Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 266
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Не , аз го пия от 1месец и малко, а проблемите са от 4-5 месеца. Аз когато ми тече най много и не го пих зареди биотина в него. Защото засилвал кървенето.

Това не го знаех, може би това е причината да ми действа по този начин.И един от предишните имаше много други добавки.

# 121
Момичета, искам наистина много да ви благодаря за отделеното време, съпричастноста ви и съветите. ''Една Такава'' благодаря ти за препоръката за феретаб. Днес го купих и го почвам и него. Ходих до личната, тя ми каза да пробвам различни железни  препарати , даже и рецепта не написа/май е време за смяна/. Дано да успея да кача нивата малко на този хемоглобин в домашни условия малко да ми просветне и след това явно ще търся други лекари за лечение. Благодаря ви оше веднъж за подкрепата:)

Възможно е да имаш мутация на усвояване на фолиева киселина , един от признаците е необяснима анемия. Но няма начин да разбереш без да се направят генетични изследвания. При мен се оказа това , правих изследвания по съвсем друг повод. Състоянието ми се подобри с прием на фолиева киселина в много и висока доза, а не с прием на препарти за желязо. Но специално за този тип лечение трябва да има медицинско показание.

https://herbamedicabg.com/mthfr-genna-mutatsiya-koyato-mozhe-da- … eto-na-vitamin-v9

# 122
Дали някой има идея защо винаги преди цикъл ми се "секва" кръста. Така е вече повече от половин година .😡😡😡 Всеки месец едно и също.. Защо не се случва през другото време? Едва ходя,баси.....

# 123
  • на Мелмак
Привет, девойки 🙂
Тази седмица бях на гинеколог, много хубава матка съм имала Grinning
Изписа ми Фемарел за нередовния цикъл, да видим до края на Януари как ще е.
Свалила съм 4-5кг. Искам още толкова. Да видим.

# 124
И аз искам 4, но не ми се получава. И да внимавам с яденето, и да не внимавам - все си стоя на едни кг. Даже коремният вирус, който изкарах, не помогна Simple Smile
Последните 2-3 години забелязвам, че положението е по-запечено. Преди сигурно веднъж в седмицата "се разстройвах" Simple Smile Според мен това ми е от пременото.

# 125
Аз съм трупнала малко около задник и баджаци. Трябва да се самонакажа. Но циците така са екстра.

# 126
  • на Мелмак
Мари, изглеждаш прекрасно Simple Smile
И си гледай сисите Wink

# 127
  • Бургас
Дали някой има идея защо винаги преди цикъл ми се "секва" кръста. Така е вече повече от половин година .😡😡😡 Всеки месец едно и също.. Защо не се случва през другото време? Едва ходя,баси.....

И аз забелязвам нещо подобно-кръста ми отслабва, като много уморен и претоварен.Ако имаш възможност ходи на боуен, особено преди цикъл.

# 128
Привет, девойки 🙂
Тази седмица бях на гинеколог, много хубава матка съм имала Grinning
Изписа ми Фемарел за нередовния цикъл, да видим до края на Януари как ще е.
Свалила съм 4-5кг. Искам още толкова. Да видим.

Споделяй тайната за кг-те 😜

И аз съм трупнала малко на дупИ и в горната част на бедрата.

# 129
Здравейте, включвам се и аз в темата.
От години проблеми с миоми и кисти в гърдите. Отлагам операция за миомите от 2-3г. Иначе на 47г. Миналата година първи признаци - от 12м, 5 без цикъл.
Тази година е по- чест, но никаква цикличност, а последния месец съм доста притеснена.
Появи се с близо 15 дни по-късно ( да ми отмени час при гинеколог в друг град). Беше оскъден, но не спря напълно, а продължи зацапване. И днес на 19- ти ден по- късно пак съм в цикъл.
Дано след него няма продължение, че поне цитонамазка и преглед да мина, било и в нашия град.

# 130
Една такава, какво стана с твоя цикъл?

Моят цикъл преминал в зацапване продължи 11 дни. И веднага на другия ден започна секрет като за овулация. Worried. Още не са ме заболели гърдите, чакам всеки момент, даже закъсняват, бяха почнали да ме болят от 11-12 ден. Омръзнало ми е и от болезнения ми цикъл.
Отглеждам си шкембенце във втората половина на цикъла, а съм много слаба. Онзи ден се разхождам вкъщи и казвам на детето да види какви плочки имам на корема, като съм го глътнала, а то ми вика- какви плочки, ти имаш шкембе, мамо! Sweat Smile Подува се като балон.

# 131

Ха, вече съм с два дни закъснение, дори с Фемостон. Днес не мога да стана от кръст, а снощи бях на йога даже. Всъщност до снощи всичко ми беше супер. Вървя превита на две и се държа, а мъж ми, цикъл ли те сви. Сега като го прочетох...върнах лентата назад. И миналият месец, тоест цикъл, пак ме сряза кръста. Не е точно кръста, а под него, на нивото на хълбука. Не ми беше минало през ума, че може и да е от пременото. Чувствам се като баба.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 19:31 от GVH

# 132
Ами какво да ви кажа момичета, поне от две години си карам с хемоглобин около 85, желязо и феритинин на дъното. Що сокове бяха, цвекло всеки ден, някакви водорасли за желязо,  Пробвах сигурно всичкото възможно желязо от аптечната мрежа. И най голямата ми стойност беше 90. За съжаление от таблетките започват едни силни болки в корема и даже повръщам.
 Ходих при хематолог, който ми изписа желязо венозно 250 лв струваше вливката. Вдигна се и след 20 дни пак стигнах дъното. Все едно вода в пясък. Свикнах да ходя като парцал, ама последните дни направо въздух не можех да си поема и затова си пуснах контролно изследването. Започвам да си мисля че има някаква друга причина за неусвояване на това желязо. Няма да е само от цикъла. Правих уж много изследвания, за какво ли не, ама нищо не показаха. Явно пропускам нещо . От Варна съм, да не ми се обиди някой ама тука лекарите са тотал щета. Ще пробвам с д-р Савчева да направя консултация. Трябва все отнякъде да излезе причината. Благодаря ви за насоките, много са ценни за мен.Heart
А тест за носителство на таласемия?

# 133
Една такава, какво стана с твоя цикъл?

Моят цикъл преминал в зацапване продължи 11 дни. И веднага на другия ден започна секрет като за овулация. Worried. Още не са ме заболели гърдите, чакам всеки момент, даже закъсняват, бяха почнали да ме болят от 11-12 ден. Омръзнало ми е и от болезнения ми цикъл.
Отглеждам си шкембенце във втората половина на цикъла, а съм много слаба. Онзи ден се разхождам вкъщи и казвам на детето да види какви плочки имам на корема, като съм го глътнала, а то ми вика- какви плочки, ти имаш шкембе, мамо! Sweat Smile Подува се като балон.
Днес ми е 13 ден. До осмия ми се влачи, като от 5тия мажа Прогестогел. Знам, че се мажи от 14-15, но не ми спира цикъла и това е начина да го намаля и да спре. От днес съм на утрогестан до 24 ден. Както писах по назад естрогена ми е в норми, дори на долна граница обаче явно прогестерона ми е нисък затова смятам и този месец да по наваксам.
Корем имам такъв, че ме питаха да не съм бременна. От както пия хормоните 3 месеца съм качила 5-6 килограма.
Ходя с колан на кръста, но не съм си мислила че е от цикъла. Никога не ме е боляло преди. Почна от миналата година и мисля, че е основно през зимата. Мойто май си е от друго.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 21:55 от Една Такава 737236

# 134
  • на Мелмак
За свалените килограми, момичета - по-малко храна, като количество, без да се лишавам от определени групи и движение. И търпение, те се движат мноого бавно надолу в тази възраст, а и не е добре за бръчките Wink

Общи условия

Активация на акаунт