Любители на котки - Тема 190

• 35 686
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
На Лио нищо му няма, съвсем нормална, здрава котка си е, само е малко шантав 😆 Лекарството не му влияние по никакъв начин,  а епилепсията е само спомен. Ама много зловещ спомен, защото пристъпите бяха много често, много дълги,  а накрая и много страшни.

# 121
Влюбена съм в Майки още преди да нахлуя в темата, само докато четях. 🤭😻И как расте детето със скоростта на светлината, голям котак ще стане пу - пу!
Стискам палци, за болните котета! ❤️
Да ви кажа това разгонване на Линка ми е съмнително, няма мяукане освен това въргаляне и си мисля да намина през вететинарите да уговоря кастрацията, да видим какво ще кажат. 🙄 И си признавам, че много ме е страх за бубичка. 🙈

С новата драскалка 😆 голяма игра пада, мислих и търсих да взема същия ананас за дращене, който има ,  но му видя сметката, ама нямаше и се натъкнах на тази, тя направо пощуря с нея. 😂

# 122
Ехеее, какво си хапва този щурак🤭? Много е сладък обаче.
Моето бебе трябва да е на около 4-5-6 месеца, но е слабичко. Последно като го теглих тежеше само 1.500, но беше преди месец и нещо. А и сега като го гушкам е перце надали е повече от 2 килограма.
Те и големите ми май нямат 4 килограма. И тях не съм теглила скоро.

# 123
Здравейте, много отдавна не съм влизала в темата, не ме помните. Тогава бях само с една котка - Пуфи, има ни в първия пост със списък с любимците ни. В момента съм с три котки, единия - Лъки, спасен като малък от една бензиностанция, беше го влачило куче и имаше травма на главата. В момента е голям и щастлив котарак. Другото коте е от селската гвардия котаци. Момиченце казва се Чучи. И нея я спасявах, защото беше с адска диария и преохлаждане, както каза ветеринарката ни, на половин час от смъртта.

Влизам при вас с проблем и моля за съвет. Тъй като трите ми котки живеят заедно в апартамента, двете - Лъки и Чучи, задължително ги ваксинирам с петвалентна ваксина, която покрива заболяването котешка левкемия. Лъки го ваксинирах през август, сега е ред на Чучи, но се оказва, че петвалентна ваксина нямало в складовете, няма внос. Направо не знам какво да правя и много се притеснявам.  По принцип Пуфи, която е с котешка левкемия не се сближава с Лъки и Чучи, нямат близък контакт, но все пак живеят в един апартамент. Дали има голяма опасност Чучи да се зарази? Четох много в интернет, но .... не знам какво да правя.  Във вет.клиниката казват да ги отделя. Е как се отделят котки в апартамент?

Стана дълго, благодаря че ме изчетохте.
Ето я болната Пуфи

А това са Лъки оранжевият и Чучи

# 124
Mila, само като идея потърси някъде останала  ваксина, в малък кабинет или клиника.
Във Варна така ми казака, когато питах в нашата клиника.

# 125
  • Варна
Да, освен да подкараш подред по телефона по клиниките да я потърсиш.
И Тео е с 5 валентна, за бустера обаче се оказа, че няма. Т.Е имаха, но с изтекъл срок на годност преди седмица. Оставиха ме аз да реша и му сложиха, не мисля, че беше проблем.
Да са ти здрави котетата ти желая.

# 126
Във вторник ваксинирахме Том с тривалентна ваксина. След месец ще му поставят следващата.
Държа се добре момчето. После също нямаше проблем.
Има, обаче, кожен проблем. Имал круста, която ММ решил да махне. Отдолу се появи раничка, която аз третирах по два пъти дневно със сулфатиацол. Вет го погледна и даде мазило с кортикостерод, защото има загуба на косми. Аз преди това гледах с лупа, струва ми се, че има малки косъмчета. Вет каза да мажа, да наблюдавам и после ако не се възстанови, ще вземе натривка. След това можело да се сложи ваксина против тези кожни заболявания.
По Коледа мислех да го водя на гости при майка ми. Там има две котки, та съм в чуденка какво да правя.
Алечка , какво лекарство давате за епилепсия? Едната котка на майка ми е с епилепсия. Не помня името, но дава по 1 таблетка 10 дни в месеца, после почивка 20 дни. Така го изписаха. Да чукна на дърво, отдавна не е правила гърчове. Да предупредя майка, да купи по-скоро, ако е на привършване.
Flash, не се притеснявай, няма проблем. Майка ми е фармацевт и казва, че едно време са връщали лекарствата с изтичащ срок на годност, след това са им ги връщали с удължен срок от 6 месеца и чак след това са ги унищожавали.

# 127
  • на брега на морето
Т.Е имаха, но с изтекъл срок на годност преди седмица. Оставиха ме аз да реша и му сложиха, не мисля, че беше проблем.
За човешки и ветеринарни лекарства знам от "човешки" лекар и ветеринар, че и след указания на опаковката срок лекарствата са годни за употреба. Лекарите са ми много близки и не биха ме излъгали.

Mila, има магазини за животински храни, които предлагат и ветеринарно обслужване, "Опашен чар" например.

# 128
  • София
Мила, в кой град си? Ако си от София, попитай по телефона в Гергьовче (склад на едро до Орион/Люлин). Дори и да нямат в момента, са ми намирали лекарство. Другото място, за което се сещам е аптеката на борса Веден в Хаджи Димитър.

# 129
  • До морето...
Аз да питам🙂Някоя от вас дали храни или е хранила котката си с Brit care гранули?Ако ,да,забелязвали ли сте да пият повече вода?Моето яде по принцип на Wild freedom и пие по-малко в сравнение със сега.Докато чакам доставката с храната, купих на Brit care-хареса я,но ми прави впечатление от няколко дни откак почнах да го храня с нея,по-често е над купата с вода.

Бързо да минава на болните котенца!

# 130
Аз храня с гранули Brit, пият нормално вода. Не бих казала, че са увеличили , но при мен имат непрекъснат достъп до две купи плюс един малък леген вода.

Момичета, благодаря за помощта. Много благодаря за съпричастността ви. Почвам да звъня по клиниките в София да питам за ваксината.

В Опашен чар са сложили последната петвалентна малко преди да се обадя .

# 131
  • До морето...
То и при нас е с непрекъснат достъп до вода,но явно на него така му действат тези гранули 🙄

# 132
Снощи бях писала за прясно кастрирания Арти. Възстановява се добре, яде и пие водичка. Вече ходи стабилно без да залита. Въпроса ми към по-запознатите и опитни дами тук е колко време да стои с яка и докога да го пазя да не се ближе по операцията? След 5 дни заминаваме на почивка, дали ще е Ок дотогава?

# 133
Даже не са слагали яка. Различни ветеринари от различни кабинети.

# 134
Моят котарак не носеше яка след кастрацията. Миналата седмица кастрирахме единия котарак на сина, пак нямаше яка. Моята ветеринарка не слага яки. Нямали сме проблеми. Може би ако самото коте постоянно ближе мястото, тогава да носи яка.

Общи условия

Активация на акаунт