Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 318
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Пиенето на хормони за овладяване на кръвоизлив не е ХЗТ при менопауза.

Щом казвате....

# 286
И на мен се случва горе долу по едно и също време в годината,засега по 2 пъти, цикъл да ми закъснее до 30,40 дни, после идва на 20,21 ден. Идвало ми е и два пъти през 15 дни. Ходила съм на лекар-от възрастта😁. Ще стана на 49,нормално е такива аномалии. Докато спре напълни ще има нагоре-надолу.....Аз да ви питам друго-разни там добавки редно ли е да се пият (фитоесърогени) след като е минала година от последен цикъл🤔. Аз смятах,че такива се пият докато цикъл все още се появява....Моя приятелка ги пие,защито "комшийката така казала и била много доволна"🧐😁

Добавки с фитоестрогени знам, че се пият при менопауза. Т.е. минало е премено-то, цикъл окончателно няма, естрогените са ниски.

# 287
Благодаря Ви. Не бях наясно и затова попитах...А и тя си ги е самоназначила и не е критерий да ми отговаря😁

# 288
  • там, където ми харесва
Здравейте, искам да питам някой имал ли е кръвотечения от сорта на пържоли , защото от 23 годишна страдам от малка менструация а сега на 44 става някакъв ужас? Яйчниците ми не функционират , гинеколога не ми говори за никакво лечение и ми се струва странно.

# 289
Какво имате предвид под пържоли?

# 290
Предполагам, че се е включил редактор. И аз не разбрах.

# 291
  • Варна
Мисля, че иска да каже големи парчета лигавица или съсиреци. Не мога да помогна, освен търсете второ, трето мнение.

# 292
  • Бургас
Тези парчета са лигавица, явно е по-увеличена.Но ако наистина са толкова големи си е плашещо.На мен ми е познат р-р дробче Scream

# 293
  • там, където ми харесва
И за дробче да става въпрос продължава прекалено дълго.

# 294
  • София
Здравейте,
И аз вече за тук май-май, макар лекарката ми да твърди, че нямам такива индикации.
Днес си пуснах хормони по предписание на лекарката, 3-ти ден ми e от цикъла и определено съм притеснена от резултатите: LH-17; FSH-5.4; Estradiol-2809 ???? ; Progesteron-2.98
Като цяло оплакванията са ми редовно идване на цикъла, 2 пъти в месеца, доста болки ниско и в гърдите, топли вълни, лесно се паля... преди 2 седмици ми правиха цитонамазка и подробен преглед, всичко е наред като цяло, обзаведена съм в рамките на 8 месеца с 2 малки миоми, но това е единственото ненормално нещо.... Хормоните ме тревожат доста, обаче.... На 42 съм.

# 295
Възможно е да спре изведнъж, да. На моя близка на 43 г. й спря от раз, без да й прескача.

# 296
и аз исках храс-прас ама не се получи. 5 години съм с екстри...

# 297
  • софия-napoli
Ами аз май ще изляза тия от раз дето им спира.Спря ми от раз и вече 6 месеца го няма.Единствената екстра която имам засега ама направо ме побърква е вагиналната сухота.....то сърбежи то парене.Дайте идеи какво да го правя това чудо.Мия се два пъти на ден с пяната Гинексид и мажа след това с вагизан кремче  и да ви кажа има ефект ама само за 4-5 часа.

# 298
  • Бургас
А дали нещо вътрешно няма да помогне за сухотата, например омега3, витамин Е, В витамини, колаген, хапване на кокосово масло, зехтин? Всичко, което помага за кожата.

# 299
Здравейте, мили дами! Тъкмо мислех да се местя в другата тема и взе, че ми дойде цикълът. Напълно нормален, имах и ПМС. Това след 13 месеца без цикъл.  Миналият месец имах само ПМС. Не се притеснявам засега, защото през ноември всичко беше нормално при прегледа и цитонамазката.
При майка ми цикълът е спрял изведнъж, на 52 години. При мен почти същото положение, отново на 52 години, а сега на 53 с цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт