Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 172
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Една Такава, каква ти е дозата на Утрогестана?

# 136
Дозата би трябвало да е сутрин и вечер, обаче тъй като 21 дни пих примолут 3*1, миналия месец още 10 дни 2*1 , се надявам да съм понаваксала и го започвам по 1 вечер. ако има проблем, ще го увелича на сутрин и вечер. Уточнявам, че ми беше изписан Примолут само за 21 дни, но тъй като не ми се реши проблема изцяло си го самоназначих , както и гела.

# 137
Здравейте!
Скоро ще стана на 50, а от февруари нямам цикъл.
От жените съм , които приемат промените като норма. Живея си живота като през младостта, спортна съм, не обръщам внимание на промените, които разбира се са налични.
Скоро обаче докторът каза, че имам удебелена маточна лигавица, което предвид липсата на цикъл е нормално, но имам фуликул. Препоръча див ям и ако не дойде нещо като цикъл, какво следва? Каза, че може да се наложи кюртаж. Не съм имала никакви дори зацапвания през тези 10 месеца.

# 138
Според мен АГ може да прецини обективното ви състояние. Евентуално може да ви се наложи кюретаж/в краен случай/, което не е страшна интервенция. Следва регулилане на хормони/ако се налага по преценка на АГ/. Изследване на хормони, и евентуално прогестерон,  който да подсили отделяне на яйцеклетка, но това лекар го решава.Flowers Hibiscus

# 139
Дивият ям като алтернатива на прогестерона ли?

# 140
Момичета, пожелавам на всички Ви светли, уютни и благословени празници! Нека Божията благословия се изсипва над Вас и Вашите семейства! Амин!

# 141
Момичета, и аз съм изпуснала новата тема и набързо прегледах сегя. Понеже в началото пишете за цялостен подход и преглед попаднах на интересна инициатива от болница Надежда. Влезте в сайта и изгледайте подкаста за менопауза на др. Стаменов, малко е дълъг, даже доста, но с две думи това което планират е консултация с 6 специалиста - аг, ендокринолог, мамолог и т.н. и 2 проследяващи прегледа в рамките на месец. На сайта всичко си пише, стори ми се добра идеята за общ подход, цената е 300лв., което реално ако ги дадеш за всички 6 прегледа ще дадеш и повече даже. Реших да споделя, не съм тръгнала да се записвам, защото наблегна на ХЗТ, че не трябва да се плашим, а аз като се познавам, ако ми предпишат сигурно няма да взимам. 
Аз се дразня на моето АГ, което нищо не ми изписа за изследвания да се видят хормоните как са и в каква фаза съм, Цитонамазка и микробиология и това е. Ако някой може да ми препоръча АГ в София ще съм благодарна. Аз засега съм със скъсен цикъл, зацапване 3 дни преди цикъл, намалена продължителност, безсъние, горещи вълни рядко, мозъчна мъгла по-честичко...но нищо не взимам и нищо не съм изследвала както казах.

# 142
Здравейте,  момичета. Преди месец навърших 43 г., а този месец цикълът ми закъснява. Леко ме обзема ужас, защото още нямам деца, а имам надежда. При последните ми изследвания пролактинът беше висок (така и не знам от какво-ньмам проблем с ЩЗ, нито пролактином). Свалих го с Достинекс,  а сега се чудя дали това лечение може да е повлияло на МЦ?
Някой може ли да препоръча добър АГ специалист , който да третира такива проблеми?
Моята гинеколожка вай ме смята за отписана, даже и Достинекса ми го предписа ендокриноложката.

# 143
Здравейте! Да ми е честит новия цикъл и с него лепнах яко к@вид. Сега не мога да пия аспирин протект или друго за разреждане на кръвта, а напротив пия за съсирване. Не ми стига хормоналната каша до сега, Ами сега направо не знам какво да очаквам. При първата ми среща с к@вид започнаха проблеми с щитовидната, отслабване на костите, чернодробни показатели и куп други .

# 144
Една Такава, бързо и леко да минава! Как си? Аз два пъти съм го карала. Не съм забелязала да ми се е отразило по някакъв начин.

# 145
Благодаря! На мен ми е трети път. Първият беше в болница, изключително тежко. Сега е като тежък грип. Но се чувствам много странно, странни болки в главата, парене в гърдите и отмалялост на сърцето с много висок пулс няколко дни.
Искам да ви питам, има ли отношение изследване на пролактин с приема на утрогестан. Ендокринолога ми каза да го изследваме, за да видим дали той е причина за тези кръвоизливи. Обаче трябвало да не пия утрогестан и тогава. Дори ФСХ не било достоверно щом съм пиела хормони?!

# 146
  • Бургас
Пиши ако разбереш нещо - и мен ендокриноложката ми спомена и ме накара да си направя извън и по време на цикъл и се оказа, че извън е висок,  през МЦ влиза в нормата, но така и не разбрах какъв е смисълът.Единствено, май, че има връзка с естрогена.

# 147
Пиши ако разбереш нещо - и мен ендокриноложката ми спомена и ме накара да си направя извън и по време на цикъл и се оказа, че извън е висок,  през МЦ влиза в нормата, но така и не разбрах какъв е смисълът.Единствено, май, че има връзка с естрогена.
Аз така зная, когато пролактина е висок, висок е и естрогена.

# 148
На кой ден от цикъла да пусна този пролактин? Също забелязвам, че от едната гърда имам секрет , като кърма, при натискане на зърното. Много ме притесни това. Според вас каква е причината?

# 149
  • Бургас
Пусках около  3ти ден заедно с другите, другия съм го тествала многократно извън МЦ, произволни дни.

Ако имаш секрет май означава пролактином. Много ли извън нормите ти е пролактина, а главоболие?

При мен няма такива симптоми и не са ме пращали на ЯМР за пролактином.Самия пролактин, не ми е драстично висок.Тази година не съм го изследвала.Надявам се да се е успокоил, преди имах много стрес, сега нямам.

Общи условия

Активация на акаунт