Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 086
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Галка, ми мен специално ме вика на 4-7 ден с цикъл да мери дебелината на матката и каза няма полип. Вече не знам какво да мисля и да правя! Ти при коя ходиш? Може и на лични?

# 331
  • на Мелмак
Привет,
Да се отчета Simple Smile
Фемарела, който пия май върши работа при мен, въпреки, че не съм редовна с него. Няма ги вълните и цикъла не ми дойде на 15 ден, след 40-и, а на 21. При мен ги редуваше, на 40 и след това на 15. Трябваше да ги пия поне 3 месеца по две на ден, аз пия обикновено 1, понякога пропускам. Но резултатът ми харесва и ме стимулира да не ги забравям. Свалените килограми ги задържам. Wink

# 332
Кой точно фемарел пиеш?
Аз и аз бях на мамолог хирург, не ми се говори вече, само това нямах и с това да се занимавам. При мен май пиенето на синтетични прогестини, които се трансформират в естроген си изиграха ролята.За 4 път чувам думата с Р. Разсипаха ме. Слава Богу досега се оказва напразно притесненията ми до сега.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 16:28 от Една Такава 737236

# 333
  • на Мелмак
Фемарел над 40 пия.
Дано се оправят скоро нещата при теб Hug

# 334
Не, по скоро нещо възпалено, или алергия....

# 335
Виждате ли разлика и каква между вечерната иглика и витекс? Пия иглика сега и добре ми се отразява, на приятелка пък аптекарка й е казала, че от нея се пълнее и й е дала фемикур, т.е. витекс.

# 336
Аз да се оплача. Бяха ми спряли топлите вълни и от известно време се появиха отново. Нощем е ужас. Спя на около 17 градуса с къс ръкав и пак ми е жега...след това пък ме втриса. Няма нормален сън.

# 337
Това,че се пълнее от Игликата е глупост

# 338
Това,че се пълнее от Игликата е глупост

За мен е притеснително, и че фармацевт изписва добавки. Макар и растителни, влияят върху различни хормони и биха могли да се разбъркат нивата им. Аз бих се консултирала с лекар, и то след изследвания.

# 339
  • offshore & overseas
Фармацевтите не изписват, но те са достатъчно компетентни, за да препоръчат. Което не е същото. Да не говорим, че хранителните добавки неслучайно се продават без рецепта.

# 340
Съгласна съм с това че нещата без рецепта са такива точно защото не се очаква да е нужно лекар да ги назначи.
Не съм обаче особено съгласна с това че фармацевтите са много компетентни относно хранителни добавки, една голяма част не са. И такива изказвания че се пълнеело от една или друга го доказват.
Скрит текст:
На един приятел аптекарка му изтърсила че се пълнеело от витамин Ц, докато му го продавала Grinning Дори не можа да ми стане смешно като ми разказа, той самият още в потрес към този момент.

# 341
Повечето днешни "продавачи" в аптечните вериги са точно това ниво - продавачи, независимо от образователния ценз. Изключително некомпетентни, липсват им елементарни знания за фармакопеята, не са дори наясно кои медикаменти са с рецепта и кои - на свободна продажба.  
Но има и изключително квалифицирани магистър-фармацевти, които понякога могат да ви бъдат по-полезни от лекар. Обикновено те са дългогодишни собственици на единствена аптека. Често правят и екстемпорални лекарствени форми - едно почти забравено умение.

# 342
  • Бургас
Понякога има значение формата на добавките.Възможно е от някои да се пълнее, от други не.Например с В витамините.По принцип преди се пълнееше, а сега с тези по-нови форми забелязвам, че ми се регулира апетита.Също и с омегите.Уж са за регулиране на хормоните, по Зоната ги препоръчват, а едно време рибеното масло се даваше за подсилване.Аз например усещам, че ям повече от Омегите, така, че нищо чудно и ВИ така да действа при някой.

# 343
Повечето днешни "продавачи" в аптечните вериги са точно това ниво - продавачи, независимо от образователния ценз. Изключително некомпетентни, липсват им елементарни знания за фармакопеята, не са дори наясно кои медикаменти са с рецепта и кои - на свободна продажба.  
Но има и изключително квалифицирани магистър-фармацевти, които понякога могат да ви бъдат по-полезни от лекар. Обикновено те са дългогодишни собственици на единствена аптека. Често правят и екстемпорални лекарствени форми - едно почти забравено умение.
Съгласна съм че добър фармацевт е късмет да го срещнеш, може много добро да ти направи. Просто не приемам по подразбиране че насреща си имам такъв, нагледала съм се на обратното по-често и си имам едно на ум. Пък ако ме изненадат приятно, хич няма да се разсърдя.

# 344
Да "плюскаш "като ненормален е едно, да пълнееш от самата добавка е съвсем друго....

Общи условия

Активация на акаунт