Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 946
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
всички жени под общ знаменател 55?!
В никакъв случай. Всеки сам си преценя според собственото си състояние, знания и предпочитания. А аз съм човек, който се вслушва в препоръките на специалистите (на някои - безпрекословно).

# 496
  • София
Да, аз имам някакъв страх да ми спре. Но като имам предвид последните 2-3 години, май е по-добре да спре накрая. Вълни, тежък ПМС, кръвоизливи и жестоки пристъпи на мигрена.
За нервите въобще да не говорим...

Успех, Мими!

# 497
Ако имах нормален цикъл, нямаше да имам нищо против менопаузата да настъпи по-късно. Не ме е страх от вълни, настроения и т.н, почти всяка жена преминава през това, намирам го за естествен процес.

# 498
Ако имах нормален цикъл, нямаше да имам нищо против менопаузата да настъпи по-късно. Не ме е страх от вълни, настроения и т.н, почти всяка жена преминава през това, намирам го за естествен процес.
И аз, вече го писах..! Но тия аномалии ме изнервят допълнително, не ми стига, че нервите са ми опънати от тия пусти хормони!

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 23:21 от mimi.7299

# 499
всички жени под общ знаменател 55?!
В никакъв случай. Всеки сам си преценя според собственото си състояние, знания и предпочитания. А аз съм човек, който се вслушва в препоръките на специалистите (на някои - безпрекословно).
GeryGG, мисля че се надценяваш. Ти преценя(ва)й колкото щеш, когато дойде момента да ти спре, ще. Нито една хранителна добавка няма да промени този факт. Единствено ХЗТ може.

# 500
Здравейте дами, нова съм в темата, на 41 съм и от 2, 3 години получавам страхотни нощни изпотявания, някой с подобен проблем, дали е перименопауза, боса съм в темата, но ужасно ми нарушава съня това потене. Кои хормони трябва да изследвам, на ендокринолог ли да ходя? И да добавя че цикълът ми намаля от година и нещо доста, но си ми е редовен, благодаря предварително!

# 501
Твърде вероятно е да сте в премено....Аз имам нощни изпотявания в дните около цикъл от 35 годишна(вече съм на 49😁).
При мен обаче е имало проблем и със Щитовидна,така,че ако не е изследвана,вижте и нея🤗

# 502
Днес съм на ендокринолог, за щитовидната жлеза, мацаниците и неспирането каза АГ то може да са от това. Стискайте ми палци...

# 503
  • Бургас
Пиши после Мими, даже и при кой си била.Стискам.

# 504
  • Враца
Здравейте момичета, нещо ме завъртяха разни здравни проблемчета и малко по-големи проблеми, които нямат общо с етапа, в който сме, но ми причиняват стрес.
Дойде ми на 29.01, спря ми нормално на седмия ден. От вчера, три дни след края имам розово течение, което спира и се появява. Днес е малко по-силно и не знам какво да мисля.
Ще търся лекарката да си запиша час, но до тогава търся някакво успокоение.
Благодаря

# 505
Здравейте дами, нова съм в темата, на 41 съм и от 2, 3 години получавам страхотни нощни изпотявания, някой с подобен проблем, дали е перименопауза, боса съм в темата, но ужасно ми нарушава съня това потене. Кои хормони трябва да изследвам, на ендокринолог ли да ходя? И да добавя че цикълът ми намаля от година и нещо доста, но си ми е редовен, благодаря предварително!

Аз съм на 38г. и след като от две-три години имам проблем с цикъла особено пролетта тази година започнаха и такива изпотявания вечер и през нощта плюс липса на цикъл. АГ ми пусна 5 хормона - Естрадиол, прогестерон, ЛХ, пролактин и ФСХ. Ами стойностите ми са като при менопауза плюс висок пролактин. Не го каза в прав текст, но при  АМХ 0,26 вървя натам. Изписа ми Дуфастон за предизвикване на цикъла и с това вълните спряха. При мен основното е, че като забави цикъла после не спира. Но не ми каза директно, че навлизам в менопауза, а че хормоните са разбъркани.

# 506
Много благодаря! И аз имам съмнения за ранна менопауза, при все че в рода ми имам баба и леля с менопауза на 38 и 39. А за въпросните хормони няма направление нали, плащат се?

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 10:21 от Pur_joy

# 507
Много благодаря! И аз имам съмнения за ранна менопауза, при все че в рода ми имам баба и леля с менопауза на 38 и 39. А за въпросните хормони няма направление нали, плащат се?

Платих си само АМХ, който беше 45 лв., останалите са с талон от АГ, като и на нея дадох талон от личният лекар. Моята баба също е била на 37г. като я е хванало, сестра ми към 40 също започна. Явно все пак има някаква наследственост.
АГ ми пусна ПКК, урина и хормоните и не се плаща нищо освен АМХ, който тя искаше да види все пак като ориентир.

# 508
Мими, какво стана с прегледа? Как мина?

# 509
Мими, какво стана с прегледа? Как мина?
Щитовидната на ехо нормална, хормоните в норма. Утре ще й ги нося да ги гледа, но не излизат от референтните граници! Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 06:48 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт