Акт за раждане - Корекция

• 3 122
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
По-скоро хипотезата ми е свързана с това, че майката е живяла в чужбина и не е учила.в българско училище, затова и българският куца граматично и писмено. Доколкото разбрах, тя иска да бъде вписана в акта за раждане на детето с новите си имена - по някаква причина е сменила своите, но в удостоверението за раждане на детето я водят със старите й имена. Например ( произволни имена)
майката е била Савина Николова Петрова, детето е Мария Савина Петрова. Тя си сменя имената от Савина Николова Петрова на Мариана Иванова Стоянова, но детето остава по документи Мария Савина Петрова с майка Савина Николова Петрова. Представям си на границата ситуация с удостоверение за раждане на детето със старите имена на майката, самото дете със старите й имена записано, а тя с лична карта с новите имена. За неудобството в детска градина, училище и т.н да не говорим.

# 16
  • София
Mama Ru, по-скоро са сменили или само второто и фамилията на детето, оставяйки старите имена на майката в съответното поле, или обратно - сменили са полето "майка", но са оставили старите имена на детето. Съдейки по ника на авторката, по-скоро е станало първото. Новите ѝ имена са Б.?.Т. и съответно второто и фамилното име на детето са актуализирани, но в полето "майка" стоят старите имена на майката - Г.М.Г. Което наистина изглежда малко безумно. Авторката да вземе да се включи, за да не се правим на Шерлок, а и да си махне нейните имена и на детето от първия пост.

# 17
  • на село
Само едно уточнение- дете не минава граница с акт за раждане, а с паспорт, там вече с какви имена ще се впише, сложна работа.
Има прависти за такива казуси.

# 18
А имената в паспорта не са ли тези от удостоверението за раждане? Т.е както се води детето в ЕСГРАОН, така му издават и паспорта. На всякъде ли това дете ще носи удостоверение за идентичност на имената на майка си, за да доказва, че му е майка?

# 19
Глория (Barbi66)
коя е тази община?

# 20
Ъъъ авторката нали е тук жива и здрава, защо се вихрят хипотези?

Извинете, поправям се за да ме разбере авторката - ЪъЪ АторкатА наЛи е Тук Жживаиздрава, Защо се Вихрят Хипотези?

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 21:13 от the Дорис

# 21
Глория (Barbi66)
коя е тази община?

Ощина Павликени

# 22
  • Далечният изток
На другите въпроси ще отговориш ли?

# 23
А имената в паспорта не са ли тези от удостоверението за раждане? Т.е както се води детето в ЕСГРАОН, така му издават и паспорта. На всякъде ли това дете ще носи удостоверение за идентичност на имената на майка си, за да доказва, че му е майка?

Да казват че трябва даси нося идентичност на именната  зада доказвам че аз съм майката на това дете - водих дело за смяна на нейните именна зада има съвпадение със мойте именна , те смениха нейните именна но където исписва майка в акта -оставам със старите именна товае   , от казват да има корекция

Интересното е че детето няма вписан баща в акта за раждане, но  преди два дни баща  и попълва декларация , за припознаване и в полето на майка- се изисква потвърждение на майката съответнно аз  потвърждавам че той е бащатата и изписвам новите  си именна - по лична карта  както са и сега чакаме 3-ти акт зараждане там вече незнаят кой именна ще сложат!!!!!   - аз ги питам коя е майката на лаура ?? която е вече берта по садебен ред!!! 
Аз ги питам коя сам аз глория или барбара ??? те стоят и ме гледат казват в заданена  улицасме госпожо -  Те  искаха от мен да отворя дело и сега не искат да ме сложат в полето като майка барбара държат ме  като глория и това е !!!

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 21:49 от Barbi66

# 24
  • Далечният изток
Наистина ти трябва адвокат. Има ред, вече го пуснах по-назад, в Закона за гражданската регистрация.

# 25
Наистина ти трябва адвокат. Има ред, вече го пуснах по-назад, в Закона за гражданската регистрация.

Вече имам съдебно решение че допуска промяна …….

# 26
Barbi66, прочети внимателно какво са ти написали юристите в темата, особено постовете на Aida N.
Наистина ти трябва адвокат за да знаеш как да продължиш нататък
Като твоя случай са сравнително редки и може би и в общината да Не са информирани за всички опции

# 27
Barbi66, прочети внимателно какво са ти написали юристите в темата, особено постовете на Aida N.
Наистина ти трябва адвокат за да знаеш КСК да продължиш нататък

Имам съдебно решение което допуска промяна на именната но общината от казва в полето на майката да има корекция само на детето имената са сменени и сега няма съвпадение в акта
(Детето се казва.
Берта барбара тодора )
(Майката - глория милкова георгиева )
По лична карта вече не съм глория
Казвам се барбара тодорова костова

# 28
  • Далечният изток
Ясно, променени са ти имената, имаш съдебно решение, с което са променени твоите имена, нали? От там нататък трябва да се подаде заявление по член едикой си от едикой си закон, за да направят промяната в общината в акта за раждане на детето.

Няма да се разберем. Потърси адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт