите. Само веднъж съм ги купувала преди 4-5 години, но не мисля, че са променени. Същите са. Ако цената ви устройва, купувайте смело!

# 541
Напоследък (от 3-4 месеца) забелязвам, че много бързо ми се изчерпва гланцът (уточнявам, че не съм променяла настройките вече 6-та година).   В момента гланцът ми е на Финиш, но не го ползвам за пръв път и не го отдавам на марката,  преди него съм ползвала и други марки. Вярно е, че често (обичайно в почивните дни и понякога - през седмицата) пускам по 2 машини на ден, но и това не е новост за домакинството ни, а стандартна практика. 
Нямам никаква идея за причината, та ако на някой му се намира... Благодаря!

# 542
Здравейте, има ли вероятност препаратът (капсули или таблетки) да не се изплаква напълно?  Съдомиялна от класа на Бош и Миле и препарат Сомат/ФП/подобни. Въпросът ми е хипотетичен, а не в следствие от наблюдение.

Тази цена в Амазон добра ли е спрямо тази на същите капсули тук, на бг пазара?

Благодаря! 🍀

# 543
Аз да попитам,защо винаги имам едни следи по чашите? Искам да кажа,че никога не са идеално чиктш.
Имат някакви бели работи по тях,все едно като нещо засъхнало. Като го тръкна пада.
Постоянно сменям настройките на гланца и солта,за да видя дали ще излезнат чисти,ами не.
При вас чисто чисти ли ги вадите?

# 544
  • Paris, France
При вас чисто чисти ли ги вадите?
Да, поне в 99% от случаите. Машината ми е стара, 60см, за 15 кимплекта на 15+ години и мие с 10л без предварително изплакване и 13л вода с предварително изплакване. Слагам максимум 1/3 от указаната доза като мия с гел или прах, обикновено 1/4. Гланца нагласям на 2-3 за таблетки и 5 за прах. Гланцът ми е Finish lemon.

Такива бели неща ми остават понякога като ползвам скапани таблетки и капсули като Fairy original, Finish all n 1, Sun/Svelto обикновени. Затова ги избягвам или чупя на две.

Най-доволна съм от Fairy platinum plus в комбинация с гланц Finish, на 2 степен от 5. За чаши и не мръсни съдове ползвам гел на Филип. За загоряло - Sun/Svelto extra power.

В малка миялна, която мие с 5 или 6 литра вода може и капсулите да не се неутрализират напълно, защото няма достатъчно мръсотия и няма достатъчно вода да ги изплакне. Също в нова, супер екологична миялна, която мие 16 комплекта със 7 или 8 литра вода. Затова такава няма да си купя.

Здравейте, има ли вероятност препаратът (капсули или таблетки) да не се изплаква напълно?  Съдомиялна от класа на Бош и Миле и препарат Сомат/ФП/подобни.
Случи се на познати и на свекърва ми. Обясниха им, че новите им машини мият с много малко вода и затова не изплакват добре и им препоръчаха да мият с половин доза прах или гел. Свекърва ми си купи таблетки на Miele и казва, че с тях миела добре. Много са скъпи, обаче. Тъпо е да дадем 2000€ за миялна и да не можем да мием с каквото искаме. 

Ако сега си купувам миялна, ще взема по-нисък клас, която мие с повече вода. В едновремешна, от тези, дето миеха с 20-25 литра вода поне, не ми се е случвало да вадя влажни съдове или съдове със следи от препарат.

# 545
Значи може и от това да е.
Моята е 45 см Бош Иначе мия с платинум  https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V6YMX08E/p/652098
Може правилно да и е голяма таблетката

# 546
Здравейте, имам нужда от съвет.
Миялната ни е Gorenje за 6 комплекта. Вчера смених таблетките с тези
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-tabletki-za-sadomialna-m … teilen.laufend%29 и след приключване на програмата дъното е пълно с пяна.

Използвам половин таблетка, стандартно мия на програма 60° за 1 час. Ако пусна допълнително изплакване, пак е същата пяна.
Днес купих таблетки от Лидл от този тип, пак сложих половин, същото се случи.
Досега не съм имала такъв проблем с други таблетки от този тип, когато съм ги ползвала по половин.
Каква може да е причината?
В София съм, ползвам и Somat гел за изплакване.

# 547
Може би смяната на таблетките просто е съвпаднала по време и с друго - виж филтъра и го почисти основно, както и оттичането на водата - изходящия маркуч (това, ако има и вода, не само пяна). Възможно е и да е изтекъл гланц за изплакване в машината или да е разлят в нея, той също може да причини пяна - огледай си и контейнера за гланц.
След почистване на филтъра бих пуснала една празна машина на кратка програма (без препарат и съдове) и ако няма пяна, бих пуснала и почистваща програма със съответното количество препарат (напр. прах К2). Едва тогава пак ще сложа чинии и таблетка. Ако и тогава има пяна, ясно, че ще трябва да я види техник.

# 548
  • Пловдив
Таблетки clasic на никоя марка не купувам!

# 549
  • Paris, France
В София съм, ползвам и Somat гел за изплакване.
В отделението за течност за изплакване (гланц) се слага ..... течност за изплакване (гланц). Всички такива препарати са като вода, а не гелообразни. Да не би да си наляла гел за миене вътре? Не съм виждала гъста течност за изплакване.

Пробвай с много, много по-малко гел, прах или с четвърт таблетка. Новите машини мият с много малко вода и може препаратът да идва много. Аз мия с половин таблетка 15 средно замърсени комплекта и понякога има пяна в миялната ако гланцът е дошъл много. На мека вода има повече пяна.

А чиниите чисти, сухи и лъснати ли са? Ако няма проблем с тях, може да изчакваш 1ч преди да отвориш вратата. Пак е имало пяна, но дъното е изсъхнало и не се вижда пяната 😻.

А предишните таблетки какви бяха? Ако с тях няма проблем, бих се върнала на тях, а тези бих ги ползвала, отвреме навреме, чупейки на 4 и слагайки 1/4 на цикъл.

# 550
Благодаря ви за съветите!
Течност за изплакване ползвам, грешно съм го написала Simple Smile
Пуснах почистване с препарат, след което нямаше пяна никаква. Сега отново заредих за миене с половин таблетка (вече я пуснах като видях съвета за четвърт, а сама не се сетих Laughing), ако пак има пяна, ще намаля дозата.
Преди ползвах Финиш, но ги промениха от таблетки на капсули, което за малка миялна не е удачно. После на denkmit, които изчезнаха, после на Лидъл едни лимитирана серия, но не ги намерих... Общо взето гледам да са таблетки, за да мога да регулирам дозата, защото 3-часова програма ми е много дълга.

# 551
Как ги делите на две тези таблетки?
Може и от таблетката цяла да ми е много и затова чашите стоят на петна.
Гланца увеличават,намалявах-все тая.
Е не съм го увеличавала до последна степен,но ще пробвам.
Иначе всичко ми е измито,но чашите на лекета.
Гланца ми е е на DENKMIT. Да не би той да е калпав??? Ама не,имах това Finish в съдовиялната като я купих и май пак беше същото.
Несъм дребнава за едни чяше,ама ако може пък да са без петна 🤔

# 552
Тези, които съм показала са нещо като силно компресиран прах. С големия нож - слагам две една върху друга и натискам, горната се реже Simple Smile Старите на денкмит можех и с ръце да счупя, но тези са твърди.
Важно е с каква вместимост ти е машината, защото стандартно ги дозират за 12 комплекта, а моята например е малка и толкова препарат не се изплаква.

Аз да кажа само, че май миялната е била за почистване. Вчера след като я почистих с препарата, нямаше вече пяна след измиването на чиниите.

Общи условия

Активация на акаунт