Препарати за съдомиялна - 13

• 36 846
  • 555
  •   2
Отговори
# 555
  • Paris, France
Таблетките и аз ги режа с ножа, но не съм се сетила да ги слагам една върху друга. Едновремешните и с ръка се чупеха, а и някои имаха резка по средата, примерно Calgonit. Сегашните са като бетон. Слагам върху суха, пластмасова дъска и режа със сатър или chef's knife. Понякога средната част става на прах. Изсипвам го На дъното на миялната и готово.

Сушенето не зависи само от гланца. Зависи и от машината, с колко гореща вода се мие и колко е дълъг цикъла на сушене. Зависи и от материала на съдовете, дали имат обърнати ръбове, където да се събира вода, как са подредени и има ли достатъчно място между тях.

Моята миялна суши по добре на еко програма 50° С 45 минутен цикъл на сушене, отколкото на 70° интензивна с 30 минути сушене. На едночасовата 65° не суши никак добре, което е нормално за 12 или 15 минути сушене.

Мене сушенето не ме бърка. Отварям широко вратата вечер, като свърши цикъла и до сутринта са сухи съдовете. Пластмасата и гумата, която трябва да е идеално суха - разни чаркове на роботи, силиконови уплътнения на тенджери, ножа на робота, вътрешността на нож за чопър и капака му, дупката на силиконови лопатки, в които се пъха дръжката ги слагам на парното като имаме парно и така до час са идеално сухи. Като има слънце ги изнасям на балкона ако ще ми трябват скоро. Дълбоките тенджери ги килвам настрана за да изтече водата от ръба. Ако има вода в хлътнало дъно, изливам в умивалника ако е много или минавам с парцал.

Като ми трябва някакъв съд спешно,просто го посещавам добре със суха, чиста кухненска кърпа и готово.

Само със Fairy platinum plus в комбинация с Finish гланц са ми идеално сухи повечето неща, обаче FP+ не са ОК за непрекъснато миене, особено в малка машинка.

Между 45см и 60см съдомиялна няма огромна разлика. 2, 3, 4 и 6 комплектовите са друга бира и си им трябва по-малко препарат в повечето случаи.

Off - всяка съдомиялна, малка, не сушаща добре, шумна, бавна, е мнооооооооого по-добре от никаква.

Общи условия

Активация на акаунт