Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 065
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Но основното - да се лиша от вечеря, си го запазвам.
И при мен това работи, с времето се свиква и не ми липсва. Сладко и тесто за мое щастие не обичам!

# 361
Нямам намерение да споря, но не съм съгласна да се слага всичко и всички под един знаменател - щом си дебел, значи задължително се тъпчеш.

# 362
Нямам намерение да споря, но не съм съгласна да се слага всичко и всички под един знаменател - щом си дебел, значи задължително се тъпчеш.
Е, то ясно...има заболявания, наследствена обремененост и т.н.

# 363
  • Бургас
И аз не съм съгласна.Има хора ядат колкото искат и нищо не качват, има такива, които трябва да са постоянно около минимума.

При положение, че ти се отваря апетита е трудно да се контролираш.Нали виждам себе си.Аз обичам да ям, но не злоупотребявам.Отслабвам само с глад и дефицит.За нула време връщам.И така съм цял живот.В моменти на безапетитие успявам да спазвам рестрикции по продължително време. И знам защо съм така-от малка ми е увреден метаболизма, обичам  храната и е трябвало да ме ограничават, а не да ми се радват как си хапвам и да ми дават още.От момиче се ограничавам, била слаба, колкото искам, но винаги с цената на гладуване, а не от само себе си.От 6-7 години  съм с 10-12 кг над това, което искам и едва успявам да удържам положението, не че не искам, и не че ми липсва дисциплина и знание, а просто този апетит.

# 364
За жалост гладът не е решение и ти сама казваш,че въпреки него имаш излишни килограми.С времето ще става още по-зле,защото метаболизма ти съвсем ще се прецака.И не само той-изтощават се органите,появяват се дефицити(ако още ги няма)и от там още хубавини.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 18:00 от dt

# 365
От една дума стана... майката си е*ало..
.За да има проблем с кг,има проблем със метаболизъм,инсулини,хормони и тн ....
Ама как само извъртате нещата

# 366
  • тук и там
Кажете нещо за горещи вълни.Аз вече съм на мнението ,че това хранителните добавки никаква работа не вършат-те и за това ги продават без рецепта. И за да не кажете,че си приказвам, сега изреждам какво съм пила за горещи вълни-Мака, Вечерна иглика, Лейди хармония,Агнес,  Ремифемин, Донг Куай, hormone hormony-това на Хепи Мамут, имат доста реклами във Фейса, Феминор Дуо..Има сигурно и още, за които просто не се сещам. В къщи има сигурно 100 шишенца с хранителни добавки, но не мога да кажа и една,която да действа или да съм усетила някаква  значителна промяна..За колагена,броколи на таблетки , водорасли и т.н да не отвярям дума-пак маса пари, за файда не мога да твърдя че има някаква Rolling Eyes
Нямам много вълни , но достатъчно за да се чувствам некомфортно. Потя се най-вече на врата, и  вечер по 20 пъти се отвивам и завивам.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 18:58 от Кайсия

# 367
Четох скорошно изследване, че има ползи от редовно плуване в хладка вода. Сиреч вероятно би вършил работа всеки спортен (не топъл минерален) басейн. Може би ако симптомите са вечер, има смисъл тогава да се ходи. Близкият до нас например работи до 22 часа.

# 368
За гв се препоръчва глад....
Аз все още нямам, но като ме залеят, ще пробвам с глад.
Хем ще имам и бонус свалени кг.

# 369
  • Бургас
За жалост гладът не е решение и ти сама казваш,че въпреки него имаш излишни килограми.С времето ще става още по-зле,защото метаболизма ти съвсем ще се прецака.И не само той-изтощават се органите,появяват се дефицити(ако още ги няма)и от там още хубавини.

Да, аз затова вече не гладувам, с тия гладувания си развалих жлезата, просто се храня нормално нито малко, нито много. Иначе методите ми са ограничавам вечерята или правя разтоварващи дни с еднотипна храна.Но напоследък ми е много трудно, имам апетит и това е.Спортувам и тялото ми е стегнато, но се чувствам дебела.

# 370
Сега намерих това за горещи вълни.
Sanguinaria Canadensis
хомеопатично. има го в
https://www.benu.bg/sanguinaria-canadensis-15-ch
но трябва хомеопат да каже по колко, и кога, и как.

# 371
  • София
Сега намерих това за горещи вълни.
Sanguinaria Canadensis
хомеопатично. има го в
https://www.benu.bg/sanguinaria-canadensis-15-ch
но трябва хомеопат да каже по колко, и кога, и как.
Аз намерих това, но ми се струва малко. По принцип знам че това разреждане 15 е за хронични заболявания.

# 372
  • тук и там
Благодаря! Само хомеопатия не съм опитвала. Ще пробвам и това..

# 373
Благодаря! Само хомеопатия не съм опитвала. Ще пробвам и това..
Да ти кажа не си губи времето и парите...

# 374
Кайсия , и аз се чувствам точно като теб.
Онзи ден ми попадна статия за салвия-та и веднага се сдобих за да си правя чай. Е, много ми е гаден, едва го преглъщам.Правих 1 път само...май ще се опитам да се понасиля да видим дали пък няма да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт