Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 270
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз не искам вече да имам цикъл, добре ми е без, Леми;)
Аз пия колкото мерителната лъжичка в кутията, но нямам представа каква е дозата🙈 пия го от 22.12.2023

# 316
Абе радвай се, че после е по-зле 😉
Ами значи добре е, щом за няма и месец ти е подействал.
Сега погледнах линка ти, една мерителна лъжичка е 600 мг, значи горе-долу колкото моят ще дойде, той е 500.

# 317
  • София
То аз не знам даже дали е цикъл това, много слабо и розовко😋😀
Някой друг има ли е такива цикли в премено?

Аз сега спрях инозитола да не би нещо да си омотах хормоните с него 🧐

# 318
Привет!
Някак си съм пропуснала новата тема.

Включвам се с въпрос - към всички екстри от последната година имам ново 20 - от около три седмици имам болка в едната гърда, днес бях на мамолог и откри фиброаденом - 7мм. Бях при д-р Младенов. Почти нищо не ми обясни, освен да ида след 3 месеца на контрола да видим дали расте. При въпроса дали е сигурно, че това е доброкачествено образувание, каза - ако не вярвате на преценката ми, елате утре да режем.
Та въпросите ми всъщност са два - искам да отида за второ мнение. Можете ли да ме насочите към добър мамолог? И другият въпрос е - какво да очаквам? Ако е доброкачествено, може ли да се промени, мога ли да направя нещо, за да изчезне, въобще всякаква информация ще ми е от полза.
Покрай пременото вече съм половин доктор, явно сега и на тази тема ще се образовам....

# 319
Да знаеш, че има и тема за фиброаденомите.

# 320
И другият въпрос е - какво да очаквам? Ако е доброкачествено, може ли да се промени, мога ли да направя нещо, за да изчезне, въобще всякаква информация ще ми е от полза.
Аз лично следя два фиброаденома от около 10 години, няма промяна и при тази картина премахване не е опция нито за мен, нито за мамолога, при който ходя. Перименопаузата и менопаузата не са рисков период за този тип образувания, те са хормонално обусловени и обикновено се появяват в периоди на висока хормонална активност (бременност, раждане, кърмене, млада възраст), при намалена до никаква дейност на жлезите може даже и да се свият леко. Не изчезват.

# 321
Не изчезват. Пишете във форума за фиброаденомите.

# 322
Ох, и аз не съм видяла, че има  нова тема или има бъг и не ми дава новите съобщения. При мен пак се почна историята с мацондренето. Пет пъти бях на гинеколог от юни и повече не ми се занимава. Мацондренето е едва забележимо, но се проточва по над 2 седмици. Някакъв съвет?
GABRIELА АТАNASOVA аз след 5 годишно миене с Гинексид без да ми прави проблеми като започна пременото имах същите симптоми. Гинеколожката ми изписа нов интимен гел. Имам чувството, че от него нещата се оправиха. Довечера ще му видя марката!

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 17:21 от mimi.7299

# 323
Вчера бях на гинеколог. За оскъдно червено зацапване. Казаха киста на яйчника.

# 324
При мен обстойно е прегледано всичко, цитонамазки, хормони, всевъзвожни тестове за плазми, херпеси и пр. Уж нищо не открива! Ако отида пак ще ми каже примолут или децинон!

# 325
  • Бургас
Мими, с вит.С, калций фосфо с или някой от кръвоспиращите чайове не се ли влие?

# 326
При мен обстойно е прегледано всичко, цитонамазки, хормони, всевъзвожни тестове за плазми, херпеси и пр. Уж нищо не открива! Ако отида пак ще ми каже примолут или децинон!
А второ мнение ? Един гледа добре на ехограф, друг хвърля боб...

# 327
И на второ мнение ходих, два пъти! Simple Smile
Галка, нищо не пия, то даже и превръзка не ми трябва. Леки жилчици червени при забърсване. Имам и миома 2-3  см, която не е нараснала от 2019.
GABRIELА АТАNASOVA Ето го интимния гел, който ме спаси от сухотата!

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 20:08 от mimi.7299

# 328
Мими, аз имах от време на време леки, червени жилчици, при все, че вече нямах цикъл. Причина за тях така и не можаха да открият. Изчезнаха ми преди година, когато минах на диета, за да сваля няколко излишни кг.

# 329
  • Бургас
На мен от полипа в началото ми се появяваха така, а после се увеличи и стана прецапване.Сега пак забелязвам, че започна да се появява по време на овулацията/има ли я, няма ли я не знам/.Освен пак да започвам да образувам полип, аман вече.

Общи условия

Активация на акаунт