Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 036
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
  • тук и там
Те поне са евтини хомеопатичните, но полза и от тях едва ли ще има. Бяха ми спряли вълните за два месеца, абсолютно не знам от какво-нищо не бях променяла нито пък пила нещо ново, после пак ме захванаха.И преди се е случвало да спрат за известно време и после пак да се върнат. Само се събличам и обличам.
Някой беше казал,че на запад изписвали хормони  за да предотвратят остеопороза, риска от сърдечни проблеми и т.н- определено не е вярно. Само в краен случай, и ако симптомите пречат много на качеството на живот на жената.За сега и аз търпя,но както казах-аз и нямам чак толкова много и на често, но определено не е никак приятно.Иначе има жени и от суета и заради вълните минават на ХЗТ, но си има рискове и трябва често проследяване-та ни така, ни иначе..

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 15:38 от Кайсия

# 376
  • Бургас
Понеже ползвам много години хомеопатия ще си позволя да дам съвет.Хомеопатията помага в голяма степен, но не се взима на този принцип симптом-лекарство.Най-вероятно би помогнала за симптома ако го покрива, но идеята е друга и затова е добре да се подбират лекарствата/само едно лекарство към даден момент/  от класически хомеопат.Не лекува всичко, но за някои неща е доста ефективна.

# 377
Галчудо, много точно. В противен случай наистина е загуба на време.

# 378
  • Варна
Аз по въпроса с кг и лениви черва. Пробвали ли сте да се храните по 90-дневната диета? Тези дни това ми препоръчаха. Малко ми е сложно за организиране, та се чудя дали някой е пробвал и е дало ефект?

# 379
2014 год с 90 ДД свалих 8 кг, от 62, станах 54. Сега съм щастлива ако съм под 60, може 59,9 да е, но 6 не искам да виждам!

# 380
  • В полите на Пирин планина
Според мен в 90 дневната диета има твърде много въглехидрати. На мен лично те изобщо не ми действат добре.

# 381
  • София
Сестра ми се поддържа с 90-дневната, по 1-2 пъти годишно я прави и е много доволна. Не съм пробвала да кажа лични впечатления, но при сестра ми прави чудеса.

# 382
На мнението на Lady Brinne съм, твърде много въглехидрати. Преди години, като стана модерна, някои мои познати свалиха доста кила. В момента в който се върнаха към нормалното хранене, върнаха всичко и отгоре.
При всички следващи пъти за започване наново на същата диета, ефекта беше много по-слаб от първия път.

# 383
  • Бургас
След бременността свалих със зелевата супа, но я правих всеки месец в продължение на година-година и половина, правих и японското чудо от време на време.Зелевата супа много ми харесваше като режим, само 1 седмица е, а последните 3-4 дни направо си е вкусна.Слагах си сол и подправки, иначе супата е ужасна без тях.Е, зелето ми се отврати за доста време напред, но бях успяла и аз да стигна 57 кг. Сега ще съм доволна на около 63, че и 65.

# 384
  • на Мелмак
Мисля зоната да започна. Там поне няма изключване на цели хранителни групи. Само не знам как ще свикна да ям толкова често Sunglasses

# 385
На мнението на Lady Brinne съм, твърде много въглехидрати. Преди години, като стана модерна, някои мои познати свалиха доста кила. В момента в който се върнаха към нормалното хранене, върнаха всичко и отгоре.
При всички следващи пъти за започване наново на същата диета, ефекта беше много по-слаб от първия път.
И аз вече не я правя, при мен работи без вечеря. ВХ и сладко и без това почти не ям, защото не ги обичам!

# 386
Аз намалих калориите.Имам кантар, меря какво ям, слагам си храна за работа и вечер ако вечерям съм на салата.Една чаша вино два-три пъти седмично няма да ме гътне.Намалих глутена, махнах сладкото, ако ям сладко в същия ден гледам да имам по-интензивно физическо натоварване.Поне два пъти седмично правя упражнения и малко йога.Не е много реално погледнато, но това е варианта за мен лично.
90-дневната и за мен е много въглехидрати и не е ОК за хора с инсулинова или проблеми с щитовидната.
Аз съм 172 и съм 70 кг.Бях станала 76 и се взех в ръце.Целта ми е 68, но ако стане, стане.В момента и съм изпуснала края и не спазвам много грамажите, но имам проблеми и това ми е последната грижа.

# 387
  • В полите на Пирин планина
Аз съм почитател на Палео и НВВМХ. Най-добре се чувствам на минимум въглехидрати - не качвам, не се подувам. Като се отпусна малко повече с въглехидратите и хайде килата тръгват нагоре. Както съм 65-66 кг., което при моите 160 см височина е приемливо и хайде вече клоня към 70, което си е твърде много.

Минавам на месо, яйца и зеленчук, зрели сирена. Чат-пат черен шоколад. Опитвам се да правя редовно упражнения - по малко дори, петнайсетина минути, но иначе много се обездвижвам с това седене пред компа по цял ден и ме боли кръст, гръб, направо се схващам - гадост. Затова стречинги, йога... разходки.

Фастването също помага за раздвижване на метаболизма. Вечерям към осем и следващото хранене е след 13 часа на другия ден. Но това мога да го правя като почивам. Иначе не издържам. И закусвам варени яйца с гауда или друго твърдо сирене. Simple Smile

# 388
Лейди, мен точно фастването и малкото въглехидрати, а от там и малкото калории, ми скапаха надбъбречните.
Но ти щом се чувстваш добре....имай си едно наум все пак
Аз последните месеци на 3 годишното стриктно нввмх, нямах сила да стана от стола.
Аз със нввмх бях 47-8, сега съм 58, най добре ми е около 50-1-2. Остана ми от режима да не ям тестено и да избягвам глутена. Бях се опитала да го почна отново по едно време, но корема ме върна в правият път.
Сега гледам да балансирам по зоната, но не меря. Но гледам например да имам към въглехидратите задължително протеин. Сутрешната закуска и късният блок преди лягане ми се отразяват чудесно, но не винаги го правя.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 09:29 от Lemy

# 389
  • Бургас
Брои ли се за фаст вечеря към 18ч и закуска към 10ч?Но към 8ч ям един плод и кафе без захар.Сигурно плода прекъсва фаста, ако е фаст изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт