Частни ДГ София - моите впечатления

• 130 974
  • 645
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
И аз бих искала повече подробности какво включва цената - Еко къщата. Моля също и за точен адрес на градината.
Относно Бърборани, намира се в Младост 4 до Бизнес парка. Причината да запиша малкия там е единствено че градинате е близо до новия апартамент където се местим Октомври, а гледачката ни напуска края на месеца. Градината е компромисно решение поне докато се установим на новото място, затова ме интересуват и новите попълнения. Таксата в Бърборани е 275 лв./месечно + 6лв./ден за храна. Ако детенцето е болно, парите за храна не се дължат, но месечната такса остава. Групите са две: до 2 год. и над 2 год., като всака група разполага с отделни апартаменти. В нашият случай, групата над 2год. имат един апартамент в който спят и до него се намира втория в който играят и се хранят. В апартамента който е нещо като администрация има една стая с кошарка, в случай че някое детенце се разболее и не мога да го вземат веднага, т.е. нещо като изолатор. Недостатъка е че излизат в една много малка оградена градинка до блока и според мен е крайно недостатъчно за две групи по 10-12 деца.
Поздрави на всички  Hug

# 481
ЕКО центъра се намира в кв. "Малинова долина". На мен ми е адски близо, защото живея в Дървеница. Приемат деца от годинка, което ме устройва. Казаха, че транспорта е безплатен. Имат си стаи за занимания, за хранене и за спане. Групите са разделени по възрасти. Таксата включва: четири хранения на ден + плодове и фрешове  chef, ежедневен английски език, няколко вида спорт, петъчни мероприятия извън градината, медицинска сестра, психолог и стоматолог с профилактични прегледи. С две думи смятам, че моето дете ще се чувства щастливо и спокойно там, обградено с много грижи и любов, което е най-важното за нас! Peace
Поздрави!  bouquet

P.S. Забравих телефоните  Joy 862 45 96, 0895 65 65 66
Споделете и ваши мнения! newsm78

# 482
  • София
vivi7878

- какво е работното време
- колко деца вече посещават центъра и кои са в превес - по-малките или по-големите
- колко възрастови групи има обособени и учителките с педагически опит и образование ли са
- необходими ли са изследвания при постъпване
- по коя система на МОН се работи
- има ли подготвителна група и издава ли се удостоверение за постъпване в училище
- има ли музикални занимания
- кога се очаква да е готов сайтът
- кои видове спорт се включват в таксата
- има психолог, а логопед няма ли
- какви са петъчните мероприятия извън градината - сигурно са за по-големите?

# 483
Момичета, моля да споделите впечатленията си за частна детска ясла Сияние.
Приемат ли деца по всяко време на годината, каква е таксата, има ли транспорт. Но най-вече как се чувстват децата там и добре ли се грижат за тях.

# 484
  • Sofia
vivi7878 Много благодаря за изчерпателната информация  Hug
Само ако може някакъв точен адрес на градината, улица, номер... Малинова долина е доста общо като инфо.
Определено искам да посетя заведението, по описанието ти звучи наистина прекрасно.
Поздрави  Grinning

# 485
Извинявай!!!! Joy Малинова долина, ул. 185 № 14. Улицата е с доста дупки, но да не те отчайва. На къщата има табелка.
Виж я, мисля, че ще ти хареса!!!
До скоро

# 486
Prizma, Здравей!!!
На някои въпроси не мога да ти отговоря, защото не съм се интересувала - например за предучилищна група. Работят от 8 до 18 ч., като може и след това -   заплаща се  допълнително  Simple Smile. Имат музикални занимания, а спорта - танци. Плуването и кънки на лед мисля, че се плащат отделно, но не съм сигурна.  Мероприятията извън градината са за всички деца - театър, ботаническа градина,  еко разходки  Laughing, ходене в детски кътове, за игра с джунгли и други.
Казаха, че има записани деца, но почти всички са на "наша" възраст  - 1.5 - 2г. Звънни и питай за нещата, на които не можах да отговоря newsm10
Надявам се да съм помогнала!
Чао за сега  bouquet

# 487
  • София
Благодаря, vivi7878, за отговора и за подробната информация.
Добър старт за вас!

# 488
moeto dete hodeshe v 4dg ESPA.Mnogo sam razo4arovana.V na4aloto grupite bqha ot po 15 deca .V posledstvie stanaha 20-23.Staite sa mnogo malki i nqmashe vazduh.Okaza se 4e nqma mqsto za spane i decata vse gi mesteha ot leglo na leglo.Dori izvadiha pohodnite legla.V gradinata vinagi mirisheshe na toaletna.Izobshto usloviqta stanaha ujasqvashti.Da ne govorim za direktorkata koqto otdavna e zabravila kak se darji edno 4oveshko sashtestvo.Edinstvenoto hubavo -bqha u4itelkite.Mladi momi4eta,koito rabotiha s neveroqtno jelanie i decata mnogo gi obi4aha.No dokolkoto razbrah ot drugi maiki ot espa pove4eto ot tqh tazi godina sa napusnali.Koeto me navejda na misalta,4e neshtata  tam sa izvan kontrol.

# 489
Здравейте, записах детенце (Зара на 2, 5 години) в Увекинд. Много съм доволна - свикна..поплака си малко, но "каките" я гушкаха, аз си постоях с нея.., но аз това търсех, исках да имам възможността да мога да наблюдавам и съм доволна!

# 490
Моля ви, ако имате преки впечатления, за малко повече информация за "Жирафче". Не мога да открия коректно инфо във форума за тази ЧДГ. В Лозенец е, има двор, но ми се иска да разбера и нещо повече за условията и работата на педагозите там. Благодаря ви.

# 491
Здравейте, аз си записах детето /3г./ в новооткрита детска градина в гр.Костинброд - "Киндерланд-земя на децата". Всичко е ново, въздухът е чист. Таксата е 290лв като не включва транспорта. персонала е много готин.

# 492
ето линк, със актуална информация за детските градини, отговарящи на критериите на МОН: http://www2.minedu.government.bg/adminmon/schools/ClFillFrame.asp
там се работи от добри педагози и по одобрени програми Simple Smile

# 493
Мами, имам нужда от помощ.
Издирвам всички възможни градини и ясли в Люлин и наблизо.
Случаят е спешен и ще ви бъда призната, ако споделите мнението и опита си. Hug  bouquet

# 494
Аз със сигурност мога да Ви посъветвам къде да НЕ записвате детето си на градина в София. Това е ЧДГ "ФОТИ" в Банкя. Със съпругът ми решихме да го запишем там най-вече заради местоположението на детската градина, както и това,че всички ни уверяваха,че се грижат много добре за децата и че екипът от педагози е на ниво. Нищо подобно! За два месеца престой там детето ми смени два антибиотика. Освен,че обстановката е адски мизерна, през най-студените дни на ноември държаха децата на температура от 16 градуса. Най-малките, в което число попадаше и синът ми спяха на креватчета на две нива, като горните не бяха обезопасени с решетка, навсякъде в помещенията има влага, тъй като сградата е много стара. Да не говорим за кухнята, хигиената и т.н. За всичко това разбрахме впоследствие, разбира се. Не знам колко пъти точно и аз, и съпругът ми се опитахме да поговорим с директорката на детскта градина, но тя така и не благоволи да ни удостои с вниманието си. В края на седмицата когато отидох да взема багажа на детето, въпросната госпожа ни посрещна с думите,че не може повече да "обгрижва"синът ни, защото сме поставяли под съмнение нейните педагогически методи на възпитание. Нямам думи за което!!! Смятам да подам жалба към Инспектората по образованието и ХЕИ, тъй като ЧДГ ФОТИ не отговаря на нито едно от техните изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт