Любители на котки - Тема 190

• 34 993
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Vanne, и аз съм впечатлена от тази обич между двамата. Така и предположих, че заради близостта ги наричаш Ин и Ян, иначе щеше да е пророчество да сте ги кръстили така, защото сте знаели, че ще бъдат много близки❤.
Мечтая си и аз за такава привързаност между нашите котараци. И може да се каже, че започват да се сближават вече❤
😊.
AnMary, голям шок сте преживели всички❤. И нашия Оливър обича да стои в сушилнята и направо се притесних, като те прочетох. Слава Богу, че всичко е наред с Оникс.

# 631
Мила, стискаме палци и лапички за Пуфи. 🤗
Алечка, и на Том му е много любопитно да види какви съкровища съм оставила в тоалетната чиния и пощурява като пусна водата, а иначе не дава да му мия лапките.

След като си изпатих с паразитите на Том, ще давам хапчета всеки месец.
Ще го ваксинирам в края на този месец (това ще е втората ваксина, надявам се да я понесе добре като първата).
Кучетата ги ваксинирахме всяка година, но те бяха ловни и редовно ходеха на лов, освен това  всеки ден по два пъти ги извеждахме на разходка.

# 632
  • София
Заради това диване щях да закъснея за работа 😻

Търсих го- няма го...
Добре, че видях паднало до гардероба някакво "парцалче" (като съм вадила нещо се е пъхнал там, не съм го видяла и съм го затворила... а как е подредил...). Отварям и ме гледат едни големи светещи очаци 🤣 (завъртя глава заради светкавицата).
Остана там, но на отворена врата.

И Блеко е за ваксина тази година. Препоръчано ни е ваксиниране на 3 години, т.к. първата ваксина му е поставена на 1.5 г (реваксинация на 2,5 г) и според вет си е изградил естествен имунитет.
Задържах го десетина дни вътре, следва обезпаразитяване (вътрешно и външно) и седмица след това боцкане. И после още 10 дни без контакти. Май такава беше процедурата.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 10:08 от AnyHr

# 633
Добро утро с моите не обичащи да се снимат котки.

# 634
Един колаж-спомен от Гугъл.  Както виждате ние разнообразие от пози нямаме 😆

И маникюра ми, защото знам, че ще ме разберете 😆

# 635
Направо завидях!
Добро утро от нас!

# 636
Маникюрът на Алечка ме подсети, че не съм показала какво ми подари малката щерка.

А аз на нея

😃

# 637
  • София
И ветеринарните доктори, както хуманните са разделени в мненията си за ваксини и обезпаразитяване.
Още като взехме Том вкъщи го обезпаразитих вътрешно с хапче и външно с пипета. Не видях глисти в изпражненията, но дадох хапче 14 дни след първото както каза ветеринарят. Два месеца по-късно видях, че Том има глисти. Явно сме му внесли нещо отвън.
Не сте му донесли нищо. Не е бил излекуван. Първо, 14 дни интервал е много и вече е имало достатъчно развити глисти, които са снесли яйца. Препаратите не убиват яйцата, а само глистите. И второ, не е имало трети прием. Доколкото знам схемата е 3 пъти през 10 дни. С третия прием се трепят и тениите, ако има такива. Техният инкубационен период е по-дълъг от този на глистите. Ако се виждат изхвърлени паразити, трябва да се продължи с даването през 10 дни до изчистване. Но минимумът при взето от улицата коте са 3 приема.

АнМари, хубаво, че сте видели навреме Оникс! Интересно, вътре ли е бил или е влязъл докато си пълнила сушилнята? Аз винаги изпразвам барабана напълно, оглеждам и тогава започвам да пълня. Но ако човек се разсея, може заедно с дрехите да влезе и някоя котка. Simple Smile

Стискам палци на Пуфи! Hug

# 638
Здравейте отново!
Котаракът ни за съжаление не се подобрява.
Симптомите не отшумяват-постоянна диария, постоянно иска храна,мяука по нас непрекъснато за ядене, а не задържа нищо,много е слаб,като ходи залита,защото е кожа и кости.
Същевременно е жизнен,не спира да яде,козината му е настръхнала,наежена,пише,че това е от анемията.
Не може да се качва вече на прозореца,не може да скача.
Не е отпаднал,не лежи,видимо не личи да страда, яде си.
Но всичко изхвърля. И в лице изглежда плашещо.
Мъчно ми е,не знаем какво да го правим.
Щом не се повлия от инжекции,от хапчета,от храна,от нищо, видимо няма да го бъде.
И много ме е страх как ще го посрещна това и да не го намерим някъде заминал си в къщата и детето да не го види.
Знам,че слагам коня пред каруцата,но предпочитам да съм подготвена.
Как бихте постъпили? Как се справяте в такива ситуации?
Все повече се замисляме да го приспим,да не се мъчи. Но някак не мога и да взема това решение.
При положение,че по показатели и изследвания доктора каза,че му водим здрава котка,а то очевидно не е така.
Освен да го изследване за рак.
Котката на леля ми беше със същите симптоми и от това си замина.
Какво друго мога да направя не знам,като изследвания и опит да задържи храна и да наддаде малко поне.
Мисля да се консултирам с друг лекар.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 10:55 от Caroline_Bingley

# 639
Каролин, друг лекар, разбира се. Щом има проблем трябва да се търси решение. Аз бих и опитала с храната. Може там нещо да не му понася.  Нещо за чувствителни стомаси или алергични котки, не знам. Но задължително друг лекар.

# 640
Задържах го десетина дни вътре, следва обезпаразитяване (вътрешно и външно) и седмица след това боцкане. И после още 10 дни без контакти. Май такава беше процедурата.
Ако бустерната (втората) доза се слага 3-4 седмици след първата, няма нужда от повторно обезпаразитяване преди нея.

Моят опит от ваксиниране тази година... Много се радвам, че успях да ваксинирам бебе Янира в последния месец на годината (родена на 08.03.2023). Малко преди датата за бустера почна да повръща и да ака течно. Беше пикът на епидемията от панлевкопения тогава (статистика от темата). Янира беше навършила 7 месеца (на границата), не излиза навън, но има контакт със излизащи, както и с обувките ни (а тогава беше мокър период навън) и като почна да повръща само се молех да е започнала да изгражда антитела и да изкара по-леко, да ѝ се размине. Нямах други котки с такава симптоматика. И действително така стана. След 48 часа спря повръщането, а изхожданията се оправиха след десетина дни. Отложихме бустера за последния работен ден на годината.
Нарочно и изрично търсих да се сдобия с Пюрвакс тривалетна. Ходих да си я купя от Хасково, защото тука я нямаше ветка, а в Провет ме отрязаха, че я имали, но не я продавали без поставяне.
Първата ваксина винаги я слагам годишна. Т.е., догодина ще я реваксинирам. След това вече през 3 години бустер. Тази схема съм я приложила при Лъки (едната ми сениорка), която е излизаща навън котка. Доволна съм от схемата. Действа. Лъки има общо 3 печата в книжката, и е на 12 години. От както попада в графа сениор не я ваксинирам.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 11:13 от amy_nka

# 641
Каролин, друг лекар, разбира се. Щом има проблем трябва да се търси решение. Аз бих и опитала с храната. Може там нещо да не му понася.  Нещо за чувствителни стомаси или алергични котки, не знам. Но задължително друг лекар.

Купихме му РК за котки с диария.
Но той иска домашна храна и я предпочита.
Не спира да яде. Просто не спира. И не спира диарията.
Дадохме му всичко,което ни каза лекаря.
АБ,желязо,хапчета.

# 642

Купихме му РК за котки с диария.
Но той иска домашна храна и я предпочита.
Не спира да яде. Просто не спира. И не спира диарията.
Дадохме му всичко,което ни каза лекаря.
АБ,желязо,хапчета.
Котето изследвано ли е за гиардия? На мен на  това ми прилича.

# 643
Каролин, какви тестове и изследвания са му правени? На колко е години?

# 644
Galanrhus,Не,не е изследвано.
Какво в това? За първи път чувам. Какви са симптомите?
amy_nkaправени са му пълна кръвна картина,биохимия на кръвта,вливали са му АБ. Излезе анемия. Всичко е в норма.
Гледан е на ехограф също.
На девет години е.
Ей сега се втурна по стълбите към мен и краката не го държат,залитна и падна.
После се изправи веднага,но сполита.
Само като ни види и тръгва по нас,мяука за ядене.
Яде всичко.

Общи условия

Активация на акаунт