Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 854
  • 854
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря, АА!
Мутации си имам доказано. Следейки споделения тук опит, мисля при евентуален положителен тест да запиша час при хематолог тогава.
Поздравления на дамите с добри новини и късмет на всички останали! 🥰☺

# 601
Момичета, закъснява ми с 5 дни. Ноември нали правих стимулация. Правихме опити този месец, но Калчев ми каза, че не съм имала овулация. Възможно ли е да бърка? Не ми се прави тест, за да не се разочаровам, ама ако не дойде до 1-2 Януари ще търся причината…

# 602
Момичета, айде да не си сравняваме родителите.
Едни са зрели и готини хора, други не съвсем и не зависи от нас само, от нас зависи ние да си зреем и ние да сме мега готини. Отношенията родители дете, те са ги положили и не зависи само от нас да ги променим и те трябва да искат.
С майка ми сме близки, много готина е в повечето си страни и много опитва да ме подкрепя, ма не бих казала, че е адекватно винаги. Толкоз може жената. Последните няколко години изобщо не ги коментирам, големи проблеми имах с нея, но да се похваля, че май не съм - сега е мноооого добре пу пу пу.
За дето инвитрото не е естествено и съответно не е от Бога, бих разкала вица за попа дето върнал цели три лодки, които опитали да го спасят при наводнение, но той чакал Бог да го спаси, удавил се, умрял съвсем и хайде в рая. Там среща Бог и малко сърдито изложил очакванията си, а Бог само казал - "човече, 3 лодки ти пратих".
Та, защо смятат, че инвитрото не е Бог, ама ха!! Така де, Бог си знае работата, не ли?

# 603
Допълвам към поста на АА, че с Веселина Иванова може да се консултирате онлайн през Healee.

# 604
Напълно подкрепям казаното от Одри. Зачеването е Божа работа, без значение дали естествено или инвитро.

# 605
Сега виждам поста на Одри. Та ми идва на ум, ако ми кажат че детето ми не би било от бога, защото ще е инвитро, бих отговорила, че аз искам дете от мъжа ми. Joy

# 606
Мутациите се изследват преди старт на опити според мен.
Михайлова и Тончев са ми назначили преднизолон кортико  три дни преди ЕТ и фраксипарин от деня на ембриотрансфер и да не се спира по време на бременността. Даже фраксипарина е и след раждане няколко седмици. Хубаво е да си ги изговорите нещата с хематолог преди положителен тест.

# 607
Допълвам към поста на АА, че с Веселина Иванова може да се консултирате онлайн през Healee.
Намерих и изтеглих приложението. Може ли малко информация за него? Избирам специалиста, плащам чрез карта и след това задавам въпрос, кореспонденцията в това приложение ли се случва?

# 608
Намерих и изтеглих приложението. Може ли малко информация за него? Избирам специалиста, плащам чрез карта и след това задавам въпрос, кореспонденцията в това приложение ли се случва?

Да, имате си чат с лекаря, където си комуникирате. Обикновено има някакви ориентировъчни часове колко бързо ще отговори специалистът. Аз обикновено си описвам случая, пращам всякакви изследвания, които имам, и после чакам отговор.
Хубавото е, че лекарите могат да издават и рецепти през самото приложение, които аптеките приемат без проблем.

# 609
Здравейте момичета 😊
Искрено съм благодарна на  rave, че ме покани да орисам новата темичка. И въпреки че не се задържах дълго в нея, имам честта да ви споделя моята история.
Историята ми започна през ноември миналата година, когато с приятелят ми решихме, че искаме детенце. Време беше след 5-годишна връзка, закупуване на общо жилище и заживяване заедно. А и аз бях на 31 години, той на 30.
Винаги съм имала редовен цикъл, цистит не знам какво е и общо взето мислех, че всичко ми е перфектно.
Отидох на профилактичен годишен гинекологичен преглед все пак. Като предварително искам да кажа, че не искам да коментирам компетентността на някои лекари във Варна и имена няма да цитирам. Оттам ме застреляха с диагноза "смъкната и обърната матка" . Започна се ходене по лекари, изследвания. Слава богу, оказа се грешна диагноза. Но пък излезе висок пролактин, сравнително висок тсх 2.85, съмнения за Хашимото. И  тези диагнози отхвърлихме след още изследвания.
Междувременно през януари сме работили активно и февруари се оказах бременна, но за кратко. Беше биохимична бременност, последва спонтанен аборт и го преживях сравнително тежко. Обвинявах се, поставях си най-различни диагнози. От вас научих за тромбофилия, недостиг на витамини и не спирах да ви питам, когато имам въпроси. Благодаря ти АА за изчерпателните и компетентни отговори, които ми вдъхнаха сила. Ти заслужаваш едно чудо догодина 😘
С ММ въпреки цялата информация, която изчетохме, решихме да си дадем почивка от два месеца за възстановяване и да не правим допълнителни изследвания. Няма да коментирам мнението на повечето лекари, че трябвало да направя 2 или 3 аборта преди да започна да търся причина. Беше шок за мен и не исках да преживявям това отново. Добре е, че мъжът ми е трезвомислещият и спокойният във връзката и ме спря да изпадна в депресия и паника.

И така, в разгара на лятото покрай обикаляне по почивки и плажове, се оказах бременна. Знаете, че страхът беше огромен. Не смеех да се зарадвам. Дори ако си спомняте, смятах че пикливият тест е отрицателен и ви споделих "разочарованието" си за пореден месец. Исках си ярка червена черта като на теста за овулация.  Не спирах при всяко ходене до wc да проверявам щателно бельото за кръв. Въпреки всичко бебчо се задържа. Дори на всички родители, роднини и приятели казахме чак след като минах феталната морфология и бяха готови резултатите от пренаталния тест в 12 седмица именно поради тази причина. Днес вече ви поръсвам обилно със син прашец от един малък младеж около 510 грама в 23-та седмица. Вече раздава и мини ритничета докато ви пиша. А аз с едно мъничко коремче още не мога да повярвам какво чудо ни се случва.

Още нещо, макар и с риск твърде дълго и отегчително да стане. Терминът ми е в началото на април около годишнините от смъртта на баща ми и братовчед ми. Вярвам, че те ще ме подкрепят и закрилят, макар и като звездички в небето и най-накрая месец април ще ми донесе и положителни емоции и поводи за радости.

Орисвам всички ви да видите скоро двете чертички и да имате здрави бебета! 👶
Вярвайте в съдбата, тя си знае работата.
И на вашата улица ще изгрее слънце след бурята и ще видите дъгата. 🌧️🌞🌈Нужна е малко воля и търпение.
Наближава Коледа. Пожелавам ви най-хубавия и желан подарък под елхата. 🎄
П. С. Накрая нещо смешно. На мъжа ми и на друг приятел- негов братовчед от компанията ни от късметите в новогодишната баница миналата година им се паднаха бебета. Първоначално си ги прочетоха сами, намръщиха се и не ги споделиха. Нали са мъже и не показват емоции... След това решиха да си ги разменят без да знаят късмета на другия. Последва смях. Е, догодина живот и здраве ги чакаме и двете бебета наборчета.
❤️Няма случайни неща❤️

Привет! Бих искала да споделя щастието, което изпитваш в момента!
Много силно се надявам всичко да е наред и скоро да гушкаш мъничето ви!

Бих искала да споделя и аз моя опит..

Аз имам един мисед аборт (без пулс..). Ембрионът е спрял развитието си преди 10 седмица, а аз разбирам за това в 12 седмица, защото нямах симптоми и изведнъж капна точица кафяво, та отидох на преглед и се оказа мисед. Казаха ми: Не е спешно това абразио, след 2 дни ще те оправим като подготвиш документите.
Аз имам мнения на 5 АГ, че съм с двурога матка. Което е някаква аномалия от раждането ми. Всичко ясно дотук, но казаха да не търся причината за този мисед аборт. 4 години по-късно без опити  (тогава бях на 20г.)осъзнавам, че просто няма как да оставя нещата така и да чакам да стане отново такова нещо, без да съм се изследвала.

МАЙЧИН ДОМ..............Тогава беше УЖАСНО. Правят абразиото (аборта) на сляпо (така казаха). Не гледат какво чистят. Според материала, който са извадили се отчита дали всичко е чисто...Явно не е много сигурно така, защото.... На сутринта на прегледа след аборта се оказва, че имало още за чистене. Бях хапнала. Нападнаха ме, тъй като пълна упойка може да не ми подейства и трябва упойка от кръста надолу, което не било препоръчително.. Както и да е..И тази упойка пробвахме....Друг лекар ме доизчисти, тъй като другата докторка очевидно е пропуснала и нямало да се справи с дооправянето.........През цялото време се молех всичко да е наред.
Не си представям отново да изживея такъв ужас. Затова...Въпреки думите им да изчакам поне още 2 аборта, зада почна с изследванията...
Пуснах изследвания за хормони, ПКК, урина и изследване за тромбофилия, както и вече приемам фолиева к-на, че не се знае, може пък да стане бързо и четох, че е много важна, а пък да нямам в организма при положение, че осъзнато се случват разни планирания...

Знам, че нищо не е сигурно, но ако можем с нещо да се подсигурим, то нека го направим. Сега позитивно настроени действаме вече втори месец и постоянно се следя за симптоми. Grinning Grinning
Живот и здраве всичко с времето си.

Весело посрещане на Новата година!

# 610
Lygia, благодаря ти, че попита! Вечерта откриха сакчето както си му е реда в матката, беше 6.5 мм, в него още няма нищо, но много рано минах - като 4 г.с. + 4 ми го изчисли АГ-то. Каза, че няма смисъл като сме го видели да повтарям изследванията днес, прогестерон се съгласи и тя, че трябва да слагам, защото е нисък. На 10-ти ще съм пак на преглед с надежда вече и ембрионче да видим, тогава ще ми пусне и изследванията за коагулация, сега каза, че било рано.

Jakito, аз с такова закъснение все пак бих направила тест! Стискам ти палци за положителен резултат! Flowers Four Leaf Clover

Ans, наистина някакъв кошмар си изживяла с това двойнно чистене. Добре дошла във форума и ти пожелавам скоро да минеш и към отчетни! Nature Star2

# 611
Fayona, честито и само здраве и късмет занапред! Чакаме следващия преглед всички с нетърпение. Отдъхни си и се поглези, нека Новата година ти донесе най-пухкавия сладък подарък.

ans, ужасно отношение, такива лекари трябва да се избягват. Пожелавам ти вече да попадаш на добри специалисти.

# 612
  • София
Фей, стискам палци на 10ти да чуете и туп-туп!

Аз ще питам нещо - знам, че ИР при жените намалява качеството на Я, а как седи въпроса при мъжете? ММ е диагностициран от вчера с това.

# 613
По същия начин стои въпроса и при мъжете. Високият инсулин вреди и на много други органи/системи в тялото, не само на репродуктивната функция. Но при вас нали всеки път гледат какъв е материала

# 614
  • На изток от Ада
Здравейте!
Някой ме знаят от темата за аборт. Няколко аборта имам . Мн изследвания. Писала съм и в тази тема...
Бях в Надежда няколко месеца. Имам цветна снимка добре са тръбите.Имам няколко биопсии. Откриха лек хроничен ендометрит. Лекувах го с противозачатъчни хапчета и Фемара. А също и с Аб за 7 дни (бях в Афродита)... Нямам контролна биопсия..  Другите биопсии и виросологията са чисти . Имам един здрав ембрион от Геника след аборт.    Имаме добър кариотип. Но е надежда искаха изследвания за генетични проблеми и Пид или донорство... След Надежда бях при Станулов 1път, той каза добре е да се направи тези генетични изследвания...
Мм е астенозооспермия и добра ДНК фрагментация. Според Станулов не може повече да се направи там . Прати ни за опити .
Ходих на ендокринолог имам Ир. Пия инозитол. Пуснах пролактин добре е . Вит Д ми е нисък,взех better you спрей..

Сега съм в Селена док поиска имунологични изследвания профилактично и хормони. От Надежда имах няколко месеца кафяво прицапване в началото и края на МЦ. Пуснах fsh e2 lh на 4 ден от мц. И прогестерон на 21 ден (7 дни след доказана Овулация)  Обаче не иска биопсия за хроничен ендометрит. Както и Станулов...
Имунологичните за сега няма да ги правя . Те малко важат ,а за опити има време!
От инозитола имам ефект. Цикъла ми дойде на 28ден ,мн болезнена Овулация. Прогестерона 48.08 ммол/л
Аз съм на 35 ММ на 31.

Свекървата настоява за Ковачев аз мисля за Калчев!
Мн объркано го написах!

Общи условия

Активация на акаунт