Частни ДГ София - моите впечатления

• 130 947
  • 645
  •   1
Отговори
# 615
Другата седмица тръгва малкия и ще питам, стана ми интересно Peace

# 616
  • Sofia
но си плащате за смяна на памперс  Rolling Eyes Това аз не го разбирам като практика, но явно има някаква причина да ти искат пари,
Това е може би като обезщетение, че се излагат на вредни изпарения.  Laughing

# 617
Здравейте Мами -супер тема !
моля ви ако може да ми дадете информация за детските градини --монтесори  четох много за тях в нета но още не съм ги посетила
Най много ми хареса сайта на камелини - знаете дали всичко е вярно или е поредната реклама! newsm78
поздрави на всички 

# 618
Здравейте Мами -супер тема !
моля ви ако може да ми дадете информация за детските градини --монтесори  четох много за тях в нета но още не съм ги посетила
Най много ми хареса сайта на камелини - знаете дали всичко е вярно или е поредната реклама! newsm78
поздрави на всички 

Във форума вече има специална тема за този тип градини. Ето ти и линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381243.0

Надявам се да съм била полезна. Погледни - там мамите, които се интересуват от този въпрос, са писали доста.  Peace

# 619

Извинявай, но не си права за ЕСПА  Naughty

Всяка група си има стая за игра и стая за спане. На градината е отделено едно крило, както и част от двора.
Това обаче, което на мен не ми хареса там е: Типа деца, които я посещават. Начина на дисциплиниране, директорката...

ами да, всяка група си има стая за игра, но когато са всички деца (няма отсъстващи) играят едно върху друго, защото стаите са безумно малки за над 15 деца... спят само малките, 2-3 годишните в една спалня, заедно, 4 годишните в друга, а за 5 годишните изобщо няма спалня, те не спят.  Заниманията са сутрин от 9, време за игра почти няма, програмата, която се изпраща на родителите не отговаря 100% на действителността. Много са сладкодумни директорите там, но условията са меко казано плачевни: когато вали се подлагат легени и кофи на местата, където капе от тавана. А пък учителките са страхотни: винаги мили и любезни, но ... и страшно преуморени, все пак не е лесно сам човек да се грижи за 20ина дечица, а понякога и повече. 

# 620
За Мила имам доста негативно мнение. Вярно е ,че е от преди 1 година,но като чета нищо не се е променило. Апартамента е малък-2 стаи мисля,когато отведох сина ми там - имаше тоолкова много деца,а бяха само директорката и една госпожа. За мен е пренаселено. До двора се стигаше през стръмни стълби и изровена земя,имаше строеж точно до двора-не вярвам още да е приключил и искат децата да се обслужват сами.От тях само наглеждане. Но за 300 лева-толкова.Това е моето мнение  и наблюдение Peace

# 621
..... и искат децата да се обслужват сами.От тях само наглеждане. Но за 300 лева-толкова.

При нас е за 450лв. тази услуга, но не го обявяват. Дъщеря ми в парка никой не ходи да и помага като пишка и резултата е намокрени гащи точно на кръста... Съответно така си стои с часове, докато отидем да я приберем.
Това което съм разбрала, че идеална градина няма. Нашата не се грижат добре за преобличането и сигурността на децата, но в същото време постигат много добри резултати в обучението. Всеки избира с кои неща може да се примири и да направи компромис.

# 622
За Мила имам доста негативно мнение. Вярно е ,че е от преди 1 година,но като чета нищо не се е променило. Апартамента е малък-2 стаи мисля,когато отведох сина ми там - имаше тоолкова много деца,а бяха само директорката и една госпожа. За мен е пренаселено. До двора се стигаше през стръмни стълби и изровена земя,имаше строеж точно до двора-не вярвам още да е приключил и искат децата да се обслужват сами.От тях само наглеждане. Но за 300 лева-толкова.Това е моето мнение  и наблюдение Peace

Дъщеря ми ходи в Мила от почти една година, пуснах я на годинка и половина. До сега нямам никакви оплаквания и съм страшно доволна от начина по който ги гледат и обучават. Дъщеря ми е истински щастлива и ходи с желание всеки ден. Не е много широко вътре, но двора е пълен с нови и забавни играчки. Децата уважават учителките и имат респект към тях.

# 623
благодаря ПАВЛИНА    и   на всички останали  за споделеното -- спестява много време и емоции  newsm78

# 624
  • Beyond the Frontiers

Градината наистина е сравнително малка. Жените работят на смени. Вечер като взимам малкия са поне 5 в двора. Ходим вече близо година и съм изключително доволна от човешкото отношение.
Това за обслужването сами, не е вярно. В градината има и непроходили бебета. Освен това учат децата на всичко - синът ми беше на 1,6 като тръгна, за 1 месец започна да се храни сам. Бяхме махнали вече памперса и се съобразиха с това ми желание. След едно боледуване се наложи близо месец да е на диета, хората приготвяха отделно храна за него, само след една моя молба и без никакво парично отражение.
Да има неща, които не харесвам, но като цяло мисля, че попаднах на хора с добро отношение към децата и това е най-важното.

# 625
Вчера си говорихме и обсъждахме с моя роднина, и тя с малко детенце, как да се постигне ниска такса и легалицация, ниска такса и големи наети терени, ниска такса и добра храна, ниска такса и грижовен персонал. Няма как да стане.
Затова, ако таксата е по-приемлива, то ще трябва някои от гореизброените неща да отпаднат. Вярвам, че добрата храна е важна, както и персоналът.
Ако си дадем сметка, едно дете на 2-3 години изисква разходи около 250 лв на месец. Е, разбира се, хората гледат по различен начин децата си, всеки според възможностите, но храна и памперси е някъде толкова. Значи, понеже заменяме в случая разходите за памперсите с разходи по комсумативи - ток, вода, наем на помещения, да речем че се изравнява. Трябва да се доплати за персонал и други неща - книжки, хартии, моливи, изграчки, мебели+ заплати на педагозите.
Всички детегледачници, забавачки, парти лклубове и т.н. няма как при цена под 700 лв на месец да бъдат изрядни.
Разбирам, ако се плаща около 800 лв на месец да се изисква всичко да е на високо ниво.
Но хем търсим нещо, което да можем да си позволим, хем искаме и да е качествено, хем и този, който ръководи градината да е наел помещение с наем най-малко 1000Е. Казвам това, не за да оправдавам колегите, а защото си дадох сметка, че това ме чака и мен ако не приемат бебето в ДГ, а аз не подсигуря алтернатива за отглеждането му.

Затова са прави майките - наблюдавайте педагозите /не директорките!/ как се държат с децата и вас, интересувайте се дали храната отговаря на менютата, наблюдавайте и дечицата. Peace Големите разходки, поляни и катерушки подсигурете вие и семействата ви,  с това компромис може да се направи денем.
Мога и да кажа какво прави РИОКОЗ и Пожарната с легализираните детски заведения - просто всеки месец минават, за да си приберат пая.
Има ли морал и отговорност в един ръководител - всичко ще бъде наред!

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 09:18 от Чаено момиче

# 626
  • София
Само за информация-таксата в ,,Ново поколение'' от септември вече ще е 500лв.

Това е за яслена група, за големите казаха 400 лв.
http://novopokolenie.eu/taxi.php

# 627
Мамчета, страхотна тема!
Интересувам се от ЧДГ "Сияние". Намира се в Бояна. Ако някой е ходил или детето му я посещава, ще съм благодарна, ако споделите.   bouquet

А също и за още няколко ЧДГ -
"Чуден свят"
"ЕСПА"
"Слънчогледи"
и
"Слънчице" (видях, че е писано).

# 628
В "Сияние" се обаждах в началото на годината. Говорих с директорката, която ми каза следното: "Миии, елате пък АКО ви харесаме може и да ви вземем"   #Crazy 
Може някоя мама тук да води детето си там и да е хубаво. Но аз се отказах дори и да посетя градината при този отговор  Crossing Arms
За ЕСПА е писано много назад в темата.

# 629
T@LI, благодаря!   bouquet
Някой има ли лични впечатления от градината?

За ЕСПА намерих тема. Благодаря! Остават "Чуден свят" и "Слънчогледи".
Разбира се, най-вероятно ще посетя всички тези градини, но преди това искам да се ориентирам за тях. Благодаря за съдействието!   bouquet

Да се сещате за други добре направени градини, със страхотен персонал и с лиценз? Предпочитам някъде на чист въздух, т.е. във витошките квартали.

Общи условия

Активация на акаунт