Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 816
  • 854
  •   1
Отговори
# 675
  • Ст Загора
Инсето не е мн успешно.
Ще успееш. Млада си .

# 676
Честита нова година, момичета! Нека сбъдне съкровените мечти на всички! Nature Sparkles Champagne Nature Star2

# 677
Честита Нова година! Пожелавам здраве, любов и мнооого бебета! ☺️❤️🥂

# 678
Честита нова година!🥂🙏

# 679
Честита Нова 2024 година, момичета! Бъдете здрави!

Аз влизам с подробности, естествено не много читави. Оказа се, че и двамата с ММ сме с Ковид. Подозирахме го от 2 дни, когато изгубихме обоняние и днес направихме тестове, които са положителни. И двамата имахме по един ден с висока Т, която някак свалихме. Обаче ММ тъкмо си мислеше, че се е оправил и днес цял ден ту качва, ту сваля Т. Не е висока, около 37.2-37.5, но сега каза, че го тресе. По-рано днес му дадох аналгин, който временно му помогна, но сега пак започна да качва. Дадох му само Инфлуцид, защото явно с това сваляне може би спираме процеса на борба с вируса. Естествено аз през 5 минути го наглеждам, тази нощ не знам дали ще се спи, а миналата съм спала четири часа. Въобще, " страхотна" новогодишна нощ. Та, въпросът ми е има ли от вас такива, които са имали такава Т за няколко дни, която ту пада, ту се качва и какво приемахте??? Не кашля или ако кашля е единично, леко. Но има главоболие и умора. Ние сме единствено на Биозин, клеева и обезболяващи ( Феървекс, Аналгин) . Направо не знам вече какво се случва, аз изкарах Ковид преди 2 месеца и сега пак. На обяд му залепих и една лепенка Куул пач (охлаждащи), временно помогна.

# 680
Честита нова година! Нека сбъдне съкровената мечта на всяка от нас за детенце 🫶

# 681
  • Замък сред облаците
Честита Нова година, момичета! Да ви донесе по едно-две здрави вързопчета!

Салсера, за Т редувайте парацетамол и нурофен освен (на 4 часа), а в краен случайако вдига над 39 вместо обикновен аналгин хексалгин капки (по-бързо усвояване). Иначе е нормално организмът като се бори с вирус да има флуктуации, аз като бях с ковид 2-3 дни ту вдигах и качвах в същия диапазон, над 37,5 не вдигнах.

И не забравяйте и аспирин или акард 75-100мг да взимате.

# 682
Аз хванах пик с лентички и бебе правих последната вечер от старата и първия ден от НГ. Хайде вече , Вселено, чувай моята молба 🤣🤣🤣

# 683
Честита нова година!! Да е много плодородна Grinning

Салсера, много тъпо! Първият път като видгна малкия температура, прочетох тези правила, та взех за мен спазвам същото, даже същите интервали, засега не ми се е налагало друго, като ако ме тресе без температура не взимам нищо.
За Ковид сега има добри антивируснни.
Скрит текст:
Какво да правим при висока температура?

1. При температура 37,1-37,9 о С
* ако детето е имало фебрилен гърч, дайте температуропонижаващо
лекарство при температура над 37,5 о С
• Разсъблечете детето. Проветрете стаята
• Давайте много течности
• Измерете отново след 15 мин.

 Температурата се покачва – дайте температуропонижаващо лекарство.

 Температурата спада – измете отново след 2ч.

2. Температура 38,0-39.0 С

• Дайте температуропонижаващо лекарство и следвайте точка 1
• Първо средство на избор при висока температура са препаратите, съдържащи Парацетамол – дават се не повече от 4 пъти дневно през 6 часа, дозата според килограмите детето и указанията на
опаковката.
• Ако температурата не се понижава след 1 час, може да дадете препарат, съдържащ Ибупрофен или Метамизол натрий
(Аналгин).
• Не давайте Ибупрофен по-често от 3 пъти дневно през 8ч.

Преди заспиване дайте препарат, съдържащ Ибупрофен, защото действа по-дълго - до 8ч., което ще осигури спокоен сън на детето.

3. Температура 39,0- 40 С

• Дайте препарат, съдържащ Метамизол натрий (Аналгин) – една капка за всеки килограм телесно тегло, само при екстремна ситуация и при много висока температура.
• Поставете студени кърпи по повърхността на тялото, където кръвоносните съдове са близо до повърхността на кожата, като
челото, китките и слабините, подмишниците или поставeте детето
във ваничка с вода, която е с 1 о С по-ниска температура от измерената на детето.

4. Ако температурата не спада 1 час след даване на температуропонижаващо
лекарство, можете да дадете температуропонижаващо лекарство от различна група (пр. дали сте Парацетамол и след 1 час температурата не е спаднала под 38,5 С може да дадете Ибупрофен или Аналгин)

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 10:29 от Одри ♡

# 684
Честита Нова година, момичета. Аз пък тази сутрин се разписвам с М. Хайде да минава да направим едно хистеро и да следваме плана след това Simple Smile Пожелавам ви да не се налага да минавате през повече трудности и всичко, което искате да се случи през 2024!

# 685
Честита Нова година, момичета! Много здраве, любов и по поне един нов член на семейството пожелавам на всички.

На мен ми се падна бебе от новогодишните късмети, пък да видим дали ще се сбъдне през 2024.

# 686
  • Ст Загора
Честита Нова година!
Да сте живи и здрави и много бебета да има в темата през 2024г

Селсера бързо оздравяване... Карали сме 2пъти ковид .

Емпатия, хайде Бог да чуе ! И да даде на всички!

Жаки хистероскопия с биопсия ли?

И аз съм с МЦ днес ден 3...

# 687
Честита Нова Година, скъпи момичета! Nature Fireworks Бъдете най-вече здрави и щастливи и много успешни във всички начинания. Нека 2024-та донесе за всички в тази тема само лесни, бързи и приятни забременявания с щастлив финал.

Салсера, аз имах преди месец температура около 4-5 дни която постоянно варираше и пих парацетамол и нурофен като ги редувах през около 5 часа. Пожелавам ви бързо възстановяване.

# 688
Честита Нова година!
Да сте живи и здрави и много бебета да има в темата през 2024г

Селсера бързо оздравяване... Карали сме 2пъти ковид .

Емпатия, хайде Бог да чуе ! И да даде на всички!

Жаки хистероскопия с биопсия ли?

И аз съм с МЦ днес ден 3...

Не, аз съм правила биопсии в Надежда. Само хистероскопия ще правя при Дойчиновски. Отказах се от Калчев, защото няма упойка.

# 689
  • Ст Загора
Ей кофти без упойка! Офис хистероскопията ли ?
Mommy , хайде късметчето да подейства!

Общи условия

Активация на акаунт