Любители на котки - Тема 190

• 34 992
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Каролин, друг лекар, разбира се. Щом има проблем трябва да се търси решение. Аз бих и опитала с храната. Може там нещо да не му понася.  Нещо за чувствителни стомаси или алергични котки, не знам. Но задължително друг лекар.

Но той иска домашна храна и я предпочита.

Аз бих я спряла. Всички подправки и мазнини  които ползваме за нашата храна не са подходящи за котки, особено пък с проблем със стомаха. И пак- лекар, за да се търси причината. На 9 не е толкова стар, за да го отписвате.

# 646
Каролин, друг лекар, разбира се. Щом има проблем трябва да се търси решение. Аз бих и опитала с храната. Може там нещо да не му понася.  Нещо за чувствителни стомаси или алергични котки, не знам. Но задължително друг лекар.

Купихме му РК за котки с диария.
Но той иска домашна храна и я предпочита.
Не спира да яде. Просто не спира. И не спира диарията.
Дадохме му всичко,което ни каза лекаря.
АБ,желязо,хапчета.
Няма абсолютно никаква причина да мислите за приспиване! То е само за прекалено крайни ситуации, за да се облекчи и да не страда животното.
Имала съм подобен случай с един котак, който беше около месец с разстройство (заради некомпетентен вет.), в следствие на което му спадна имунитета и отключи фип. Също беше много отслабнал и замяташе задните крака като ходи. Това, което му помогна е точно тази храна на РК Gastro intestinal, давахме само нея 10-15 дни, изключихме всякаква друга храна и давахме всеки ден пробиотик Purina Pro Plan FortiFlora.
Спрете му всякаква друга храна, тя го дразни, давайте само тези гранули и пробиотика. Както при хората, трябва диета... И да, гладен ще е, ще иска храна, но е за негово добро да не му давате друго!

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 13:03 от *DeNiSLaVa*

# 647
Мила, и моя се намъква зад мен и почва да души. Карам му се.
Алечка британеца ти е супер. И хубави пози прави. Моя не дава да го гушна, обясниха ми от развъдника, че те не обичат някой да ги мачка. Всъщност търсих изцяло бял рагдол но не намерих.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 14:40 от LaLeone

# 648
Galanrhus,Не,не е изследвано.
Какво в това? За първи път чувам. Какви са симптомите?
amy_nkaправени са му пълна кръвна картина,биохимия на кръвта,вливали са му АБ. Излезе анемия. Всичко е в норма.
Гледан е на ехограф също.
На девет години е.
Ей сега се втурна по стълбите към мен и краката не го държат,залитна и падна.
После се изправи веднага,но сполита.
Само като ни види и тръгва по нас,мяука за ядене.
Яде всичко.
Гиардията е чревен паразит - http://www.dekavet.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Пробиотик давате ли? Защото и микрофлората може да е нарушена вече.

# 649
А той и моя не дава да бъде гушкан. Само насилствено 😆 Аз го награбвам, мачкам му бузите, целувам му носа. Това за макс. 5 секунди,  в които той крещи. Като почне да ръмжи го пускам 😆
Също така не мърка. Т.е промърка след 3 години.  Само и единствено на мъжа ми, само и единствено при сутрешната любов. Те си имат ритуал сутрин.  Обаче вчера моя се успа и със ставането почна да прави едни служебни справки (да се чете пропусна любовния ритуал). Лио отиде и го захапа и одра до кръв по голия глезен 😆 Моя побесня, а аз много се смях 😆 Първо си имя ред и той трябва да се спазва. И второ - много ревнувам, че Лио обича него,  не мен 😆

Алечка британеца ти е супер. И хубави пози прави. Моя не дава да го гушна, обясниха ми от развъдника, че те не обичат хнякой да ги мачка.

# 650
Каквото има да се дава и ни е казано всичко сме дали.
Първо започнахме най-обикновени хапчета за паразити.
После докторът даде и от неговите,които ни обясни,че убивали всички паразити,които има.
Давахме няколко пъти от тези хапчета.
Давахме АБ,вливаха му също АБ.
Давахме желязо повече от две седмици.
Давахме пробиотик на прахчета,точно този.
Ограничаваме домашна храна. Даже не му даваме гранули повече от два пъти дневно,но той иска и ми става жал и понякога не удържам.
ММ каза,че докато не страда видимо,не изпитва болка и не спре да се храни и да не може да става няма да мислим за никакво приспиване. Най-лесно било да го качи в колата и в първата близка клиника в Младост  да го закара.
Но той си яде,ходи и не се мъчи.
Котарака не е от месец с диария,а от много време. Повече от половин година.
Но в началото нищо друго му нямаше и просто ограничавахме яденето. И се беше малко подобрил.
След като видимо отслабна взехме сериозни мерки. Защото той преди това беше огромен.
А сега е кожа и кости.
Каквото можем всичко сме дали.
Диарията не спира.
Става даже по-зле.
Той не задържа никаква храна,затова и слабее.
Паразити явно не са.
Дори и да са сме дали всичко за тях.

# 651
Правилно разсъждава мъжа ти.
Щом не сте пробвали да му ограничите другата храна - започнете от там. Нищо не губите. Домашната храна, с подправки, сол, мазнини и т.н. не е никак подходяща за котки. Няма да му навреди, да мине само на специалните гранули за разстройство + пробиотик, може само да даде резултат, ако се окаже, че просто му е станало чувствително коремчето и да не му понася добре досегашната храна. Ако ли не, ще изключите още една вероятност...

# 652
  • София
Това ми е първата котка, която гледам и не разбирам, но аз също бих спряла напълно всякаква човешка храна и бих давала единствено лечебни гранули срещу разстройство. И вода. Всъщност оризова вода.

Стана ми мъчно за животинката. Не го отписвайте, пробвайте с лечебни гранули, пробвайте с друг ветеринар...

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 14:03 от milenaka

# 653
Caroline_Bingley, не знам дали ще му е от помощ, но можеш да му дадеш пастичка за подсилване. В последните месеци Бини отказваше да яде или ядеше по хапчица. Беше кожа и кости и не можеше да се качва на дивана. От ветеринаря взех такава паста в тубичка за подсилване на котки, които отказват да ядат или се възстановяват от заболяване. Имаше ефект, момичето ми събираше някакви сили. Питай си доктора за такава паста и дали няма да е противопоказно. Дано по-бързо се справите с проблема.

# 654
Ми, Каролайн, щом смяташ, че всичко, което може да направите сте направили просто го чакай да умре...Не знам какво очакваш да ти кажем...
Явно котето има проблем, явно не е разрешен, явно дори не е ясно какъв е.... Ама вие почакайте да стане време за евтаназия без да правите нищо повече.

# 655
Caroline_Bingley, попитайте и тук https://www.facebook.com/groups/159431971334586/?ref=share, вероятно ще има човек с опит, който може да ви насочи. Не се отказвайте, още повече щом казват, че уж е клинично здрав. Просто нещо се пропуска.

# 656
Това ми е първата котка, която гледам и не разбирам, но аз също бих спряла напълно всякаква човешка храна и бих давала единствено лечебни гранули срещу разстройство. И вода. Всъщност оризова вода.

Стана ми мъчно за животинката. Не го отписвайте, пробвайте с лечебни гранули, пробвайте с друг ветеринар...
Аз недоумявам как може месеци наред животинката да се мъчи с упорито разстройство, и дори да не му спреш домашната, разбирай човешка, храна?! Сменяйте спешно ветеринаря, търсете читав! За подсилване Нутри плюс гел, смагат и венозно системи за подсилване на организма. Или депо подкожно. Щом изследванията са добри, има надежда, не отписвайте котето! Елементарно е било да го храните с подходяща храна, ама...

# 657
  • София
АнМари, хубаво, че сте видели навреме Оникс! Интересно, вътре ли е бил или е влязъл докато си пълнила сушилнята? Аз винаги изпразвам барабана напълно, оглеждам и тогава започвам да пълня. Но ако човек се разсея, може заедно с дрехите да влезе и някоя котка. Simple Smile
Изпразних сушилнята от предното зареждане. Тогава котка нямаше Simple Smile
Явно се е вмъкнал с новото зареждане. Дрънкал се е защото сушилнята беше празна - две блузи и сутиен.
Пералнята задължително е проверявам, защото и там са влизали. И в празна сушилня са влизали, барабанът е огромен. Никога не я държа отворена.
Доста се беше стресирал. Пуснал беше бенгалският си глас. Иначе мяка лигаво.

# 658
Органичаваме домашната храна.
Написах го по-горе.
Даваме само гранули.
Много рядко му даваме месо.

# 659
Моя мъжкар само ръмжи по мъжки. Има две любими места. На брадичката отстрани до ушите да го галят и по корема. Рядко мърка, само ако дам рибки на Кауфланд, същите правоъгълни или сърцата витамини. Понеже имам ставни проблеми ми ляга и го залъгвам и за 20-30 минути болката ми намаля.
А за котето с анемия. Има видове анемии при хора и животни които са от кръвни паразити.

За Том и други слаби котки ще ви дам трик. Понеже работя в лаборатория по специалността си (гадничко), пускам проби на фекалии на котето и пиша годините, пиша името на дете примерно племенниче и те доста се стараят да видят има ли паразити и какви в пробата, на микроскоп. Освен това преди микроскопа пробата се сее на петри за гъби или бактерии.

При нас фекалии за 4.50 е пробата. Пробутвала съм така няколко приятелки с котките им. Аз им правя пробите и гледам внимателно. Така ще знаете дали хапчето за буби действа.
Защото ако ги пуснат тези проби във ветеринарната са им искали над 10 лв.
Вземете пуснете фекални проби в лаборатория при познат или при вет и изискайте да ви напишат ако видят нещо. Така ще знаете какво лекувате. За гиярдия хапчетата са едни за други паразити са други.

По повод домашната храна.... Аз съм гледала ютюб канал на руснак даващ само месо на котките и те са здрави и дебели. Какво им е лошото на месата? Само трябва да са печени добре. Или варени. Аз варя пилешки, патешки фенери и гушки без сол и котето ги ядеше като малък. Сега е налегнял гранулите. За малки котета може да смелите месото и да слягяте във фризер.
Какво разбирате под домашна храна? Аз разбирам тази с подправки и сол, който е вреден за бъбреците.
Ако му правите безсолни менюта няма проблем според мен. Ако имате средства правете варени печени меса, дробете ги и ги давайте. Без олио обаче. Извинявам се че новия телефон и клавиатурата пишат понякога я вместо а. Blush

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 15:01 от LaLeone

Общи условия

Активация на акаунт