Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 881
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
За да си пуснете хормоните,  трябва да има реално цикъл и да са на 3ти ден. Така ми каза на мен Делчева и с Примулут се надявам да го предизвикаме. И аз като Вас съм с висок пролактин-причина неясна, не е пролактином, поне така показва ЯМР, и периодично пия Достинекс от 2 години .

Да, това исках да разбера, дали е наложително да го предизвикам!
Благодаря сърдечно 🙏

# 166
Здравейте, на 42 години съм и реших да пробвам  да пия масло от вечерна Иглика. Прави ли се почивка на някакви периоди или се пие постоянно?

# 167
Страх ме е да го пия това МВИ и това е. Реших да пия Витекс. Днес ми е 6ти ден от както пия. Тези от вас , които го пият кой точно пият. Аз взех АГНЕС - той е екстракт и е 3мг. , а в другите таблетки е билка 400мг. Кое е по-добро и кое ви е помогнало? Първите два дни ми стана лошо от него , повръщаше ми се направо. Дано не си въобразявам, но мисля , че е от него.

# 168
А защо ви е страх да пиете МВИ?

# 169
Защото е фитоестроген. Уж целта е да чистим излишния естроген, не да добавяме. Една мацка се беше оплакала, че след 2 години без цикъл и месец прием на мви, цикъла и дошъл. Въобще не ми е много ясно как ще ми подейства с тези кръвоизливи и ме е страх.
Ще попитам (не си спомням дали ви попитах) някоя дали е пилаТОПОГИН? ТОВА Е МЕДИКАМЕНТ ЗА МЕДИКАМЕНТОЗЕН АБОРТ КОГАТО ЦИКЪЛА МИ НЕ СПИРАШЕ НЕЗНАЙНО ЗАЩО МИ ГО ИЗПИСАХА НЕГО И СЛЕД НЕГО ПОЛУЧИХ ПЪРВИЯ СИ КРЪВОИЗЛИВ .ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ТРИ МЕСЕЦА ДА ИМАМ КРЪВОИЗЛИВИ ТОЧНО ЗАРАДИ НЕГО ИЛИ ПЪК Е ОТ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ КОИТО МИ ИЗПИСАХА ДВА ПЪТИ ПО ЕДНО .ОПИТВАМ СЕ ДА СИ СПОМНЯ КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ДА ПОЛУЧА ТЕЗИ КРЪВОИЗЛИВИ.

# 170
Защото е фитоестроген. Уж целта е да чистим излишния естроген, не да добавяме. Една мацка се беше оплакала, че след 2 години без цикъл и месец прием на мви, цикъла и дошъл. Въобще не ми е много ясно как ще ми подейства с тези кръвоизливи и ме е страх.
Ще попитам (не си спомням дали ви попитах) някоя дали е пилаТОПОГИН? ТОВА Е МЕДИКАМЕНТ ЗА МЕДИКАМЕНТОЗЕН АБОРТ КОГАТО ЦИКЪЛА МИ НЕ СПИРАШЕ НЕЗНАЙНО ЗАЩО МИ ГО ИЗПИСАХА НЕГО И СЛЕД НЕГО ПОЛУЧИХ ПЪРВИЯ СИ КРЪВОИЗЛИВ .ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ТРИ МЕСЕЦА ДА ИМАМ КРЪВОИЗЛИВИ ТОЧНО ЗАРАДИ НЕГО ИЛИ ПЪК Е ОТ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ КОИТО МИ ИЗПИСАХА ДВА ПЪТИ ПО ЕДНО .ОПИТВАМ СЕ ДА СИ СПОМНЯ КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ДА ПОЛУЧА ТЕЗИ КРЪВОИЗЛИВИ.

Тези добавки не помагат ли на хормоните да са в баланс? Аз пък пия ЛХ, с което доста ми оправи цикъла до скоро. От септември след почивка в чужбина се размърдаха хормините и вече нищо не помага явно. Иначе на мен точно за кръвоизливи ми помагаше.

# 171
Аз съм пила Топогин , изписаха ми го, за да ми спрат кръвоизливите, но изобщо не ми помогна. На моя приятелка й го изписаха заради дълъг неспиращ цикъл-спря й след няколко дни, тоест при нея подейства, но цикълът й не е обилен. Преди Топогина не си ли имала кръвоизливи изобщо?

# 172
Аз пък пия ЛХ, с което доста ми оправи цикъла до скоро.
Какво е ЛХ?

# 173
Здравейте и от мен, на 46 год съм, и това лято за първи път имах по-сериозно отклонение в цъкъла - нещо подобно на зацапване, което продължи повече от 40 дни. Четох във вашата тема, че се среща често, успокоих се, и не отидох на лекар. Осъзнах, че няма по какъв начин да ми помогнат освен с абразио, а понеже 2 пъти съм минала през това заради неуспешни бременности, реших да си го спестя. В такива критични здравословни моменти аз прибяхвам винаги до лечебно гладуване. Освен кървенето имах и други симптоми - нелечими екземи, упорита кандидоза вследствие продължително антибиотично лечение за ковид и тнт. Направих 14 дни плодово-чаен режим на Лидия Ковачева. Кървенето ми спря още на петия ден! Т.е от този симптом се отървах сравнително най-бързо. Оттогава не съм имала отклонения в цикъла, но въпреки това искам да си въведа един разтоварващ от храна ден в седмицата, а през ,лятото да направя още едно гладуване..

Хранителни добавки приемам от известно време. Без да спазвам някаква специална схема, пия каквото се сетя - Омега 3-6-9 - мисля, че вътре има масло от вечерна иглика, което коментирате; комбинирани витамини "Коса, Кожа, Нокти". Не знам дали ми помагат, отделно съм си направила маска против косопад с корен от репей и хрян, която нанасям веднъж седмично. Пия Магнезий под различни форми. От няколко месеца не ползвам боя, а само билки за боядисване на косата; опитвам се да огранича всякаква химия също и в бита.  Надявам се тази година да успея да се мотивирам и за спорт най-накрая:))

Бих искала да ви споделя, че за анемия, най-бъзо помага пчелен прашец. Наскоро откриха при майка ми, и четох доста по темата.

//

Ауу, ужасяващи неща споделяте, момичета.. Топогин не знам какво е, но ми напомня на един случай с мен преди време - по подобен начин ме лекуваха за лека форма на алергия- т.е като с лекарства потискат симптомите.., е, след спиране на лекарствата получих още по-силна реакция, почти анафилактичен шок.. Обясниха ми, че в такъв случай щяло да се наложи да ги пия цял живот Flushed... Тогава пак с гладуване се оправих, междувпрочем.. 

Надявам се да не ви прозвучи като агитация, просто споделям опит... Така пише и в книгата на Лидия Ковачева - "Като видиш добро, разкажи го!"

Пожелавам на всички бързо разрешаване на здравословните проблеми, и леко преминаване през този житейски период! Flowers Hibiscus

# 174
Аз пък пия ЛХ, с което доста ми оправи цикъла до скоро.
Какво е ЛХ?
Лейди Хармония

# 175
Аз не смятам,че вечерната иглика е фитоестроген. Иначе нямаше да я изписват при фиброзна мастопатия,която се провокира от излишък на естроген.
https://revita.bg/blog/bilki/iglika

# 176
. Освен кървенето имах и други симптоми - нелечими екземи, упорита кандидоза, .....
но ми напомня на един случай с мен преди време - по подобен начин ме лекуваха за лека форма на алергия- т.е като с лекарства потискат симптомите.., е, след спиране на лекарствата получих още по-силна реакция, почти анафилактичен шок.. Обясниха ми, че в такъв случай щяло да се наложи да ги пия цял живот Flushed... Тогава пак с гладуване се оправих, междувпрочем..  
Може да имате някакви хранителни непоносимости, пропускливи черва, които се облекчават точно с елиминационни диети.

# 177
За много години, момичета!
Много здраве и малко оплаквания Flowers Four Leaf Clover

Леми, точно за теб си мислех днес Grinning
Вчера пак ми попадна това за яденето на моркови със зехтин за елиминиране на излишния естроген. Нали на Рей Пийт беше тази рецепта? Ти беше казвала, че четеш в неговата група. Замислих се по какъв начин точно морковите се използват с тази цел? Кое в тях помага? Бета каротена ли? Ако е така може ли да се замести с добавка Бета каротен?
Нещо споменава ли се там по този въпрос?

# 178
*stella, не съм Lemy, но ще си позволя да ти отговоря за морковите
Не е бетакаротена това което помага, даже напротив, мият (киснат) се след като се настържат, за да се измие точно каротена Simple Smile
Помагат фибрите, които се съдържат в суровия морков.
Настъргва се или се нарязва на слайсове/лентички - по дължина. Това е важно заради самата форма на фибрите които имат дълга структура. Добавя е оцет, сол и малко чист зехтин. А най-добре е да се добави вместо зехтин кокосово масло. Всеки ден по 1 морков поне Wink

# 179
Извинявайте, но как фибрите взаимодействат с естрогена? Има ли обяснение?

Общи условия

Активация на акаунт