Любители на котки - Тема 190

• 34 979
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Органичаваме домашната храна.
Написах го по-горе.
Даваме само гранули.
Много рядко му даваме месо.
Не я ограничавайте, спрете я напълно. Давайте единствено лечебни гранули и оризова вода.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 15:09 от milenaka

# 661
  • София
Дъщеря ми каза, че Оникс има цицина. Има зачервено над окото и май и ухото му е пострадало.
Ще трябва ММ да го заведе в клиниката. Дъщеря ми каза "като се приберем", но до тогава ще му е минало.

# 662
Стомахчето на котето вече е раздразнено, и това е най-малкото. Спирай всичко и наистина изследвайте за гиардия.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 15:33 от Djaky

# 663
Друго да питам. Какво давате сутрин обед и вечер? Котките са със чувствителни стомаси.
На Михаел когато съм давала останал пауч за закуска а на обяд или вечеря гранули е имал диария. Тоест храната трябва да е еднаква. Един вид иначе се раздразва стомаха. Това с оризовата вода помага при бебета котки също. Дай снимка на цицината на котето.

# 664
Galanrhus,Не,не е изследвано.
Какво в това? За първи път чувам. Какви са симптомите?
amy_nkaправени са му пълна кръвна картина,биохимия на кръвта,вливали са му АБ. Излезе анемия. Всичко е в норма.
Гледан е на ехограф също.
На девет години е.
Ей сега се втурна по стълбите към мен и краката не го държат,залитна и падна.
После се изправи веднага,но сполита.
Само като ни види и тръгва по нас,мяука за ядене.
Яде всичко.
Намери къде имат апарат за изследване на общ тироксин (ТТ4), ако е изключена инфекция с гиардия. В по-голяма софийска клиника би трябвало да имат пакети за хормони. Това, че постоянно иска да яде може да е симптом на хипертироидизъм. При възрастните котки, които не пълнеят и търсят постоянно храна е често срещан този проблем. Има решение. Ням да го отписваш! И кръвно да му мерят!

Давай му телешко месо, дробчета...щом е с анемия. Б12 и рибено масло.

# 665
  • София
Рибеното масло не е добре да се дава при разстройство.

# 666
LaLeone,  домашно приготвена храна СПЕЦИАЛНО за котката няма проблем. Котките са хищници и трябва да се хранят с месо.

Аз лично съм твърдо против да се дава на котка човешка храна.

Давам пауч сутрин и вечер с лекарството,  през деня гранули. Никога не сменям видовете, обаче - едно и също,  защото се посира... От смяна на гранулите не толкова, обаче от смяна на пауча... Ако го изяде изобщо веднага след това има разстройство.

# 667
  • София
Под домашна храна и аз не разбирам човешка.
Блеки също яде "домашна храна"- варени пилешки фенери, варени и сурови пилешки сърца (варените губят част от полезните си вещества) и воденички. Давам му сурово свинско, телешко, пилешко (задължително престояло във фризера не по- малко от 72 часа). Кайма отказва да яде, не е фен на дроб (какъвто и да е).
Т.к. полудява по гранулираната храна в последно време, съм решила да не му я предлагам или да му давам до 10 хрупки като награда (гранулите са без зърно и т.н., но явно с нещо ги пристрастяват). Ще го пробвам и с карантия- ще си усложня живота (всичко трябва да се разфасова, замразява, размразява, вари, разделя на порции и т.н.), но не ми се нрави тази настървеност за гранули (а те са му уж като десерт- яде основно паучове).
Колкото и да е голям и с установени навици, надявам се да се справим.
Иска ми се максимално да доближа храненето му до природосъобразното.
Caroline, котето изследвано ли е за диабет?
Съфорумка се справи с разстройство на котето си с хранене със сурово свинско месо.

# 668
Аз разбрах за човешка. Не беше уточнено.

# 669
Моя не дава да го гушна, обясниха ми от развъдника, че те не обичат някой да ги мачка. Всъщност търсих изцяло бял рагдол но не намерих.
Няма бял рагдол, мисля. Само като малки са бели.
Ние имаме рагдол, в началото го беше страх и съскаше, постепенно свикна, започна да мърка като го решим, първоначално с четка с дълга дръжка, че ни беше страх. Сега го уча да кротува, като го вдигам и нося. Иначе за чесане сам ляга,  и дава корем.

# 670
По повод котето с разстройство - тук в темата се е коментирало за котета с постоянно разстройство, което е туширано със сурово месо.  Месото трябва да е много прясно и после замразено и чак тогава се дава. Помня нещо такова. Ако правилно помня беше потребителка, чието коте падна отвисоко и беше с парализа на задните крачета, не можеше да контролира нуждите си и беше с постоянно разстройство, което тя излекува със сурово месо. Мисля, че имаше и друго момиче, което споделяше същото за разстройство и сурово месо. Моля, ако се сещате, помогнете с инфо, то може да помогне и на това котенце.
Пп Съжалявам, че съм позабравила някои от никовете на съфорумките.

# 671
Нашата госпожица я заминахме за 3 дни. Имаше кой да влиза да и чисти и да я обслужва, но тя ни се е разсърдила и окакала дивана. Та го прахме. Дали всеки път ще прави така тази малка дрисличка😃

# 672
Не се знае, взимай мерки някакви.
Аз мисля, за спалнята да ушия нещо за мятане отгоре, че да закрива  и страничните кожени части (криеме ги).  А на челната кожена част съм метнала един чаршаф, и има ефект: не, че не се  качва хич, но по-малко се качва.

# 673
За сега си лежи в ложата и в къщичката. Аз, ако не я изкарам рядко излиза от там. Но нааканото го свързвам с яд, че сме я заминали. Беше ни стах да я взимаме с нас, нали се стресират от нови места.

# 674
Нас Оливър така ни наказа това лято , като го оставихме и отидохме на море за 7 дни. И то при условие, че беше вкъщи с дъщеря ни, не е приспивал сам нито една нощ и пак  като се прибрахме нагушкахме го и моментално отиде в спалнята и се изпишка от моята страна на леглото. На другата сутрин,  като се събуди, принуди ме да отида да му изчистя тоалетната и пак отиде в спалнята и пак от моята страна маркира. Много се ядосах и ми стана обидно дори, защото знам, че има котки, които остават по цяла седмица сами и не се сърдят а нашия ни наказа сериозно. И аз нямах протектор върху матрака.

Общи условия

Активация на акаунт